FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - UNIREA SLOBOZIA 1-1

Unirea Slobozia rămâne neînvinsă! Revelația Superligii a lovit și la Sibiu

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2024 19:54 / Actualizat vineri, 26 iulie 2024 21:11

Hermannstadt și Unirea Slobozia au terminat la egalitate, scor 1-1, în partida de debut a etapei cu numărul trei din Superligă.

La nici 24 de ore de la egalul alb al Corvinului cu Rijeka, în Europa League, arena din Sibiu a găzduit aseară prologul rundei a 3-a din Superligă, între Hermannstadt, o echipă ce pare debusolată, și Unirea Slobozia, revelația începutului de sezon.

Unirea Slobozia nu s-a speriat nici de Hermannstadt

Meciul a început cum era de așteptat, cu gazdele în jumătatea adversă, dar numai pentru 3-4 minute. Apoi, parcă o mână invizibilă a înclinat terenul. Slobozia a început să paseze, să facă un presing agresiv în preajma careului advers.

Poate prea agresiv, pentru că a plătit repede entuziasmul ofensiv. Pe o contră demarată de la o recuperare a lui Markovic, din propria jumătate, continuată de Ianis Stoica și finalizată de Murgia, după o gafă a lui Pospelov.

Ai fi zis că e gata, să o încasezi așa, din start, pentru o nou-promovată, e prea mult. Dar nu și pentru băieții lui Mihalcea, care, ca și cu FCSB, au pornit după egalare.

Ziceai că ialomițenii joacă acasă. Au fost momente de asediu în preajma porții lui Căbuz sau de presiune extremă, în care sibienii nu puteau trece de centru. Afalna, Camara, Aganovic și Purece au hărțuit permanent defensiva lui Bejan și Găman. Fără mari ocazii, dar tot mai insistent. Primul mare pericol a venit de la Aganovic, blocat de Căpușă după ce scăpase singur cu Căbuz. Apoi, Lopez a dat o superbă foarfecă laterală. Ultimul avertisment înaintea egalării firești, semnată de Pospelov, cu un "cap" inteligent, imparabil.

Sibienii au schimbat jocul, nu și rezultatul

Un 1-1 ce părea nedrept, după o repriză în care Slobozia a sufocat-o pe Hermannstadt, dominată la toate capitolele, o echipă ce n-a mai avut decât câteva încercări pe contraatac, dar timide, fără niciun efect.

La pauză, Măldărășanu trebuia să schimbe ceva. Au intrat Biceanu și Chițu, apoi Neguț, iar jocul s-a schimbat iar. Sibienii au recuperat posesia, au avut și prima mare ocazie a reprizei, prin același Murgia. Oaspeții n-au mai reușit să domine, fiind nevoiți să se retragă. A fost sacrificat Afalna, un atacant versatil și periculos, capabil să se bată singur cu fundașii adverși. I-a și dat mari emoții lui Căbuz cu o execuție spectaculoasă ce a ratat cu puțin ținta.

Hermannstadt a recuperat posesia, dar fără luciditate și inspirație, nu a mai reușit să răstoarne încă o dată tabela în favoarea ei. A dominat fără atuuri, în fața unei defensive care a rezistat cu calm, organizată, încercărilor gazdelor. Ba Gele și Coadă au avut marile oportunități ale ultimului sfert de oră.

Băieții lui Mihalcea au dominat la ocazii și din defensivă

Un final viu, de luptă, pe contre, în care fiecare echipă a căutat lovitura decisivă. A rămas 1-1, la capătului unei partide în care, în partea a doua, deși dominată de gazde, raportul șuturilor pe poartă a fost 0-4!

Hermannstadt suferă în continuare și nu găsește încă drumul spre victorie. Iar micuța formație din Slobozia își continuă seria invincibilității, la prima escapadă în fotbalul mare.

FINAL. Hermannstadt - Unirea Slobozia 1-1

  • Marcatori: Alessandro Murgia '6 / Dmytro Pospelov '40
  • Aproximativ 3000 spectatori au fost prezenți pe „Municipalul” din Sibiu.
  • Pentru statistici, click AICI

Hermannstadt - Unirea Slobozia, echipe de start

Hermannstadt: Căbuz - Căpușă, Găman, Bejan, Oroian - R. Deaconu, A. Ivanov, Murgia - Balaure, J. Markovic, I. Stoica
Rezerve: A. Pop, Muțiu - I. Stoica, Dr. Iancu, Gandila, Jipa, Ciubotaru, Al. Luca, Neguț, Biceanu, Goncalves, A. Chițu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Unirea Slobozia: D. Rusu - Etienne, I. Dinu, Pospielov, Șerbănică - A. Lopez, Perianu - S. Camara, Purece, Aganovic, Afalna
Rezerve: Krell - Dorobanțu, G. Lazăr, C. Toma, Șt. Pacionel, Coadă, M. Lemnaru, Bărbuț, Vlăsceanu, F. Ilie, Gele
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Municipal
Arbitru: Vidican Rares George (Satu Mare). A1: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare), A2: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj)
Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti). Arbitru AVAR: Coza Ionuţ (Cernica)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (7)
rocky3
rocky3  •  26 Iulie 2024, 23:06

Blatistii de la Sibiu sa se ducă în B!

prodanka
prodanka  •  26 Iulie 2024, 21:09
Postat de OlteanuMarian pe 26 Iulie 2024, 17:57

fcsb face egal cu Dorinel ...

hmm, cam trebuie să câștige fcsb. dacă nu...

Sadikul_
Sadikul_  •  26 Iulie 2024, 20:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează