FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL

EXCLUSIV Interviu cu Juri Cisotti, unul dintre cei mai buni străini din Superliga: „Fără duritate, nu poți! Eu pot să alerg, să creez, astfel”

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 09:24 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 09:47

Juri Cissoti, 31 de ani, a oferit un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor, italianul prezentându-le microbiștilor din România cine este, ce vrea, care este crezul său de fotbalist și cum a urcat cu Oțelul de la Liga 3 în topul clasamentului intern.

Juri Cisotti, 31 de ani, este în topul celor mai buni străini din Superliga. Italianul, căpitanul Oțelului, a deschis scorul în victoria cu FCSB (2-0) din Ghencea și a avut o nouă prestație remarcabilă. Și-a depus candidatura de a fi din nou fotbalistul etapei, așa cum s-a întâmplat și după runda inaugurală.

Mijlocașul care are apetență pentru gol, mutat atacant de către Dorinel Munteanu, este un fotbalist cu viziune rară la nivelul campionatului românesc. Este letal unu la unu cu portarul advers, a demonstrat-o de multe ori.

1gol și 2 assist-uri a adunat Cisotti în actuala ediție în 3 meciuri în care a fost integralist

Inclusiv Gigi Becali a pus ochii pe Juri Cisotti

Juri a sosit la Galați când echipa era în liga a treia, în urmă cu trei ani! Direct din Malta, de la Sliema Wanderers. A mai evoluat pentru Triestina, Chievo U19, Latina Calcio, Chievo, Spezia, Rijeka II, Vicenza, Casertana și Mosta.

Cisotti este un fotbalist monitorizat de marii granzi ai României. Inclusiv Gigi Becali a pus ochii pe acest fotbalist polivalent, cu o inventivitate și cu o capacitate de efort remarcabile. Juri a acceptat un interviu cu Gazeta Sporturilor, în care suporterii din fotbalul intern îl descoperă și pe omul Cisotti. La fel de bun ca și fotbalistul Juri Cisotti.

80de meciuri, 17 goluri și 9 assist-uri a strâns italianul în tricoul Oțelului

Juri Cisotti, alături de iubita sa, care este împreună cu el la Galați încă de la sosirea lui în România
+3 FOTO

Juri Cisotti despre faptul că este un jucător apreciat și dorit de granzii României: „E o plăcere, sunt măgulit"

- Juri, ai deschis victoria cu FCSB, vineri, iar Oțelul arată că se poate bate chiar la play-off în actuala ediție. Tu cum simți situația?
- A fost frumoasă victoria. Cu FCSB a fost un meci greu. De fapt, niciun meci nu este ușor în Liga 1. Mai ales că nu suntem sută la sută pregătiți fizic, fiind începutul sezonului. Dar ne-am comportat bine, am fost disciplinați și am învins.

- Voi prea buni sau ei prea slabi?
- Aș spune prima variantă. Întotdeauna, vorbim despre noi. FCSB este un adversar foarte tare, vorbim de campioană.

- FCSB care are privirile ațintite și spre tine.
- Nu știu nimic, dar, dacă sunt dorit, e o plăcere. Eu mă focusez doar pe Oțelul, vreau să obțin rezultate bune aici. Logic, ești măgulit atunci când ești apreciat. Eu sunt cu Oțelul din liga a treia, am crescut împreună, eu și echipa.
A fost, și este, o expediție extraordinară. Cu toate că urcând, ligă cu ligă, dai de altă intensitate, de altă presiune.

România are echipe bune, atmosferă, stadioane. Sper să aibă rezultate bune și pe plan europeană, după prestația naționalei, să vină și câteva performanțe ale formațiilor de club. Ar crește mult nivelul, ar fi și altă emulație
Juri Cisotti, mijlocaș Oțelul

Juri Cisotti despre Dorinel Munteanu sau de ce Oțelul a ajuns în topul fotbalului intern: „Eu sunt total de acord cu el"

- Cum e să-l ai pe Dorinel Munteanu antrenor?
- Eu mă simt foarte, foarte bine. La meciuri pot alerga 90 de minute fără probleme. Fără duritate nu poți! În sensul că nu merg jumătățile de măsură. Eu sunt total de acord cu antrenorul, uite că faci puncte cu stilul lui de a pregăti sezonul, meciurile.

- Te întrebam de play-off, crezi că se poate atinge acest țel?
- Este prea devreme să vorbim de așa ceva. Și noi, și alte echipe. E prima parte a sezonului, de-abia a început campionatul. Hai să luăm meci cu meci și vom vedea apoi. Urmează partida cu Hermannstadt, trebuie să învingem, cred că abia pe la finalul lui 2024 aș putea să-ți ofer un răspuns mai exact la întrebarea ta.

N-am o echipă favorită în Italia. OK, pot spune că îmi place AS Roma pentru atmosferă, pentru fotbaliști. Idol? Nu am, nu sunt acel tip de fotbalist. Însă, clar, sunt fanul școlii vechi italiene, îmi plac foarte mult Totti, Del Piero, Baggio
Juri Cisotti, mijlocaș Oțelul

Un italian care înțelege fotbalul și presiunea: „Sunt motivat și îmi dă încredere"

- Vezi vreo echipă favorită la titlu sau e prea devreme?
- Este un campionat echilibrat, balanța se poate înclina într-o parte sau alta. Vor fi surprize! Cum vor fi și în privința luptei pentru play-off. Nu pot spune că o echipă este cea mai bună. Și aici, cred că mai bine vorbim după 10-12 etape, spre finalul turului.

- Sunt mulți specialiști din fotbalul intern sau oficiali ai adversarelor Oțelului care vorbesc laudativ despre tine. Cum te simți în această postură?
- Este o plăcere să fiu remarcat de legende ale fotbalului, de specialiști. Sunt mândru și mă motivează. Mă ajută să pună lumina pe mine, este o presiune care e frumoasă și care mă ajută să fiu mai bun. E tot ceea ce are nevoie un fotbalist.

- Citești și presa din România?
- Sincer, da. Sunt motivat să aflu, să mă informez. Citesc și presa de sport. (râde) Îmi trimit și prietenii diverse materiale. Îmi dau mai multă încredere în mine, nu doar motivație.
Sunt focusat pe ceea ce am la Oțelul, că tot ziceai tu că sunt monitorizat de diverse echipe. Contează ceea ce am, iar eu trebuie să livrez calitate pentru formația mea. Sunt focusat pe jocul echipei, nu să ies eu în evidență.

700de mii de euro este cota lui Cisotti conform transfermarkt

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  31 Iulie 2024, 10:06

Fara duritate ,nu poti ! aceasta este contemplarea inlauntrului dinlauntrul sau si vederea recazuta in ochi din lipsa aventurii ...

alex03036
alex03036  •  31 Iulie 2024, 10:00

31 de ani, 80 de meciuri in liga 1. 1 gol marcat la 4 meciuri si 1 pasa se gol la 8 meciuri. daca o să fie constant in următoarele 5-10 etape cum a juncat in primele 3 etape puten vorbi de cel mai bun sezon al sau. daca nu e constant înseamnă ca e un sezon in ton cu ce a arătat in anii precedenți. acest articol a fost făcut prea devreme dupa doar 3 etape mai scremute.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează