FOTBAL  »  Superliga  »  STRĂINI ÎN LIGA 1

Julio Baptista e căpitanul galacticilor :) » Am făcut "11"-le celor mai titrați jucători care au evoluat vreodată în Liga 1

Julio Baptista +11   FOTO
Julio Baptista

Articol de - Publicat vineri, 31 august 2018 11:56

Julio Baptista, care a debutat duminică la CFR Cluj, e cel mai greu nume din echipa străinilor Ligii 1 care au jucat înainte la forțe ale Europei.

Ultimele două transferuri ale CFR-ului au întregit un lot de 18, 11 titulari și 7 rezerve, de fotbaliști care au jucat la granzii celor 4 mari campionate ale Europei (Anglia, Germania, Italia, Spania). Julio Baptista, debutant în Gaz - CFR 0-0, e cel mai sonor nume din echipa aleasă de GSP: 

Jesus Fernandez (Real Madrid) - Okunowo (Barcelona), Glauber (Manchester City), Julio Cesar Correia (Real Madrid) - Filipe Oliveira (Chelsea), Julio Baptista (Real Madrid), Kharja (Internazionale), Le Tallec (Liverpool) - Balde (Atletico Madrid), Paolucci (Juventus), Alex Nimely-Tchuimeni (Manchester City)

Rezerve: Goicoechea (Roma), Molinero (Atletico Madrid), Piccolo (Juventus), Obiora (Internazionale), Gebhart (Stuttgart), De Zerbi (Napoli), Onwuachi (Juventus)

ATENȚIE! Nu am luat în considerare:

  • Fotbaliști care au trecut pe la marile cluburi ale Europei, însă nu au jucat nici măcar un meci în campionat pentru acestea (de exemplu, Davide Petrucci, care a petrecut 4 ani la Manchester United, însă n-a apărut în Premier League);
  • Jucători care au evoluat la echipele secunde ale granzilor europeni (de exemplu, Thaer Bawab - Barcelona B și Real Madrid B, Krum Bibișkov - Bayern Munchen II etc)
  • Fotbaliști care au jucat la echipe cu nume mari în Europa, însă din campionate mai slab cotate (Teixeira, Ongenda - PSG, Bruno Moraes - Porto etc).

JESUS FERNANDEZ (portar spaniol)


- A jucat la Real Madrid (2013-2014), 2 partide, 0 goluri
- A fost coleg cu Cristiano Ronaldo, Luka Modrici, Sergio Ramos
- CFR Cluj (2018-prezent), 1 meci, 0 goluri
Goalkeeperul tocmai a debutat în prima ligă la partida cu Gaz Metan, reușind o evoluție bună și salvând un punct pentru campioană.

SAMUEL OKUNOWO (fundaș nigerian)


- A jucat la FC Barcelona (1998-1999), 14 partide, 0 goluri
- A fost coleg cu Rivaldo, Luis Figo, Patrick Kluivert
- Dinamo (2003), 2 partide, 0 goluri
Cu toate că venea cu un CV beton, Okunowo s-a făcut de râs în "Groapă", făcând parte dintr-o apărare hilară și poreclit "Opt cu nouă", alături de Xavier Meride ("Merinde") și portarul-gafeur Gregory Delwarte.

GLAUBER BERTI (fundaș brazilian)


- A jucat la Manchester City (2008-2009), un meci, 0 goluri
- A fost coleg cu Robinho, Vincent Kompany, Nigel de Jong
- Rapid (2010-2013), 46 meciuri, un gol
Stoperul era, până la sosirea lui Julio Baptista, singurul fotbalist brazilian cu meci în echipa națională. Acesta apăruse într-un 3-0 cu Guatemala, în care a jucat alături de Romario, aflat la meciul de retragere, Robinho sau Fred

JULIO CESAR CORREIA (fundaș brazilian)


- A jucat la Real Madrid (1999-2000), 21 partide, 0 goluri
- A fost coleg cu Raul, Iker Casillas, Roberto Carlos
- Dinamo (2008-2009), 10 meciuri, 0 goluri
Fundașul a câștigat UEFA Champions League cu Realul și a fost o reală lovitură în momentul aducerii sale la Dinamo. Nu a confirmat și a plecat repede. A mai jucat și la alte câștigătoare de Ligă, precum AC Milan și Benfica.

FILIPE OLIVEIRA (mijlocaș portughez)


- A jucat la Chelsea (2002-2005), 5 partide, 0 goluri
- A fost coleg cu Marcel Desailly, Claude Makelele, John Terry
- Sepsi Sf. Gheorghe (2018), 16 meciuri, 0 goluri
Fotbalistul de bandă are numai 5 meciuri pentru trupa antrenată pe atunci de Claudio Ranieri, adunate însă pe parcursul a trei sezoane.

JULIO BAPTISTA (mijlocaș brazilian)


- A jucat la Real Madrid (2005-2006, 2007-2008), 59 partide, 11 goluri
- A fost coleg cu Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham
- CFR Cluj (2018-prezent), un meci, 0 goluri
Cel mai cunoscut străin care a jucat, vreodată, în Liga 1, a mai avut apariții la Arsenal, Sevilla și Roma, 7 turnee finale cu Brazilia, dintre care 4 câștigate!

HOUSSINE KHARJA (mijlocaș marocan)


- A jucat la Internazionale (2011), 15 partide, un gol
- A fost coleg cu Javier Zanetti, Samuel Eto'o, Wesley Sneijder
- FCSB (2015-'16), 8 partide, 0 goluri
Fotbalist cu multe meciuri în Serie A, unde a schimbat 5 echipe (Roma, Siena, Genoa, Internazionale, Fiorentina), majoritatea de jumătatea clasamentului. Cu Inter a câștigat o Cupă a Italiei.

ANTHONY LE TALLEC (mijlocaș ofensiv francez)


- A jucat la Liverpool (2003-2005), 17 partide, 0 goluri
- A fost coleg cu Michael Owen, Steven Gerrard, Xabi Alonso
- Astra Giurgiu (2017), 18 partide, un gol
Fotbalist ofensiv, folosit mijlocaș ori atacant, Le Tallec nu s-a impus niciodată la Liverpool, însă a fost în lot timp de doi ani.

IBRAHIMA BALDE (atacant senegalez)


- A jucat la Atletico Madrid (2010-'11), 18 partide, 3 goluri
- A fost coleg cu Diego Forlan, Sergio Aguero, David de Gea
- CFR Cluj (2017-'18), 13 partide, 4 goluri
Atacantul a fost adus de Dan Petrescu la Cluj după ce a fost favoritul său în perioada Kuban Krasnodar.

MICHELE PAOLUCCI (atacant italian)


- A jucat la Juventus Torino (2010), 4 meciuri, 0 goluri
- A fost coleg cu Gigi Buffon, Fabio Cannavaro, Alessandro Del Piero
- Petrolul Ploiești (2016), 12 partide, un gol
Adus cu mari așteptări la Ploiești, Paolucci nu a confirmat și a marcat un singur gol în campionatul României.

ALEX NIMELY-TCHUIMENI (atacant liberian)


- A jucat la Manchester City (2009-'11), un meci, 0 goluri
- A fost coleg cu Patrick Vieira, Carlos Tevez, Pablo Zabaleta
- Poli Timișoara și Viitorul (2016-'17), 28 partide, 7 goluri
Văzut drept o mare speranță la City, atacantul n-a confirmat și a fost împrumutat la Boro sau Crystal Palace.

Vezi și: "Galacticul" Jesus Fernandez n-a impresionat pe toată lumea: "L-am făcut mare, am dat în el toate șuturile. Nu știam că a fost la Real" :)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (9)
cinva
cinva  •  31 August 2018, 18:26

Alvaro Pereira, Beto?

106683413108068
Francisc Dascal  •  31 August 2018, 18:18

IATA MAESTRE RAZVAN LUTAC UN GRUP DE JUCATORI CARE AU LASAT AMPRENTA IN FOTBALUL ROMANESC SI CARE AU min.50 MECIURI PRIMA DIVIZIE SI GOLURI:GUSO,HAMUTOVSKI,ILIEV,FELGUIERAS si regretatul DOSSEY-portari Mc KAIN,GOLANSKI,FALEMI,PULJIC,CAMORA,VINICIUS,CADU,PEREIRA,BOZOVIC,EMEGHARA,Bruno FERNANDES,FEUSSI-fundasi N'DOYE,DURO,DUBARBIER,CULIO,DJOKOVIC,GODFROID,ERIC,CESINHA,BOLDRIN,TEIXEIRA,fratii KARAMYAN,regretatul EKENG-mijlocasi N' JOCK,L.TRAORE,KAPETANOS,PIOVACCARI,BOKILA,SEMEDO,MANSOUR,ADAILTON,WESLEY,BUKVIC,Junior MORAES,SPADACIO ,DEMOLLARI-atacanti SUNT CATIVA CARE JOACA SI IN PREZENT.NU CONTEAZA CA A JUCAT LA NATIONALA,1-5 meciuri la echipele mari din EUROPA dl.RAZVAN LUTAC CONTEAZA EVOLUTIA PE TEREN.Domnule VII CU:BAPTISTA 1meci cca.20 de minute,BALDE adus cu surle si trambite a plecat pe USA din spate cred ca nu a jucat 900 de minute.CEI ENUMERATI DE MINE AU PUS CEVA PE MASA.

787827804683655
Tudor Andreescu  •  31 August 2018, 17:00

Toate meciurile lor adunate (poate spuneți câte minute au fost de fapt )nu înseamnă mare lucru. Cel mai bun straniero rămâne Wesley ,calitate și spectacol

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close