FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - PETROLUL

Final Grozav: FC Botoșani - Petrolul a „explodat” în prelungiri, după 0-0 timp de 90 de minute

FC Botoșani - Petrolul, foto: Imago Images
FC Botoșani - Petrolul, foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 18:30 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 19:17

Petrolul a câștigat cu 2-0 cu FC Botoșani, în etapa #8 din Superliga. Meciul a fost decis de două goluri marcate în prelungiri de ploieșteni, după 90 de minute echilibrate.

Meciul dintre Botoșani și Petrolul i-a găsit pe moldoveni în atac în startul partidei. Bodișteanu și-a încercat norocul din afara careului, însă șutul lui la colțul lung a trecut alături de poarta lui Zima.

Goalkeeper-ul ploieștenilor a avut noroc în minutul 16, când Botoșani a creat o fază colectivă de atac, iar Kaprof a fost găsit de o centrare din partea stângă. Doar că atacantul venit din Argentina a trimis puțin pe lângă poartă, Zima fiind prins pe picior greșit.

Petrolul s-a trezit abia după minutul 29. Alexandru Tudorie le-a dat emoții fanilor botoșăneni, marcând din apropiere, din a doua încercare, după ce Kukik a respins inițial în față. Apărarea lui Ciobotariu a stat însă bine la ofsaid și l-a păcălit pe Tudorie, al cărui gol a fost anulat după intervenția VAR.

Petrolul a marcat de două ori în prelungiri

Ricardinho a fost aproape de un gol fabulos înainte de pauză, dar jucătorul Petrolului a șutat în transversală de la 30 de metri.

Repriza a doua s-a desfășurat pe aceleași coordonate, Botoșani a fost mai bună la început, Petrolul a dominat pe final. Moldovenii au forțat prima dată prin Miron, care a tras mult peste din 6 metri. Apoi s-au axat pe șuturi de la distanță, dar majoritatea au fost necadrate.

Ploieștenii s-au aruncat în atac pe final și au fost aproape de gol în minutul 87. Mario Bratu a șutat la colțul scurt, din lovitură liberă. Kukic a fost la post și a respins în corner. Portarul de la Botoșani nu a mai avut ce să facă în prelungiri, în minutul 90+4, când Mihnea Rădulescu a reluat din voleu, în plasă, în urma centrării lui Fabricio Santos.

Iar două minute mai târziu a marcat și Grozav, care l-a dat la o parte pe Matricardi și a trimis cu stângul la colțul lung, tare, fără șanse pentru Kukic. Petrolul a ajuns la 13 puncte și e pe locul 4, în timp ce Botoșani e pe 14, cu 6 puncte, dar poate termina etapa pe ultimul loc.

FINAL » FC Botoșani - Petrolul 0-2

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: M. Rădulescu 90+4, Grozav 90+6
  • Alexandru Tudorie (28 de ani), vârful Petrolului, a marcat în minutul 30, însă reușita lui a fost anulată din cauza unui ofsaid

FC Botoșani - Petrolul, echipe de start

FC Botoșani (4-2-3-1): Kukic - Matricardi, Șeroni, Miron, Adams - Țigănașu, Aldair - Bodișteanu, Florescu, Kaprof - E. Lopez
Rezerve: E. Pap, Pănoiu, Sadiku, Celea, A. Diez Salomon, Francisco Junior, Pavlovic, G. David, Mitrov, Chică Roșă, Mouaddib, G. Romano
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Petrolul (4-2-3-1): Zima - Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu - Keita, Jyry - Hanca - D. Radu, Grozav, Tudorie
Rezerve: Eșanu, Stănică, Jahic, Mateiu, M. Bratu, Tolea, Fabricio Santos, Boțogan, D. Ilie, Akosah Bempah, M. Rădulescu, D. Paraschiv
Antrenor: Mehmet Topal
Arbitru: Kovacs Szabolcs (Carei - Satu Mare), A1: Corb Ioan Alexandru (Satu Mare - Satu Mare), A2: Duță George Bogdan (Bacău - Bacău), Arbitru VAR: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti - Bucureşti), Arbitru AVAR: Tunyogi Ferencz (Zalău - Sălaj)
Stadion: Municipal, Botoșani

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (9)
WelshW
WelshW  •  02 Septembrie 2024, 15:04
Postat de Dr.Hoock pe 01 Septembrie 2024, 18:12

La anul pe satelitul ciobănesc scrie retrogradare!

deci o sa retrogradati? ca cu dinam00p avem victorii pe linie de zici ca sunteti satelitul nostru.

Mandpv
Mandpv  •  02 Septembrie 2024, 14:08
Postat de WelshW pe 01 Septembrie 2024, 18:04

v-a batut rusinea mondiala dinam00op la scor meritati sa va desfiintati de acum.

ce sa-ti povestesc, in fotbal exista si accidente, Dinamo o sa se bata la retrogradare, foc de paie, spartanii lupii..!Dinamo a fost tare in doua perioade, cu generalii de militie, si cu buteliile lu 'Borcea...

Cicica
Cicica  •  01 Septembrie 2024, 19:14

Iar rămâne Moldova cu o singură echipă în supermămăligă.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează