FOTBAL  »  Superliga  »  OTELUL

OFICIAL Oțelul continuă transferurile! Jucător de la Farul pentru Dorinel Munteanu

Luca Andronache (stânga), jucătorul Farului Constanța.
FOTO: Imago Images
Luca Andronache (stânga), jucătorul Farului Constanța. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 21:37 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 22:19

Luca Andronache (21 de ani) a semnat un contract valabil pe un an cu Oțelul Galați, cu posibilitate de prelungire pe alți doi.

Atacantul central a fost transferat definitiv de la Farul Constanța, dar „marinarii” au păstrat un procent dintr-un viitor transfer, și se pregătește deja cu Oțelul. Andronache a oferit și primele declarații în tricoul gălățenilor.

Oțelul continuă transferurile! Jucător de la Farul pentru Dorinel Munteanu
Luca Andornache / Foto: site Oțelul Galați

Comunicatul clubului: „Un atacant masiv de 21 de ani”

Clubul a postat anunțul pe site-ul oficial.

„Atacantul central Luca Andronache, tânăr care deja a marcat în Superliga, a fost transferat definitiv de la Farul Constanța. El a semnat un contract cu Oțelul Galați pe un sezon, cu posibilitatea prelungirii pe alți doi ani.

Luca Cristian Andronache, un atacant masiv de 21 de ani (1,89 metri), este noul jucător al Oțelului. El vine sub forma unui transfer definitiv, gruparea Farul Constanța păstrând un procent dintr-un viitor transfer. Luca este un produs al Academiei Gheorghe Hagi și a fost convocat la naționala Under 20 a României, reprezentativă pentru care a marcat un gol în U20 Elite League. Considerat un vârf de mare perspectivă, Andronache a debutat în Liga 1 la 17 ani și 13 zile, într-un meci dintre Dinamo București și Viitorul Constanța, scor 1-1. Campion de juniori U19 cu FC Viitorul, noul vârf roș-alb-albastru, care poate activa și în bandă, este născut în București și a trecut și pe la Academia lui FCSB.

În stagiunea precedentă, Luca a fost distribuit în 14 partide oficiale ale Farului (10 în Superliga, 2 în Cupa României, 2 în preliminariile Conference League) și a înscris un gol în play-off, în victoria constănțenilor cu Rapid București, scor 3-1. El este o soluție pentru regula Under 21 și deja se pregătește sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu”, au transmis gălățenii pe site-ul oficial al clubului.

Luca Andronache: „Vreau să demonstrez cât mai repede că pot ajuta echipa”

Luca Andronache a oferit primele declarații în tricoul gălățenilor.

„Mă bucură transferul la Oțelul și vreau să demonstrez cât mai repede că pot ajuta echipa să își îndeplinească obiectivele. Le mulțumesc celor de la Farul pentru anii petrecuți la Constanța, iar acum sunt nerăbdător să văd stadionul plin la Galați, noua mea casă. Forza, Oțelul!

Andronache a semnat un contract pe un an cu Oțelul, existând opțiunea prelungirii relației contractuale pe încă două sezoane competiționale”, a transmis Andronache, conform site-ului oficial al clubului.

Luca Andronache a debutat în Superliga la doar 17 ani, iar sezonul trecut a jucat în 14 partide pentru „marinari” și a înscris un singur gol.

Match Quiz Rapid - Sepsi

Te pricepi la fotbalul din Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
talpaiadului
talpaiadului  •  30 Iulie 2024, 23:05

Tinand cont de valoarea lotului aflat sub comanda lui Dorinel, inregimentarea lui Luca Andronache poate fi considerata o adevarata lovitura data de Otelul. Eu am spus inainte ca mi-ar fi placut ca Atanas Trica sa fi ajuns la Otelul pe post de atacant, considerand ca ar fi fost o mutare benefica atat pentru Atanas, cat si pentru Otelul si pentru fotbalul romanesc in general, Atanas Trica fiind un tanar fotbalist de perspectiva, care ar fi beneficiat de respectul la adresa muncii si disciplinei, impus de catre Dorinel. Dar, din punct de vedere al Otelului/ fotbalului romanesc si lui Luca Andronache i se potrivesc cele spuse de mine la adresa lui Atanas Trica, iar Luca, in cazul in care va reusi sa raspunda pozitiv cerintelor lui Dorinel, va avea sansa sa progreseze evident ca fotbalist, pe parcursul sejurului sau la Otelul. Sa fie intr-un ceas bun!

tarnaveanu
tarnaveanu  •  30 Iulie 2024, 23:02

La Farul nu avea loc, în lot trebuie să fie odraslele lui Popescu și Rivaldo: unul nu joacă, celălalt nu joacă nimic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează