Articol de Remus Dinu - Publicat luni, 24 august 2020 11:13 / Actualizat luni, 24 august 2020 11:44
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a fost invitat în această dimineață la GSP Live, unde a oferit detalii despre stadiul lucrărilor la cele trei arene ultramoderne din București.
Ministrul a vorbit pe larg și despre situația de la stadionul „Arcul de Triumf”, arenă în jurul căreia s-au născut mai multe discuții în contradictoriu pe durata acestui an. Imediat după ce Gigi Becali și-a manifestat intenția de a folosi acel stadion, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a afirmat că „terenul nu poate fi folosit pentru fotbal”.
Astăzi, Ionuț Stroe a negat categoric varianta înaintată de Petrache, afirmând că porțile noii arene vor fi deschise pentru orice echipă de fotbal care va dori să evolueze acolo. Recent, inclusiv reprezentanții lui Dinamo au declarat că iau în calcul să joace pe „Arcul de Triumf”.
Ionuț Stroe: „Oricine poate să vină pe «Arcul de Triumf»”
„Acest stadion va fi accesibil tuturor entităților sportive care-și doresc închirierea lui. A fost o discuție în plan public privind administrarea lui. Acest stadion s-a transformat. Nu mai este terenul de rugby unde pe vremuri Federația își desfășura activitățile, pregătirea și competițiile.
A devenit un stadion ultramodern, o investiție de 40 de milioane de euro. Efortul e unul realizat din bani publici și va sta la dispoziția tuturor celor care-și doresc să-și desfășoare activitatea acolo, după niște reguli bine definite.
«Arcul de Triumf» se adaptează cel mai bine competițiilor interne. Capacitatea redusă, costurile mici, modul în care va fi administrat foarte ușor sunt argumente în plus în a fi solicitat de foarte multe entități sportive. E un stadion cochet, cu un centru de recuperare ultramodern. Oricine poate să solicite acest lucru. Până în acest moment, nu există o solicitare oficială. Singura entitate interesată de administrarea lui e Federația Română de Rugby. FRF nu a solicitat dreptul de folosință gratuită a acestui stadion. Oricine poate să vină acolo: și Dinamo, și FCSB, înțeleg că și Rapidul și-ar dori să joace acolo până când arena din Giulești va fi gata”, a mărturisit Ionuț Stroe, la GSP Live.
Stroe: „Naționala de rugby va avea porțile deschise acolo”
Evident, naționala de rugby va avea porțile deschise acolo. Mai mult, noi le susținem financiar activitatea cu bani destul de mulți. Nu vom avea dificultate în a sprijini Federația de Rugby să folosească gratuit acest stadion. Rugby-ul poate să considere «Arcul de Triumf» casa rugby-ului românesc, dar, în același timp, pentru a genera venituri, pentru a avea un proiect sustenabil din punct de vedere economic, el va fi deschis tuturor” - Ionuț Stroe
1927e anul în care s-a jucat fotbal ultima oară pe stadionul „Arcul de Triumf”
GALERIE FOTO. Imagini recente de la cele 3 stadioane
Caracteristici stadion Arcul de Triumf
- locuri: 8.207
- pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.
Citește și alte știri de actualitate:
Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro