FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI FRF

Rentă viageră peste Nadia sau un europarlamentar » Cu ce venit se va alege Mircea Sandu după alegerile FRF

Mircea Sandu va ridica 10.300 de euro: 5000 de la FRF, 5300 de la UEFA
Mircea Sandu va ridica 10.300 de euro: 5000 de la FRF, 5300 de la UEFA

Articol de - Publicat vineri, 10 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 10 ianuarie 2014 12:54

5000 de euro este suma pe care Naşu' Mircea Sandu se pregăteşte s-o bage veşnic în buzunar, la fiecare 30 de zile, după ce se retrage de la Federaţia Română de Fotbal. Şi-a amenajat, deocamdată, biroul de preşedinte de onoare în clădirea nouă din curtea Casei Fotbalului, încăpere amenajată şi utilată conform indicaţiilor Naşului.

Oamenii care l-au purtat pe braţe pe Mircea Sandu vreme de aproape 24 de ani, de la numirea în fruntea FRF, îi pregătesc un ultim cadou ca preşedinte: instituirea pe viaţă a unui venit lunar din fondurile federale. O rentă viageră de circa 5.000 de euro, cu 1.000 de euro mai puţin decît încasează în prezent Mircea Sandu în postura de şef al fotbalului românesc.

Iar mutarea se coace pentru Adunarea Generală din 5 martie, cînd va fi nevoie de o simplă propunere în sală spre a se supune la vot această decizie.

"Oricum, s-a discutat într-un Comitet Executiv de anul trecut ca viitorul preşedinte de onoare, adică Mircea Sandu, să fie şi remunerat", punctează un membru CEX.

"De ce nu şi lui Mircea Pascu?"
Şi mai direct e Auraş Braşoveanu, reprezentant al ligii secunde în acelaşi CEx: "N-ar fi OK să se ajungă la o asemenea soluţie. Domnul preşedinte a fost remunerat de-a lungul anilor pentru activitatea depusă, de ce să mai existe şi o eventuală rentă viageră după retragere? Rente viagere ar trebui să aibă jucătorii care au făcut glorie naţionalei sau se confruntă cu probleme de viaţă. Dar nu ştiu nici unul să primească bani!".

În termeni similari punctează şi Răzvan Burleanu, candidat FRF: "Nu cred că federaţia are o situaţie financiară care să-i permită să suporte astfel de costuri. Mai degrabă împarţi aceste sume la foşti fotbalişti care au strîns măcar 300 de partide în prima ligă, de exemplu. Sau de ce Mircea Pascu, preşedintele anterior, n-ar avea dreptul la un tratament similar? Sincer, n-aş fi împotrivă la o asemenea hotărîre dacă FRF ar fi pe plus. Dar cînd ai deficit de 3,5 milioane de euro, e inoportună o asemenea discuţie".

Sandu va încasa pe viaţă alţi 5.300 de euro lunar din partea UEFA pentru statutul de membru în CEx al forului continental. Practic, din luna aprilie 2014, după ce va preda preşedinţia FRF, Naşu' ar putea avea asigurat pînă va trece în nefiinţă un venit de peste 10.000 de euro pe lună!

Birou copy-paste în noua minifederaţie ;-)
"Şi va conduce, de fapt, în continuare federaţia!", subliniază Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF. În curtea FRF, Sandu şi-a amenajat deja noul birou în clădirea inaugurată anul trecut chiar în spatele Casei Fotbalului.

În fapt, viitoarea minifederaţie a Naşului! "Acolo a fost aranjată o încăpere exact aşa cum a ordonat Mircea, care ştie că acolo îşi va muta cartierul general. E un birou de dimensiunile celui actual, cam cît două careuri de fotbal", povesteşte chiar un angajat federal.

La parter e un shop cu produse ale echipei naţionale, la etaj e şi sediul CCA, lîngă care Sandu va prinde rădăcini din prima jumătate a lunii martie.

200.000 de euro pentru tratament la Nisa
N-ar fi prima situaţie în care Mircea Sandu primeşte bonusuri speciale dinspre instituţia pe care o conduce din '90. În 2010, Gigi Becali dezvăluia că Naşu' a încasat din partea FRF suma de 200.000 de euro pentru a începe tratamentul de cancer.

"M-a costat 125.000 de euro în total. O zi de spitalizare pe perioada de operaţie a fost 2.200 de euro, iar suma asta implica tot: cazare, masă, medici, infirmieri. Dacă nu aveam bani, erau şanse mici să scap", mărturisea ulterior Sandu la DigiSport.

"Rentă viageră la Mircea Sandu? Ehe, asta e, a fost mai isteţ decît mine şi şi-a găsit la timp fraierii pe care să-i pună în loc. Dar nu pot spune că nu merită să fie preşedinte de onoare" (Dumitru Dragomir, fost şef LPF)

Venit lunar Sandu din aprilie 2014
10.300 euro

Salariu europarlamentar
8.000 euro

Renta viageră maximă pentru olimpici
2.500 euro ( Nadia Comăneci, Daniela Silivaş)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (28)
bamse1901
bamse1901  •  11 Ianuarie 2014, 12:21

dupa ce ai muls fotbalul romanesc din toate privintele acum mai vrei si renta?esti un nesimtit

nic_bv
nic_bv  •  10 Ianuarie 2014, 18:53

Cât ne costă să angajăm un racket de peste Prut? Renta viageră a nesimțitului ăsta pe o lună sau două?

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  10 Ianuarie 2014, 17:21
Postat de zarqa pe 10 Ianuarie 2014, 13:21

Pentru activitatea desfasurata la FRF, buna sau rea, M.Sandu a primit un salariu, poate prea consistent. Cum sa pretinda renta viagera cand in mandatul sau s-au desfiintat centre de copii si junior, au disparut pur si simplu, s-au desfiintat cluburi sau as. sportive din ligile inferioare, etc. toate acestea din lipsa banilor dar mai ales datorita dezintresului total manifestat de M.Sandu (FRF) fata de toate acestea si povara pusa de FRF, prin tot felul de taxe, pe aceste cluburi sau asociatii sportive. Generatii de gimnaste si-au rupt oasele, la propriu si la figurat, sa aduca medalii si prestigiu Romaniei si cu mare greutate l-i s-a aprobat o amarata de renta, etc,etc. Rusine M.Sandu &c

Gimnastele au renta viagera de 2500 lei lunar si rahatul asta ,groparul fotbalului romanesc primeste 5300 euro.Sunt de acord cu tine in tot ce ai spus si as adauga ca a desfiintat campionatul si cupa de dineret.Tineret care intotdeauna jucau in deschiderea seniorilor pe stadioanele din Liga 1 pe vremea lui Ceausescu.Nemernicul asta impinge nesimtirea la maxim.Consider ca de tot raul asta suntem noi vinovati,poporul in cazul politici si suporterii in cazul sportului pentru ca toleram obrazniciile si nesimtirea impinsa la limita a acestor indivizi .Daca nu toleram de la inceput si mereu mergeam peste ei cu sutele de mii sau sa ne ravratim in strada toata lumea,nu mai faceau acum ce fac...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează