FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Noi faultăm, ei joacă fotbalul! Diferențe absolut șocante: cum arată Liga 1 față de campionatele puternice

Bourceanu într-un duel cu Rusescu // Foto: Raed Krishan
Bourceanu într-un duel cu Rusescu // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 08 februarie 2019 09:00

În ultima etapă de Liga 1, media faulturilor pe meci a fost de 40, dublu față de meciurile marilor echipe din top 5 campionate ale Europei!

De ce avem un nivel atât de slab în meciurile din România față de ceea ce se joacă în cele mai puternice campionate ale Europei? Valoarea jucătorilor, a investițiilor, a infrastructurii. Sunt câteva dintre argumente. În plus, din discrepanța mare a valorii fotbaliștilor rezultă diferențe absolut șocante în ceea ce privește ritmul meciurilor și volumul total de joc în cadrul partidelor. Adică al minutelor jucate efectiv.

45-47de minute se joacă efectiv, în medie, în partidele din Liga 1

55-57 de minute e timpul efectiv de joc, ca medie, în partidele din țări precum Anglia, Spania, Germania, Italia, Franța

Plecând de la aceste cifre, Gazeta a analizat și a comparat ce s-a întâmplat în ultima săptămână în Liga 1 versus meciurile cu formații importante din Top 5 campionate din perspectiva celui mai important parametru care influențează cursivitatea unui joc de fotbal: faulturile produse. 

Diferențele sunt colosale! Etapa a 22-a, disputată în weekend-ul trecut, are o medie dublă de faulturi raportată la meciurile cu formații de prim-plan din Occident. Meciuri precum Călărași - FCSB 1-1, Chiajna - Botoșani 0-1 și Gaz Metan - Astra 1-1 au trecut de bariera de 40 de faulturi. În schimb, jocurile în care au fost implicate echipe precum City, Barcelona, Juventus, PSG, Dortmund, Bayern Munchen, Arsenal, Lyon sau Valencia au avut întreruperi la jumătate din câte au fost în Liga 1.

City: zero faulturi într-o repriză!!!

O echipă mare, dintr-un campionat mare, care practică un fotbal de mare clasă, Manchester City, a produs miercuri seară un record incredibil. Într-un meci jucat în deplasare în Premier League, cu Everton, trupa lui Guardiola nu a făcut niciun fault în prima repriză! Și cum nici adversara n-a fost preocupată să-și oprească oponenta prin mijloace nepermise de regulament, a rezultat un raport al faulturilor la pauză absolut șocant: 4-0 pentru Everton! Doar 4 opriri ale jocului pentru fault timp de 45 de minute. Comparativ, la derby-ul etapei precedente de la noi, Viitorul - Craiova 0-0, în prima repriză au fost de peste 5 ori mai multe: nu mai puțin de 21 de faulturi! 

FCSB - CFR, 45 de faulturi! Barca - Valencia, de 3 ori mai puține!


Barcelona - Valencia 2-2 13 faulturi FOTO Guliver/Getty Images

În ultima etapă disputată în Liga 1 în 2018 s-a jucat derby-ul FCSB - CFR 0-2. Partida a fost una extrem de fragmentată și arbitrul a fluierat nu mai puțin de 45 de faulturi. Adică o medie de o întrerupere la fiecare două minute. În etapa trecută de LaLiga, în meciul Barcelona - Valencia 2-2 s-au făcut numai 13 faulturi, ceea ce înseamă o întrerupere la fiecare 7 minute!!!

GOLURI: Nu stăm chiar rău!

În ciuda faptului că n-avem cursivitate, campionatul nostru nu e departe de cele puternice în privința mediei de goluri marcate. Ultima etapă jucată în Liga 1 a produs aproape 2,3 goluri pe meci. Peste runda din Anglia, Franța și Italia.

FINANCIAR: Suntem 2% din Premier League

Există diferențe imense! Conform transfermarkt, în acest moment, cel mai valoros campionat e cel al Angliei. Cumulul cotațiilor tuturor jucătorilor din Premier League atinge aproape 8,3 miliarde de euro. Liga 1 e la 173 de milioane. 2% din competiția din Albion. 

33e locul ocupat de România în topul coeficienților din actualul sezon al cupelor europene, suntem sub Kosovo și Luxemburg și la egalitate cu Azerbaidjan

1-5sunt locurile ocupate în topul coeficienților din actualul sezon al cupelor europene de țările din Top 5 campionate, în ordine: Spania, Germania, Anglia, Italia, Franța, prima fiind singura cu toate cele 7 echipe încă în competiție

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Stranieri
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția
Campionate
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (5)
1122921077867124
Silviu Pop Sese  •  08 Februarie 2019, 23:19

In Anglia se si practica un fotbal mai dur , daca era in romania meciul MC - Everton sunt sigur ca arbitrii romani ar fi fluierat de vreo 30 de ori. In Ro arbitri fluiera ca sa fie siguri , sa fie acoperiti de regulament nu lasa un pic mai liber jocul.

para.para
para.para  •  08 Februarie 2019, 18:44

E ca si cum ati compara colosii sportului AS si Marca cu...... hartia de impachetat peste.

dakesis
dakesis  •  08 Februarie 2019, 18:01

de mult spun si eu asta - la noi se fluiera foarte mult. SDi nu este vorba numai de faptyul ca 'se faulteaza', ci si de faptul ca fluierasii sufla aiurea in fluier. Ei nu inteleg ca sunt acolo sa ajute la cursivitatea jocului, ci sufla mereu, sa nu se supere nici unii nici altii. De-asta echipele noastre sunt pres cand ies in Europa, sunt obisnuiti sa li se dea fault la orice contact. Te apuca rasul cand vezi ce se fluiera la noi, comparativ cu Anglia. Am spus de multe ori ca arbitrilor probabil le e lene sa alerge dintr-o parte in alta a terenului si atunci prefera sa fluiere cand exista sansa de a intoarce posesia. O *** de arbitraj - asta duce, in principal, la atatea faulturi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează