Articol de Remus Răureanu - Publicat marti, 09 iulie 2019 09:00
FCSB a pierdut legătura cu istoria Stelei și debutează în noul sezon ca o echipă fără casă: va juca pe teren propriu la Giurgiu și la Pitești.
Cine e suporter al FCSB are probleme în a mai găsi legături între echipa lui Becali și Steaua tradițională. Roș-albaștrii tocmai au pierdut palmaresul ca urmare a unei decizii a Tribunalului București.
Hotărârea nu e definitivă, poate fi atacată la Apel, până atunci instanța a stabilit că Steaua fondată în 1947 a fost desființată în 2003, când a fost creat FCSB, noul club al lui Becali. Roș-albaștrii noi mai au și alte probleme de identitate.
Giurgiu joi, Pitești în continuare
Ei nu mai au un loc în care să-și desfășoare partidele de acasă în mod obișnuit. Vor evolua joi, cu Milsami Orhei, la Giurgiu, de la ora 21:30, în direct pe ProTV.
După partida din Europa League va porni campionatul și echipa pe care o antrenează Bogdan Andone o să se mute „acasă” la Pitești. Ambele, arene închiriate, fără legătură cu istoria clubului.
Jucătorii simt și ei că situația e anormală.
„E dificil să facem naveta pe ruta București-Giurgiu-Pitești până în septembrie, e greu să n-ai un stadion propriu. Asta e situația, trebuie să ne adaptăm”, a comentat Florin Tănase.
Fără nume, fără loc
Vicecampioana are sediul în București, într-o clădire a Arcom, o fostă societate de construcții din perioada comunistă pe care a preluat-o Becali, se antrenează în același loc, de asemenea pe un teren care-i aparține patronului, și joacă acasă la Giurgiu și la Pitești, în funcție de competiție.
A pierdut locul „clasic” din Ghencea, nu mai are voie să folosească numele Steaua, nici marca tradițională și, potrivit Tribunalului, nu este continuatoarea formației care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.
Ce mai are FCSB:
- Locul din Liga 1 preluat în 2003, când Becali a creat clubul direct în prima ligă pe poziția pe care o ocupa Steaua
- Coeficientul european, cel mai bun al unui club românesc, datorită căruia e singura echipă din Liga 1 cap de serie în ediția aceasta din cupele europene
Ce are CSA Steaua:
- Dreptul exclusiv asupra numelui Steaua
- Continuă tradiția roș-albaștrilor, conform justiției
- Se antrenează și joacă în Ghencea, unde ar trebui să fie inaugurat anul viitor un stadion nou, construit cu ocazia Campionatului European 2020. Fiindcă formația Armatei nu a promovat din „D” în doi ani, „militarii” vor evolua pe noua arenă în cel mai bun caz în Liga a treia, dacă vor izbuti să promoveze la capătul sezonului următor.
VEZI ȘI:
Poli Iași vrea să facă un schimb de jucători cu FCSB » Ionuț Panțîru pentru Robert Ion