Articol de GSP - Publicat joi, 29 aprilie 2021 17:02 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 18:13
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut azi o conferință de presă, după Comitetul Executiv.
S-a decis ca regula U21 să fie păstrată în actuala formulă, momentan. Dacă din sezonul următor se va reveni la 3 schimbări, atunci, conform lui Burleanu, al doilea fotbalist eligibil reprezentativei de tineret va trebui să joace minim 45 de minute.
De asemenea, Răzvan Burleanu a comunicat că FRF a trecut cu bine peste controlul ANAF început în luna noiembrie a anului trecut.
Totodată, proiectul VAR în România rămâne în picioare. Liga 1 ar urma să beneficieze de arbitrajul video începând cu martie 2022.
Conferință de presă Răzvan Burleanu » Cele mai tari declarații făcute de șeful FRF
- „Acum 3 săptămâni s-a finalizat controlul ANAF, început în noiembrie anul trecut. Suntem obișnuiți cu astfel de controale. Încă din 2014, am trecut în fiecare an prin așa ceva. Am trecut de fiecare dată fără probleme de control. De fapt, am plătit mereu mai multe taxe decât trebuia. Vă comunic că a durat mai mult de 5 luni. Pentru mine și unii colegi de-ai mei a însemnat inclusiv nopți nedormite. La final, am avut un raport de 99 de pagini. O concluzie foarte simplă: FRF a respectat toate prevederile legale!”
- „Le sunt recunoscător tuturor partenerilor, pentru că au avut încredere în mine și în federație, pentru că niciun sponsor nu s-a retras. Din noiembrie și până în prezent am semnat 7 noi contracte de sponsorizare, în valoare de 2,5 milioane de euro. Acest lucru înseamnă că toate principiile de bună guvernanță ale noastre au funcționat”
- „Am încheiat anul precedent cu un surplus financiar de 1,8 milioane de euro și cu rezerve financiare care ne ajută să avem o lichiditate înaltă în 2021”
- „Finala Cupei României se va desfășura la Ploiești, pe 22 mai. Finala Cupei României, la fotbal feminin, se va desfășura la Arad, 6 iunie”
- „Următorul sezon din Liga 1 începe pe 17 iulie și se va termina pe 21 mai, urmând ca pe 29 mai să aibă loc barajul pentru ultimul loc de cupă europeană”
- „Regula U21. Mă bucur că această dezbatere a fost făcută în preajma a două semifinale de UCL, în care am văzut câte doi jucători U21 la Real Madrid, PSG, Chelsea și un jucător la City. Viziunea FRF este ca la nivel de L1 să avem reprezentate cluburile care au academii și departamente de scouting prin care oferă șanse reale tuturor tinerilor jucători români din țară și din străinătate. Pentru cei din Diaspora, mi-aș dori să poziționăm Liga 1 ca principalul campionat din Europa care-și aduce acasă fotbaliștii tineri. Vrem să creștem vizibilitatea jucătorilor români tineri la nivel internațional. Acest lucru îl putem realiza printr-o performanță la Euro U21 din 2023, pe care-l vom găzdui, și implicit să ne calificăm a doua oară consecutiv la JO”
- „În următorii doi ani, în cele două naționale, U21 și U20, investim nu mai puțin de 1,7 milioane de euro pentru un număr de 30 de meciuri. Nu pentru moftul FRF, ci pentru ca cei mai talentați jucători români să aibă posibilitatea să evolueze împreună și să joace împotriva celor mai buni adversari”
- „Se păstrează actuala regulă a jucătorilor U21, pentru că din sezonul următor vom reveni la 3 schimbări. Dacă IFAB va aproba peste două săptămâni trecerea de la 3 la 5 schimbări, atunci vom modifica regula U21, astfel încât un jucător U21 să rămână pe teren 90 de minute, iar celălalt cel puțin 45 de minute”
- „Prin menținerea acestei reguli, ne dorim să păstrăm în viață întregul ecosistem fotbalistic”
- „Dacă cluburile din L1 nu sunt de acord cu această propunere, atunci putem să găsim o variantă de compromis. Dacă echipele din Liga 1 vor avea în primul „11” cel puțin 7 fotbaliști formați la nivel național și totodată să crească cu cel puțin 10% cheltuielile cu propriile academii, atunci membrii Comitetului Executiv vor fi de acord pentru a renunța la obligativitatea celui de-al doilea jucător. O asemenea măsură ar putea contribui și la reducerea numărului de jucători străini fără o mare valoare. Am putea crește și numărul de locuri de muncă pentru jucătorii români”
- „JO se desfășoară în afara unui calendar FIFA. Ne e greu să știm pe ce lot de jucători ne vom baza, îi vom definitiva la jumătatea lunii mai. După sărbători vom avea un dialog deschis cu cluburile, pentru a putea să avem la dispoziție pe cel mai bun lot posibil. Totodată, am planificat ca în luna iunie să avem un turneu de pregătire. Suntem implicați în diverse discuții, ne dorim doi adversari calificați la JO din afara Europei, astfel încât să avem și această experiență internațională. Prezența la Olimpiadă ar trebui să reprezinte un element de mândrie națională. Un jucător român are șansa uriașă să participe la un turneu final la care țara noastră nu a mai fost prezentă de 57 de ani”
- „Acum o săptămână s-a trimis un draft de contract de la CCA către LPF. În aceste zile se fac ultimele modificări pe acest contract, astfel încât să-l semnăm în zilele următoare. Deținătorul de drepturi TV are obligația de a trimite simulatoarele în România la finalul lunii mai sau, cel târziu, la începutul lunii iunie. Astfel, vrem să avem VAR în martie 2022, odată cu începerea play-out-ului și play-off-ului”
- „Mirel Rădoi va continua alături de echipa națională. În ceea ce privește situația lui Adrian Mutu, contractul lui a expirat imediat după Euro. Adi Mutu vrea să continue, la fel și noi, dar simte această nevoie de a antrena zi de zi. În următoarele două săptămâni cred că va lua o decizie, pentru a vedea cum vom aborda următoarea campanie de pregătire pentru prezența la Euro. El e principala noastră variantă. Ne dorim însă ca selecționerul să și termine campania. Vom afla în zilele următoare”
- „Vrem ca echipele să fie pregătite de antrenori cu licență PRO și doar ei să dea indicații din sezonul următor. Momentan însă nu s-a luat nicio decizie în acest sens”
Citește mai multe știri din Liga 1:
Ce îl nemulțumește pe Nicolo Napoli după Poli Iași - Viitorul 0-3 + ce a declarat Cătălin Anghel