FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

VIDEO FRF înființează o nouă competiție! Toate declarațiile lui Răzvan Burleanu după CEx-ul de azi

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă după Comitetul Executiv de azi.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă după Comitetul Executiv de azi.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2022 18:00 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 18:47

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele FRF, a susținut o conferință de presă după Comitetul Executiv de azi.

Burleanu a declarat că din vară va începe o nouă competiție, Liga de Tineret, care va înlocui Liga Elitelor. 

Continuă problemele! Clubul din Liga 1 care a rămas fără antrenor cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat + cine va conduce echipa
ANTRENOR
Continuă problemele! Clubul din Liga 1 care a rămas fără antrenor cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat + cine va conduce echipa

De asemenea, președintele FRF a abordat subiectul garantării salariilor din drepturile TV, a dezbătut problemele financiare din Liga 1 și a precizat că noul campionat, sezonul 2022/23, va începe în weekendul 9-10 iulie 2022. 

Totodată, Răzvan Burleanu s-a declarat optimist cu privire la alegerile din aprilie, când nu va avea niciun contracandidat. Mai mult, Burleanu nu exclude să candideze și la alegerile viitoare, de peste 4 ani.

Cele mai importante declarații ale lui Răzvan Burleanu:

  • „Adunarea Generală a FRF a fost convocată pentru 12 aprilie, ora 11, la Arena Națională. Pe ordinea de zi se vor regăsi puncte importante, cum ar fi afilierea și dezafilierea unor membri, prezentarea raportului financiar pentru anul 2021 și a unui audit extern. Aici pot să menționez deja că încheiem din punct de vedere financiar anul 2021 cu venituri totale de aproximativ 26,3 milioane euro, înregistrăm o creștere de aproximativ 20% față de anul 2019. Vom prezenta planul anual de activitate, precum și bugetul anual pentru 2022. Estimăm o creștere a veniturilor până la 26,5 milioane euro. Și, bineînțeles, pe ordinea zi va fi alegerea președintelui FRF și a membrilor CEx”
     
  • Liga de Tineret. A avut loc o informare a membrilor CEx. Pentru următoarea ședință, din martie, vom trece la o procedură de vot pentru înființarea Ligii de Tineret din vară. Reprezintă o oportunitate suplimentară de afirmare a tuturor jucătorilor tineri români, dar și o conectare mai bună la piața internațională de transferuri. Liga de Tineret își propune optimizarea potențialului tinerilor jucători. Astfel, ne interesează ca cele mai bune academii să joace împotriva celor mai bune academii. La nivel național, L2 și L3, regăsim tot mai mulți jucători tineri. De exemplu, România U19 selecționează doar de la echipele de seniori. Liga de Tineret va reprezenta un punct important în cariera unui jucător. Câteva caracteristici importante: Liga de Tineret va înlocui Liga Elitelor, iar câștigătoarea acestei competiții va reprezenta România în Youth League. În această nouă competiție vor urma să evolueze cu precădere jucători U18, dar totodată vom oferi posibilitatea echipelor să folosească maxim 3 jucători U21. Vom optimiza și traiectoria spre performanță către jucătorii U18. În plus, vor putea evolua tinerii jucători care nu prind lotul formațiilor din Liga 1 sau Liga 2, sau care revin după accidentări. Multe dintre meciuri vor fi transmise pe FRF TV. Acest nou format va trezi un interes major și din partea cluburilor care sunt focusate pe dezvoltarea propriilor jucători. Credem că va reprezenta o platformă și pentru cluburile din Europa, pentru a identifica cei mai talentați tineri jucători români”
     
  • „Am semnat un contract cu federația olandeză pentru dezvoltarea unei aplicații care va presupune sute, mii de exerciții pentru fiecare categorie de vârstă. Astfel încât toți antrenorii să aibă cel mai modern instrument din fotbalul european. Pentru prima dată în istorie, FRF se va implica direct în educație prin intermediul Academiei Naționale de Fotbal și va organiza începând cu anul acesta primul program educațional pentru dobândirea carnetului de antrenor. Preconizăm o durată de aproximativ 18 luni pentru acest curs. Va oferi o reală oportunitate foștilor jucători de fotbal care n-au avut timp să facă studii superioare, sau care n-au luat nici BAC-ul. Un alt program educațional e planul de tranziție postcarieră dedicat jucătorilor aflați la final de carieră sau retrași”
     
  • „Weekendul de 9-10 iulie 2022 va reprezenta data de începere a următorului sezon competițional de Liga 1”
     
  • „Azi s-a aprobat și componența comisiilor pentru clasificarea academiilor. Începând din acest an, a crescut punctajul necesar al academiilor pentru dobândirea licenței de Liga 1, de la 60 la 75 de puncte”
     
  • „Un alt subiect, care nu s-a aflat pe ordinea de zi, dar care a fost acoperit de noi ca administrație, împreună cu colegii din CEx, face referire la problemele financiare din primele 3 ligi. FRF urmărește situația financiară a întregului fenomen fotbalistic. Pandemia a afectat fotbalul, a fost cea mai puternică criză cu care fotbalul s-a confruntat după cel de-al doilea Război Mondial. Fotbalul chiar a fost blocat pentru câteva luni. Cluburile din România au pierdut numai în 2020 peste 7 milioane de euro. Toate veniturile au scăzut, cele din bilete, transferuri”
     
  • „Pandemia de COVID a pus fotbalul într-o situație foarte dificilă. Situația din România nu poate fi diferită față de cea din Europa. Vedem la cluburi precum Gaz Metan, Clinceni, sunt probleme și alte cluburi din Liga 1 în ceea ce privește posibilitatea de a ține pasul cu plata datoriilor. Avem situații similare și la L2. Din fericire, la L3 situația e mai stabilă decât în trecut. Anul acesta, doar un club s-a retras din L3. Cluburile nu-și proiectează profitul la final de an. În cea mai bună situație, obiectivul e să termini cât mai aproape de 0. Astfel, cluburile nosatre nu au rezerve financiare. Ceea ce înseamnă că avem mari probleme. Managementul riscului va juca un rol foarte important în anii următori. La FRF, 20% din venituri merg în zona de rezerve financiare”
     
  • „În ceea ce privește reglarea pe care o poate face FRF, singurul instrument pe care îl avem azi la îndemână e sistemul de licențiere. Astfel, aș vrea să clarific că FRF nu poate să intervină pe modul în care sunt distribuite veniturile către cluburile din drepturi TV. Profit de ocazie și spun că intervențiile pe sistemele de licențiere se pot face o singură dată pe an. Începând cu sezonul 2015/16, în fotbalul românesc s-a introdus sistemul de monitorizare financiară. Presupune un dublu control într-un an financiar. Cei mai mulți dintre L1 s-au poziționat împotriva acestui sistem, cât și LPF. Dacă în 2014 4 cluburi din Liga 1 erau în insolvență, azi, dacă nu era pandemia, niciun club nu se afla în insolvență. Asta datorită monitorizării financiare”
     
  • „Joi avem o întâlnire cu reprezentanții LPF. Vom asculta propuneri, ce măsuri trebuie adoptate la nivel de LPF și FRF pentru următorul manual de licențiere”
     
  • „Am văzut un subiect mult acoperit, o acțiune pe care LPF și cluburile ar trebui să o întreprindă, să rețină venituri din drepturi TV pentru plata datoriilor către jucători. E o idee bună pe fond, care ar trebui însă să reprezinte doar un instrument pentru garantarea desfășurării activității unui club de Liga 1. În niciun caz nu e o soluție unică, salvatoare, pentru situația financiară a Ligii 1. Dacă mergem în această direcție, e nevoie de un acord al cluburilor de Liga 1 prin adunarea generală a LPF
     
  • Veniturile din drepturile TV nu acoperă azi cheltuielile salariilor pentru cluburile din Liga 1. În perioada 2018-2020, drepturile TV au reprezentat în medie aproximativ 40% din totalul veniturilor operaționale la nivelul cluburilor. În această perioadă de timp, media cheltuielilor cu personalul a fost de 2,2 ori mai mare decât valoarea drepturilor TV. Dacă s-ar reține toate drepturile TV, nu ar acoperi nici măcar 50% din totalul de salarii. Trebuie să luăm în calcul staff-ul medical, antrenorii, ceilalți angajați. De cele mai multe ori, angajații cu salariile cele mai mici sunt cei care își primesc ultimii banii. Iar acestea sunt grupurile cele mai vulnerabile pe care le avem în fotbal. Orice soluție care merge în zona asta de garantare trebuie să fie echitabilă pentru tot ecosistemul. Mai mult decât atât, niciodată nu ai garanția încasării drepturilor TV la termen”
     
  • „Problema pe care o avem azi este că pentru unele cluburi salariile sunt prea mari față de nivelul de finanțare și nu se pot acoperi din activitatea curentă. De-aici trebuie să plecăm. Multe dintre cluburi vor trebui să-și reducă fondul de salarii sau să găsească surse noi de finanțare. Vrem să oprim promisiunile neonnorate la nivelul Ligii 1. În următorul manual de licențiere vrem să creștem perioada de monitorizare financiară și să renunțăm la anumite termene de grație cu care lucrăm. Luăm în calcul introducerea unui plafon salarial ca un procent din total venituri pentru cheltuielile salariale. O altă direcție este încurajarea cluburilor să ofere un credit mult mai mare jucătorilor tineri. Transferurile de jucători tineri pot reprezenta noi surse de venit pentru cluburi”
     
  • „Cred că voi avea cel de-al 3-lea mandat. Mi-aș fi dorit să am un contracanditat, există termen suficient de înscriere. Chiar dacă în toți acești 8 ani de zile de când ne cunoaștem, abordarea FRF a fost de multe ori criticată, membrii afiliați acordă o susținere foarte mare. Au acordat-o și în 2018, când am avut și partide politice care s-au implicat împotriva noastră. Dacă nu vom avea niciun contracandidat, înseamnă că fotbalul vrea să transmită un mesaj de unitate”
     
  • „Actualul sistem de 16 echipe, cu play-off și play-out, este cea mai bună soluție pentru Liga 1. Orice sistem de format care presupune doar un sistem tur/retur ne oferă meciuri fără miză”
     
  • „Ne dorim să fim mai prezenți în viața cluburilor din România”
     
  • „Conform statutului, există o limită de 3 mandate pentru președintele FRF. Dacă membrii afiliați își doresc altceva, va trebui să stăm de vorbă în vederea unui nou mandat. Am trecut printr-o situație de criză. Îmi doresc ca după cel de-al 3-lea mandat să avem o Federație care să aibă o reputație foarte bună”
     
  • „Niciun președinte nu poate influența performanța unui club sau a unei naționale. Un copil, un jucător nu crește de pe-o zi pe alta. Eu nu antrenez naționala, nu intru în teren. Credeți că există vreun antrenor care poate garanta o performanță? Credeți că noi nu ne-am fi dorit să obținem performanță? Ce s-a întâmplat după anii 90 nu a fost în regulă. Dacă azi eram la Campionatul Mondial, însemna că avem azi un președinte perfect? Nu”
Stoican are bătăi de cap! Un jucător important s-a accidentat cu doar 4 zile înainte de meciul cu Rapid
DINAMO
Stoican are bătăi de cap! Un jucător important s-a accidentat cu doar 4 zile înainte de meciul cu Rapid
Așa s-a „rupt” lupta la titlu, între CFR și FCSB! + Șochează randamentul umilitor bifat de Universitatea Craiova
CFR vs FCSB
Așa s-a „rupt” lupta la titlu, între CFR și FCSB! + Șochează randamentul umilitor bifat de Universitatea Craiova
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB se va antrena într-o bază-SF de 50 de milioane de euro » NASA pentru sportivi, facilități de Champions League! Imagini din interior
Superliga
FCSB se va antrena într-o bază-SF de 50 de milioane de euro » NASA pentru sportivi, facilități de Champions League! Imagini din interior
Ce a pățit Stelea când a dormit în aceeași cameră cu Rică Răducanu: „Să vă spun ce făcea noaptea”
Nationala
Ce a pățit Stelea când a dormit în aceeași cameră cu Rică Răducanu: „Să vă spun ce făcea noaptea”
Începe construcția celui mai nou stadion din România: „Am semnat contractul”
Superliga
Începe construcția celui mai nou stadion din România: „Am semnat contractul”

Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro

După aproape 4 decenii, Ștefan Iovan vorbește despre momentul ignorat în România: "Îmi pare rău! Știu că așa a fost, dar nu am văzut încă un document oficial”


Comentarii (3)
brentford
brentford  •  22 Februarie 2022, 19:25

Din discursul lui Burlica totul pare lapte si miere in prezent si mai multa miere in viitor si buzunare pline pentru comisia tehnica. Cum adica sa ii incurajezi pe cei fara BAC sa isi ia carnetul de antrenor? Asa se pune problema? Inseamna ca nu se vrea educatie. Cu alte cuvinte bag picioru' in el de liceu,eu vreau sa lovesc besica,apoi fac 18 luni un curs si urmeaza carnetul de antrenor. Vai mama noastra. Burleanu nu e prost,iar asta il face mai periculos.

fcsarbitrii
fcsarbitrii  •  22 Februarie 2022, 18:21

ce e liga asta tineret?un fel de campionat tineret-sperante de pe vremuri?

oltenia
oltenia  •  22 Februarie 2022, 17:55

nu au avut interes fiindca s-a dorit ca dinamo sa intre in insolventa ca aveau blatul facut

Vezi toate comentariile (3)
Comentează