FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Răzvan şi fanii readuc Rapidul în Giuleşti din etapa a 4-a » Vezi care e condiţia Clubului Sportiv!

Rapid poate reveni în Giuleşti în meciul contra Concordiei Chiajna
Rapid poate reveni în Giuleşti în meciul contra Concordiei Chiajna

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 10 august 2011 14:59

Iniţiativa fanilor rapidişti de a readuce echipa în Giuleşti a dat roade. Aşa cum Gazeta a anunţat în urmă cu o săptămînă, suporterii Rapidului s-au oferit să plătească o parte din datoria clubului către CS Rapid, iar acum în condiţiile în care se va achita suma de 150.000 de lei, Rapidul va reveni în Giuleşti

În numărul de luni, 1 august 2011, Gazetei Sporturilor a publicat un material în care fanii îşi anunţau disponibilitatea de a contribui la plata datoriilor pe care Rapidul le are faţă de Clubul Sportiv.

Liderii galeriei giuleştene s-au întîlnit cu şefii clubului şi le-au cerut să facă tot posibilul pentru a rămîne pe stadionul de lîngă podul Grant. Ba chiar aceştia s-au oferit să vină în ajutor şi au propus o soluţie salvatoare inedită: să plătească ei o mare parte din datoria de 150.000 de euro pe care CS Rapid o solicită de la clubul de fotbal.

 

Şi Steaua e aproape de revenirea pe Ghencea: "Ieri a avut loc, în secret, o discuţie între şefii Stelei şi generalii MApN » Cedează MApN?"

Cum? Fanii au cerut conducerii să ajungă la un compromis cu clubul sportiv, astfel încît partida cu Chiajna, din etapa a 4-a, următorul meci acasă al alb-vişiniilor, să se poată disputa pe Giuleşti şi să se fixeze preţuri uriaşe la bilete. "Cereţi-ne 50 de lei la peluză, 100 la tribuna a II-a, veţi vedea că vom plăti şi vom fi mulţi. În plus, intenţionăm să deschidem un cont de donaţii. Credem că putem strînge 100.000 de euro, cel puţin", le-au cerut suporterii conducătorilor.

20 de lei a fost preţul maxim pe care un fan rapidist a fost nevoit să-l plătească în sezonul trecut pentru a vedea meciul de la peluză

Iată comunicatul Clubului Sportiv Rapid:

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma întâlnirii avute ieri, 9 august a.c., la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu antrenorul FC Rapid Bucureşti S.A., domnul Răzvan Lucescu, precum şi cu reprezentanţi ai Ligii Suporterilor Rapidişti, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti este în măsură să facă următoarele precizări:

În urma întâlnirii avute ieri, 9 august a.c., la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu antrenorul FC Rapid Bucureşti S.A., domnul Răzvan Lucescu, precum şi cu reprezentanţi ai Ligii Suporterilor Rapidişti, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti este în măsură să facă următoarele precizări:

1. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti îşi reafirmă poziţia de deschidere pentru rezolvarea de comun acord a litigiului privind utilizarea de către FC Rapid Bucureşti S.A. a stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu.

2. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti face un nou apel public reprezentanţilor conducerii FC Rapid Bucureşti S.A.  de a participa la o întâlnire prin care să fie agreată o cale de stingere a datoriilor în cuantum de aproximativ 150 mii euro pe care FC Rapid le înregistrează pentru utilizarea stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu în ultimii 3 ani de zile.

3. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti îşi afirmă disponibilitatatea de a permite FC Rapid Bucureşti S.A. să utilizeze stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu pentru meciul de fotbal programat în data de 21 august a.c., în condiţiile în care FC Rapid Bucureşti S.A. plăteşte până la data de 13 august a.c. o tranşă de cel puţin 150 mii RON din datoria înregistrată la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, urmând ca întreaga datorie să fie achitată până la 3 septembrie a.c.

4. Disputarea de catre FC Rapid Bucuresti S.A a  meciului din data de 21 august a.c. pe stadionul Giulesti, se va face numai sub urmatoarele conditii:
a) achitarea  transei de cel putin 150 mii RON pana la data de 13 august a.c.
b) incheierea unui contract de locatiune a stadionului Giulesti cu Clubul Sportiv Rapid Bucuresti,pentru actiunea respectiva.

5. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti S.A. reaminteşte că prin CONVENŢIA înregistrată la SC FC RAPID sub nr.44607.04.2009, clubul de fotbal recunoaşte că în temeiul contractului şi al actului adiţional sumele aferente plăţii chiriei şi utilităţilor pe perioada august 2008-ianuarie 2009 nu au fost achitate şi se obligă să le achite în perioada 15.06.2009-30.06.2009. Această obligaţie nu a fost respectată de FC Rapid S.A. Ulterior, deşi au luat la cunoştinţă de convocare, reprezentanţii SC FC RAPID Bucureşti SA nu s-au prezentat la concilierea directă din data de 26 ianuarie 2011, având drept obiect plata debitului  de 576.198,76 lei reprezentând c/val chiriei şi utilităţilor (la data respectivă) pentru folosirea stadionului Giuleşti, datorii înscrise în evidenţele contabile ale C.S. Rapid. La această dată clubul de fotbal figurează ca debitor în evidenţele contabile ale C.S. Rapid cu suma de 654.207,61 lei. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti îşi afirmă dispoibilitatea de a face publice aceste documente care atestă datoriile înregistrate de FC Rapid Bucureşti pentru utilizarea stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu.

6. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti  ia în calcul posibilitatea de a renegocia un nou contract privind utilizarea stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu de către FC Rapid Bucureşti S.A. din momentul în care restanţele pentru plata chiriei sunt achitate integral. În acelaşi timp, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti analizează împreună cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi posibilitatea concesionării dreptului de utilizare şi administrare a stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu în condiţiile în care partenerul privat şi-ar asuma modernizarea stadionului şi a spaţiilor aferente.

7. Faţă de cele mai sus menţionate, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti îşi reafirmă sprijinul pentru toate entităţile sportive care luptă pentru culorile alb-vişinii, mulţumind suporterilor rapidişti şi domnului Răzvan Lucescu pentru implicarea în rezolvarea litigiului dintre Club şi FC Rapid Bucureşti S.A. Credem că este momentul ca şi reprezentanţii conducerii FC Rapid Bucureşti să se alăture acestui efort comun pentru a readuce echipa de fotbal Rapid acasă, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (20)
catzulinho
catzulinho  •  10 August 2011, 23:43

Respect, sunt rapidist insa nu am conditiile necesare si nici varsta sa fac astfel de gesturi, nu acum. Sunt multi oameni care ii mananca seminte in cap lui Copos, iar pentru cateva mii de euro, la cati bani are in afaceri, ar trebui sa se gandeasca si la ce au insemnat oamenii aia care ii mananca seminte in cap (suporteri) pentru FC Rapid

zphro
zphro  •  10 August 2011, 22:25

rusine domnule copos

laur_robert
laur_robert  •  10 August 2011, 22:14

daca se deschide un cont anuntati ca si eu vreau sa ajut echipa si galeria!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează