FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL VALIZA

Situaţia campioanei României stă în mîinile UEFA » Ce spune regulamentul în cazul Stelei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2013 20:17

Condamnarea lui Gigi Becali şi a lui Teia Sponte în Cazul "Valiza" îi face pe stelişti să tremure. Nu pe plan intern, unde echipa din Ghencea se pare că nu riscă nimic, ci pe plan internaţional.

Steaua ar putea fi exclusă din Liga Campionilor în urma acestor fapte. "Acceptarea Stelei în Champions League se va face conform regulamentului în vigoare al Champions League. Momentan, UEFA nu face nici un alt comentariu legat de acest subiect", au transmis reprezentanţii forului fotbalistic european.

Aceştia au indicat şi articolele care le dau fiori steliştilor. Potrivit regulamentului UEFA, Steaua are şanse reale de a fi exclusă din competiţiile europene pentru că a fost implicată direct sau indirect într-o activitate de influenţare a unui meci.

"Acceptarea Stelei în Champions League se va face conform regulamentului în vigoare al Champions League. Criteriile de admitere şi de integritate pot fi găsite la articolul 2 şi 3. Momentan, UEFA nu face nici un alt comentariu legat de acest subiect" - răspunsul celor de la UEFA, directia de comunicare către hotnews.ro.

Articolul 2, litera g:

"Un club nu va putea participa în Champions League în cazul în care a fost implicat direct sau indirect în orice activitate care vizează aranjarea sau influenţarea rezultatului unui meci la nivel naţional sau internaţional, dupa intrarea în vigoare a articolului 50(3) din Statutul Uefa [n.r. 27 aprilie 2007]".

Dacă situaţia Stelei va fi inclusă în acest paragraf, pedeapsa se va întinde pe un an de zile. Tot acelaşi regulament spune şi următoarele:

"În luarea unei decizii, UEFA se poate baza, dar nu în mod obligatoriu, pe hotărîrea unui organism naţional sau internaţional sportiv sau instanţa de judecată".

În punctul "g" al articolului 2 se precizează şi faptul că o echipă nu trebuie să fi fost implicată direct sau indirect în activităţi de aranjare sau influenţare a unui meci, ulteriror intrării în vigoare a articolului 50, alineatul 3 din Statul UEFA, adică după 27 aprilie 2007.

Becali a fost condamnat pentru mită şi a fost acuzat de procurori pentru două fapte petrecute în ani diferiţi: situaţia premierii fotbaliştilor de la U Cluj în mai 2008 şi situaţia premierii jucătorilor de la Gloria Bistriţa în 2006, practic instanţa a considerat că premierea este mită în ambele momente, deci una dintre infracţiuni s-a petrecut după intrarea în vigoare a articolului invocat de UEFA.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Superliga
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Superliga
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Mitriță și-a luat ghetele în mâini și a ieșit mai devreme din antrenament » Ce s-a întâmplat în cantonamentul naționalei
Nationala
Mitriță și-a luat ghetele în mâini și a ieșit mai devreme din antrenament » Ce s-a întâmplat în cantonamentul naționalei

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (52)
roadster1988
roadster1988  •  10 Iunie 2013, 09:08
Postat de silviu74 pe 05 Iunie 2013, 21:55

VINA CFR-ULUI E CA A CUMPARAT 3 TITLURI IAR LA PRIMUL A PREMIAT PE DINAMO CA SA BATA STEAUA, APOI A CUMPARAT IN ULTIMA ETAPA MECIUL CU CFR SI A TURNAT PE GIGI LA DNA CA SA DISTRAGA ATENTIA DE LA BLATUL REZOLVAT !!!! E LOGIC CA GIGI NU MERGEA AIUREA CU 1,7 MIL DACA CFR NU SCOTEA NIMIC !!!PUTEA MERGE CU 500.000 SAU 1 MIL, SAU 2 MIL, DAR DE CE TOCMAI 1,7 !!!! DEOARECE STENOGRAMELE ARATAU CLAR CA CFR A DAT 1,5 IAR GIGI A PLUSAT 200 000 !!!!! DE CE NU INVESTIGHEAZA DNA MITA CFR-ULUI??? NE FAC UNGURII IN TARA NOASTRA !! DOAMNE DA SA-I DEA GIGI IN GAT PE TOTI !!!!!!!!!!!!!

respect paskany,muresan,succes cfr cluj.condoleante fanilor lui gigi becali care astazi va fi transferat la jilava iar steaua va fi interzisa in liga campionilor.

roadster1988
roadster1988  •  10 Iunie 2013, 09:01
Postat de bobbytza42 pe 05 Iunie 2013, 22:00

eu totusi nu vad nici o logica.daca ceea ce a facut Becali se numeste mita,atunci ceea ce a facut statul roman nu este tot mita?in cazul echipei de gimnastica a Romaniei de ce nu se sesizeaza DNA-ul si procuratura?de unde au fonduri Ministerul Tineretului si Sportului sa PREMIEZE echipa de gimnastica? "Premiere la ministerul Tineretului și Sportului pentru lotul de gimnastică al României, care a participat recent la Campionatele Europene de la Moscova. Valoarea premiilor s-a ridicat la o sută de mii de euro pentru toată echipa. Sportivii noștri au obținut în Rusia nu mai puțin de șapte medalii...." parerea mea....

bai, dar prost esti.esti stelist?

supersolo
supersolo  •  06 Iunie 2013, 17:08

Nu Steaua e corupta ...Nu clubul...ci marii ei conducatori....ostenii luminii....si alti calareti ...si paznici de oi....aia ar trebui decapitati si DECAPITALIZATI.....Steaua este...a fost si va fi...echipa etalon a fotbalului romanesc ...

Vezi toate comentariile (52)
Comentează