FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

GALERIE FOTO Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”

Stadion nou la Botoșani, foto: Facebook @Fotbal Club Botoșani +14   FOTO
Stadion nou la Botoșani, foto: Facebook @Fotbal Club Botoșani

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2024 18:59 / Actualizat marti, 08 octombrie 2024 19:56

FC Botoșani, ocupanta locului 15 din Superliga, va beneficia de o arenă ultramodernă. Clubul din Superliga a anunțat marți, prin intermediul unui comunicat, că va avea un stadion nou.

Patronul echipei, Valeriu Iftime, a spus că documentația a ieșit de la Compania Națională de Investiții (CNI). Noul stadion va avea 12.000 de locuri și va costa 160 de milioane de lei (aproximativ 32 de milioane de euro).

Transfer de ultim moment în Superliga! » A semnat și a fost prezentat de noul club
TRANSFER
Transfer de ultim moment în Superliga! » A semnat și a fost prezentat de noul club

GALERIE FOTO. Stadion nou la Botoșani

Așa ar trebui să arate noul stadion din Botoșani // sursă foto: captură video FC Botoșani
Așa ar trebui să arate noul stadion din Botoșani // sursă foto: captură video FC Botoșani
+9 FOTO

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, este convins că până la finalul acestui an va fi aprobată inclusiv Hotărârea de Guvern privind realizarea acestui obiectiv, iar în bugetul din 2025 să fie prevăzute sume pentru această arenă.

„Documentația a ieșit de la CNI, este la Ministerul Dezvoltării. Sunt împreună cu primarul Andrei (n.r. - Cosmin Andrei). Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine. Problema este că așa cum e acum documentația, noi trebuie să facem un alt stadion. Ideea mea este să facem un stadion pe etape. Așa trebuie să se facă stadionul și eu cred că se poate.

Eu cu echipă la Iași, nu mă văd. Nu pot juca la Iași sau Piatra Neamț. E vorba de doi-trei ani. I-am spus primarului că dacă mă asculta acum doi-trei ani, era mult mai bine, dar nu e nimic. Facem echipă acum.

Trebuie să recunosc că cel care l-a scos de la CNI este șeful lor, președintele PSD-ului. Mergem mai departe. Aveți încredere că acum am alte informații, am alte butoane, alte poziții. Vom munci foarte mult ca să avem până la finalul anului o idee foarte clar.

Se face stadion, se face în etape și jucăm aici. Măcar o tribună să fie prinsă anul viitor. Putem face în cinci-șase ani stadionul”, a declarat Valeriu Iftime, potrivit fcbt.ro.

La începutul acestei luni, primarul Cosmin Andrei anunțase că a mai fost bifat un pas în implementarea proiectului privind modernizarea stadionului din Botoșani.

Dotările noului stadion din Botoșani

Valoarea investiției se ridică la 160 milioane de lei. Stadionul va fi transformat în unul cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10.000 – 12.000 de locuri.

Stadionul va avea săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și zonă de birouri. Vor exista spații comerciale și parcări subterane pentru evenimente sportive, dar și pentru locuitorii zonei.

Modernizarea arenei din Botoșani nu este un proiect nou al autorităților locale. La început de 2022, primarul a anunțat că firma care a câștigat licitația pentru documentația referitoare la reabilitarea stadionului nu și-a putut respecta atribuțiile, astfel că proiectul i-a fost retras, iar licitația reluată!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Superliga
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Superliga
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”
Superliga
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (12)
Draconian
Draconian  •  08 Octombrie 2024, 22:22

foarte frumos, felicitari botosenenilor, merita un astfel de stadion modern, sînt iubitori de fotbal !... o întrebare însa : de ce nu faceti mai oameni-buni o arena de fotbal normala, ovala si închisa, cît va costa daca faceti legatura între peluza si tribuna si în tribuna întîia..?!.. ce e cu golul ala acolo, daca da un jucator vreun sut p-acolo se duce mingea pe strada sau prin boscheti, pe cîmp... faceti domne stadionu normal, complet, cistigati si vreo mie de locuri..

jackripper990
jackripper990  •  08 Octombrie 2024, 21:42

:)) mda frumos. Pacat ca audienta medie din liga 1 nu acopera nici macar 50% din capacitatea totala pe scaune in medie. Facem baze moderne pentru patronii de carton care nu sunt in stare nici macar sa tina un buget un sezon intreg fara milogeala. Stadion de 5 stele la Zalau cand facem? Ca alte orase mari gen Timisoara si Brasov cu traditie in sportul asta, stau in planuri marete dar joaca printre ruine practic.

constantin_dejanovici
constantin_dejanovici  •  08 Octombrie 2024, 21:40
Postat de c0ncret pe 08 Octombrie 2024, 19:43

Fix la Botosani mai era nevoie de stadion... oricum pana se face sunt sanse mari ca echipa sa retrogradeze apoi sa isi piarda finantarea si sa dispara.

Zona industrială în ruine, tramvaiul desființat, autogara de la Penny - zici că ești în Somalia. Jumătate din populația județului plecată în afară, restul pe ajutoare sociale. Dar să fim fericiți, avem tichie de mărgăritar. Mall, și în curând stadion ultramodern.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează