FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - SEPSI 3-0

U Cluj - Sepsi 3-0 » U Cluj tace și face: trupa lui Sabău continuă să adune puncte! Victorie fără drept de apel cu Sepsi

Articol de - Publicat luni, 19 august 2024 20:55 / Actualizat luni, 19 august 2024 21:05

U Cluj s-a impus categoric în fața celor de la Sepsi, 3-0, într-un meci din runda a 6-a din Superligă. Iar echipa lui Ioan Ovidiu Sabău ajunge la 12 puncte în 6 etape, fiind pe locul 2.

Rezultatele etapei #6 a Superligii

Revenită pe Cluj Arena, după ce s-a terminat festivalul Untold, Universitatea Cluj a practicat un fotbal perfect, iar Sepsi nu a avut nicio șansă să reziste. A obținut o victorie clară și continuă să adune punct după punct, menținându-se în topul Superligii.

Mai întâi amenințare, apoi gol

U Cluj a început bine meciul. A avut inițiativa și a pus presiune. Iar prima ocazie a venit în minutul 10. Thiam a scăpat spre poarta lui Moldovan, dar portarul lui Sepsi i-a blocat șutul trimis de la marginea careului. Au urmat minute în care clujenii, deși au încercat, nu s-au putut apropia de poarta covăsnenilor, în timp ce jucătorii lui Sepsi parcă jucau pentru prima dată împreună.

La 30 de minute după uriașa ratare, Thiam a dat lovitura. A deschis scorul cu un șut violent la colțul lung, din unghi.

Blănuță a ieșit la rampă

După ce a încheiat prima repriză cu un șut trimis pe lângă, de la 12 metri, Blănuță și-a arătat calitățile de vârf în partea secundă. La 13 minute de la reluare, atacantul adus de la FCU Craiova a finalizat excelent o acțiune colectivă. A înscris cu capul, din 7 metri, complet nemarcat. Nici când erau conduși cu două goluri, jucătorii lui Storck nu au avut reacție. Și tot U Cluj a punctat.

Același Blănuță și-a trecut numele pe lista marcatorilor. În minutul 70, atacantul de 22 de ani a finalizat cu latul, de la 11 metri, o pasă a lui Bic. S-a făcut 3-0, iar totul era pierdut pentru Sepsi.

Până la final au mai fost două ocazii importante pentru clujeni. Rață a trimis în bară (74), iar Blănuță (79) a tras într-un adversar de la 12 metri, după ce portarul Moldovan a respins șutul lui Chipciu. La 0-3, Sepsi a avut cea mai mare ocazie: bară Coman (90), după o lovitură de cap de la 7 metri.

S-a terminat 3-0, iar U Cluj ajunge la 12 puncte, cu două mai puțin decât liderul Universitatea Craiova. Sepsi rămâne cu 8, fiind pe 8.

Clasamentul din Superligă:

FINAL » U Cluj - Sepsi 3-0

  • AICI live + detalii
  • Au marcat: Thiam 38, Blănuță 58, 70
  • 8.521 de fani (cifră oficială) au fost prezenți pe Cluj Arena

Echipe de start la U Cluj - Sepsi

U Cluj: Gertmonas - Chipciu, Masoero, Cristea, Boboc – Codrea, Simion, Bic – Nistor – Thiam - Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Van der Werff, Mitrea, Briz, O. Popescu, Rață, Silaghi, Moraru, Tchassem, Berto, Bettaieb
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

Sepsi: D. Moldovan - Ciobotariu, Kecskes, Ștefan – Oteliță, Alimi, Siger, Neskovic – Breji, Kallaku – Debeljuh
Rezerve: Gyenge, Gedo, Bardea, Oroian, Mino Sota, Drăghiceanu, Hajdin, K. Varga, M. Coman
Antrenor Bernd Storck

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Regretatul Salvatore Schillaci l-a remarcat pe Hagi, dar a admirat un alt fotbalist român: „A făcut istorie, băga frica în adversari”
Campionate
Regretatul Salvatore Schillaci l-a remarcat pe Hagi, dar a admirat un alt fotbalist român: „A făcut istorie, băga frica în adversari”
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  20 August 2024, 06:45

Felicitări, dar sant și niște scăpări pe acolo ,de expl. Chipciu se întrece meci de meci cu pase la adversar chiar în careu ,Nistor la fel pierde mingi ușor chiar central aproape de poarta + pase greșite multe pe meci ! Sa se analizeze puțin și sa vadă ca 75 - 80 % din meci joaca de nivel de divizia C ,iar când fac câte o " margica " se cred mari " Cocoși " ca ce are lumea cu " dinozaurii " etc . Pai are ca va cam cara în spate ceilalți!

gimiskutze
gimiskutze  •  19 August 2024, 21:48

Cica "Clujul tace si face" pai asa a fost intotdeauna! Acum U si CFR sunt in primele 10 si o sa fie mult timp ...capitala...doar Dinamo? ouch! Bravo U ca ati decis sa puneti antrenor (Sabau) si sa ii dati mina libera! O lectie si pentru alte cluburi care au antrenori!

Hcm27
Hcm27  •  19 August 2024, 20:37

Vezi, patroane, dacă vorbești prostii în public!Te bate U fără drept de apel.Nu puteai aștepta pana maine

Vezi toate comentariile (3)
Comentează