Articol de GSP - Publicat luni, 28 septembrie 2015 10:39
Mirel Rădoi nu deține licența de antrenor și nu poate fi numit oficial antrenor al Stelei, astfel fiind trecut ca director sportiv. În plus, acesta nu poate începe școala de antrenori pentru că nu a luat examenul de Bacalaureat.
15:00
UPDATE: Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Stelei, Rădoi a confirmat că va face școala de antrenori în Moldova.
"Este adevărat că voi urma cursurile Școlii de Antrenori din Republica Moldova. Am avut de ales între Moldova și Școala de Antrenori de la Coverciano, din Italia. Am preferat să merg la Chișinău, deoarece este mai aproape de casă, în timp ce în Italia se schimbă în mod constant orașul în care se țin cursurile și mi-ar fi luat mai mult timp să mă deplasez. În plus, la cele doua Școli, diploma de Bacalaureat reprezintă doar un criteriu de punctaj, nu și unul obligatoriu.
Nu fac nimic ilegal, astfel că nu mi se pare normal să se vorbească despre complicități. Se poate verifica acest lucru, iar Federația Română de Fotbal și Federatia Moldovenească de Fotbal pot confirma faptul ca nu am avut niciodată intenția de a ascunde ceea ce fac. Dacă sunt o persoană care nu obișnuieste să facă publice toate acțiunile sale, nu înseamnă ca le ascund. Nu păcălesc pe nimeni și nici nu am intenția de a o face! Doresc doar să urmez cursurile unei școli de antrenori și să obțin licențele necesare pentru a practica aceasta meserie", a spus Rădoi.
Știrea inițială:
Cu toate acestea, se pare că Rădoi a găsit soluția de a păcăli sistemul și de a deveni antrenor cu acte în regulă. Rădoi urmează să se inscrie la cursurile de antrenori a școlii Federației din Republica Moldova, susține sportnews.libertatea.ro.
Conform regulilor FRF, Rădoi ar putea deveni şi în acte antrenorul Stelei de la 5 octombrie, data la care va începe cursurile de antrenori în Moldova. La fel s-a întîmplat şi cu Flavius Stoican cînd o pregătea pe Dinamo şi doar era înscris la cursurile PRO.
Condiția obligatorie de înscriere în Moldova este "diploma de absolvire a studiilor medii". Cursurile ar dura pînă în decembrie 2016.
FOTO: Captură www.fmf.md
Se pare că cel care a avut o contribuție decisivă la inscrierea lui Rădoi a fost Dan Apolzan, șeful școlii de antrenori din România. Acesta a avut o corespondență cu Ghernadie Scurtul, directorul tehnic al federației de la Chișinău, prin care i-a facilitat înscrierea, deși se încalcă regulamentul.
FOTO: Captură www.sportnews.libertatea.ro
Rădoi și Apolzan, împreună cu Valeriu Argăseală, președintele Stelei, au avut o întîlnire la începutul sezonului, la sediul Federației. Pentru a deveni tehnician oficial al Stelei, Rădoi trebuie să obțină carnetul de antrenor, licența B, licența A și licența PRO, ceea ce ar dura aproximativ 5 ani.
5 octombrie
este data la care Rădoi poate începe cursul de antrenori