FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - GLORIA BUZĂU

Autogolul hilar al lui Ferraresso a decis UTA Arad - Gloria Buzău » Trupa lui Rednic, 3 victorii în 4 etape

UTA - Gloria Buzău, duel între vecine de clasament » Autogol hilar la Arad +6   FOTO
UTA - Gloria Buzău, duel între vecine de clasament » Autogol hilar la Arad

Articol de - Publicat sambata, 26 octombrie 2024, 15:34 / Actualizat sambata, 26 octombrie 2024 16:25

UTA Arad s-a impus la limită în fața Gloriei Buzău, scor 1-0, grație unui autogol al lui Ferraresso din minutul 30.

I-au țesut „textiliștii” » După prestația de gală cu Hermannstadt, buzoienii sunt temperați de virtuozitatea tactică a lui Mircea Rednic

În stilul caracteristic, trupa lui Mircea Rednic s-a impus la limită, 1-0 cu Gloria Buzău, arădenii profitând de autogolul hilar al lui Ferraresso.

Formația din Crâng s-a jucat cu ocaziile, însă, de cele mai multe ori, pasele sclipitoare ale lui Budescu au rămas fără destinatar.

Ferraresso, finalizare de vârf autentic, însă a greșit poarta

Vreme excelentă la Arad pentru fotbal. La ora primului fluier al „cavalerului” în negru, termometrele indicau 18 grade. Asistența, una scăzută. Motivul? Ora bizară a partidei, 13:30, dar și solidaritatea galeriei „textiliștilor” față de protestul ultrașilor din toată țară.

Trupa „Puriului” a avut inițiativa în primele minute ale partidei, survolând constant ultima treime din jumătatea adversă. Băieții lui Eugen Neagoe au trecut extemporalul, încercând să ofere o replică prin pase lungi, în adâncime.

Prima șansă notabilă a survenit în minutul 8, aparținându-i fundașului stânga arădean, Kouya Mabea, al cărui șut din unghi a fost deviat în corner de defensiva buzoienilor.

Roș-albaștrii nu s-au lăsat mai prejos. Explozivul Tavares l-a încălzit pe Robert Popa, cu un șut de la 20 metri, însă fostul goalkeeper al celor de la FCU Craiova a fost pe fază. Ritm excelent în primul sfert de oră.

Fiecare mișcare pare să anunțe ceva iminent. Apoi, acțiunea de la firul ierbii a fost fragmentată de o analiză VAR îndelungată. Ferraresso a fost faultat în careu de Tsouka, însă brazilianul se afla în offside, în momentul pasei lui Canadjija. În Superligă, trasarea liniilor la VAR reinventează orice soi de noțiune temporală.

În minutul 30, Mabea a centrat din bandă, mingea fiind interceptată de Ferraresso. Fundașul Gloriei ar fi putut respinge absolut oriunde, însă a ales să le facă un cadou celor de la UTA, luându-l prin surprindere și pe Greab.

A finalizat în proprie poartă, cu o lovitură de cap demnă de un număr nouă veritabil. Autogol hilar, 1-0 pentru trupa în alb și roșu. Arădenii, bine poziționați în teren, și-au păstrat avantajul minim până la cabine, dictând ritmul partidei. Fiecare tentativă buzoiană a fost eficient blocată.

Gloria, dependentă de Costică Budescu. Festival de ratări la poarta lui Popa

Cadența captivantă a fazelor a continuat și în mitanul secund, iar Ișfan și Mihai s-au întrecut în ratări, nefiind capabili să tranșeze situații de unu la unu cu portarii adverși. Să notăm multele faze litigioase, judecate mult prea ușor uneori de „centralul” Antonie.

După a doua jumătate a reprizei secunde, în stilu-i caracteristic, formația lui Rednic bătea în retragere, iar Buzăul lăsa impresia că ar fi putut mai mult. În minutul 60, magicianul Budescu a demonstrat că nu și-a lăsat jobenul acasă, însă centrarea sa de o precizie medicală a fost irosită de Ciranni.

Două minute mai târziu, reminiscențele lui Costache din perioada de speranță la Dinamo și din cea incipientă din Gruia l-au făcut să încerce o finalizare cu călcâiul, după o lovitură liberă executată de Omondi, însă Greab a fost pe fază.

Din nou, același Budescu și-a servit ideal colegii, însă Ișfan a vrut să rupă poarta din șase metri, luând la țintă doar peluza dinspre sud a arenei „Francisc Neuman”. Buzoienii iroseau ocazii imense. Gloria a continuat să pună presiune, însă singurele sclipiri tactice îi aparțineau lui Budescu, ale cărui centrări și diagonale erau precise, însă „interlocutorii” lui Costică nu vorbeau aceeași limbă cu veteranul.

Se pune întrebarea: cum ar fi arătat Buzăul cu un atacant cerebral, care să poată picta la fresca veteranului Budescu? În fine, minutele treceau, iar oaspeții rămâneau fără timp.

Nu s-a mai întâmplat nimic până la ultimul fluier al „cavalerului în negru”. UTA învinge și ajunge la al treilea succes în patru etape, în timp ce rezultatele buzoienilor continuă a fi oscilante.

UTA - Gloria Buzău 1-0

  • Marcatori: Diego Ferraresso - autogol '30
  • CLICK AICI pentru cele mai importante informații.
  • Gazonul se prezintă în condiții optime, iar vremea este una excelentă pentru fotbal. La ora începerii partidei, termometrele indică 18 grade la Arad.
  • Aproximativ 2500 suporteri sunt prezenți pe cocheta arenă „Francisc von Neuman”. Galeria arădenilor s-a alăturat protestul ultrașilor din toată țara, astfel că asistența a avut de suferit.

UTA - Buzău, imagini din meci // 26.10.2024. Foto: sportpictures.eu
UTA - Buzău, imagini din meci // 26.10.2024. Foto: sportpictures.eu
UTA - Buzău, imagini din meci // 26.10.2024. Foto: sportpictures.eu
UTA - Buzău, imagini din meci // 26.10.2024. Foto: sportpictures.eu
UTA - Buzău, imagini din meci // 26.10.2024. Foto: sportpictures.eu
+1 FOTO

UTA Arad - Gloria Buzău, echipele de start:

UTA Arad (4-2-3-1): R. Popa - Tsouka Dozi, Conte, Poulolo, Mabea - P. Mihai, Van Durmen - Cîmpanu, Fabry, Omondi - Costache
Rezerve: Mitrovic, Hrezdac, Trif, Benga, Machado, Dumiter, Ghezali, Râpă, Vuletich
Antrenor: Mircea Rednic

Gloria Buzău (4-2-3-1): Lazar - Ciranni, Lovric, Cestor, Diego Scheda - Canadija, Albu - Tavares, Budescu, Jipa - Ișfan
Rezerve: Greab, Dobrosavlevici, Dumitrașcu, Călin, Ferreira, Pîrvulescu, I. Gheorghe, Teșcan, Stan, Pinho Matos, Turda
Antrenor: Eugen Neagoe

A: Andrei Antonie (Bucureşti)
A1: Gheorghe Neacşu (Câmpulung Muscel)
A2: Florian Vişan (Galaţi)
Arbitru VAR: Ionuț Coza (Cernica)
Arbitru asistent VAR: Mircea Orbuleţ (Bucureşti)
Observator: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Câine” adevărat! Florentin Petre a plâns ca „Piticul” în momentul în care galeria lui Dinamo sărbătoarea victoria de la Hermannstadt » Imagini minunate
Superliga
„Câine” adevărat! Florentin Petre a plâns ca „Piticul” în momentul în care galeria lui Dinamo sărbătoarea victoria de la Hermannstadt » Imagini minunate
Protest în fotbalul românesc » N-au mai rezistat și au întârziat startul meciului de azi: „5 luni fără salarii = 5 luni fără respect”
Liga 2
Protest în fotbalul românesc » N-au mai rezistat și au întârziat startul meciului de azi: „5 luni fără salarii = 5 luni fără respect”
Zeljko Kopic, așa cum nu l-ai mai văzut! Reacția nervoasă îl interzice la derby-ul cu FCSB
Superliga
Zeljko Kopic, așa cum nu l-ai mai văzut! Reacția nervoasă îl interzice la derby-ul cu FCSB

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (7)
Hcm27
Hcm27  •  26 Octombrie 2024, 15:36
Postat de aspida pe 26 Octombrie 2024, 15:14

aranjament urat, doua fcsb-iste

Ești, rău de tot, cu ce n-ai!UTA, club și suporteri infratiti cu cei de-si spun maidanezi și tu vorbești de FCSB.Oare cât de tsorp poți fi?

rav410wrc
rav410wrc  •  26 Octombrie 2024, 15:34
Postat de aspida pe 26 Octombrie 2024, 15:14

aranjament urat, doua fcsb-iste

Doamne, stim ca nu-i de unde, da' daca totusi se poate, un dram de minte acestui hater l.userist, cat o juma' de fistic !? ;)))

rav410wrc
rav410wrc  •  26 Octombrie 2024, 15:32
Postat de OlteanuMarian pe 26 Octombrie 2024, 13:21

...foarte frumoasa incurajare...Respect !!!

Merci frate oltean !! Sa luati 3 puncte luni de la Faru' !!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează