Articol de Raed Krishan (foto) - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 22:30
♦ A fost nevoie de un autocar doar pentru a transporta bagajele de la aeroport la hotel ♦ Au fost luate de la Bucureşti inclusiv mesele de masaj, lampa infraroşu, instalaţia portabilă de ultrasunet şi 30 de tuburi cu ulei de masaj ♦ Jucătorii au cîte 4 seturi de ghete şi trei de echipament de joc
Cînd o echipă pleacă sau se întoarce dintr-un cantonament, imaginile şi fotografiile de la aeropot ori de la hotel surprind doar jucătorii, antrenorii sau staff-ul administrativ. Aşa s-a întîmplat şi acum, cînd Steaua a ajuns în Antalya. În spatele autocarului care i-a adus însă pe roş-albaştri la hotelul Royal Holiday Palace a mers un al doilea autocar, tot cu sigla Stelei în parbriz. Ce era în el? Toate bagajele pe care clubul le-a deplasat în stagiu.
GSP vă dezvăluie azi tot "arsenalul" pe care Steaua l-a dus în Turcia şi de care are nevoie pentru un cantonament de 16 zile, în care sînt programate 5 meciuri amicale şi peste 20 de antrenamente.
De la echipamentul de joc, pînă la mesele de masaj, de la tabletele de medicamente pînă la perechile de papuci, de la sutele de seringi şi tuburile cu ulei de masaj, la căciuli, mănuşi, tavoletă şi scăriţa "de elicopter". În total, peste 11.000 de "piese".
Materialele pe care clubul Steaua le-a adus în cantonamentul din Antalya:
- 1 minge specială pentru recuperarea jucătorilor
- 1 tavoletă (placă de lemn specială pentru încălzirea gleznei jucătorilor)
- 1 roată măsurat lungimea
- 1 instalaţie portabilă ultrasunet
- 1 laser portabil
- 1 lampă infraroşu
- 2 mese de masaj
- 2 scăriţe "de elicopter" pentru rapiditatea exerciţiilor jucătorilor
- 4 benzi elastice pentru încălzirea jucătorilor care se recuperează
- 5 tuburi de Kelen, spary care atenuează durerea
- 20 de gărduleţe înalte, de 80 şi 100 de centimetri
- 20 de gărduleţe scunde, de 20, 40 şi 60 centimetri
- 20 de geci groase de iarnă, cu glugă
- 30 de beţe (asemănătoare cu cele care indică traseul la ski)
- 30 de conuri, pentru a delimita anumite zone pe terenul de antrenament
- 30 de tuburi cu ulei special pentru masaj
- 35 de copeţi, pentru a delimita anumite zone pe terenul de antrenament
- 39 de perechi adidaşi pentru alergare
- 42 de mingi Adidas
- 44 de maiouri: cîte un set de 11 pentru fiecare culoare, galben, alb, verde, portocaliu
- 46 de căciuli
- 46 de perechi de mănuşi
- 46 de perechi de papuci
- 80 de seturi de echipament de fîş (bluză şi pantalon): 40 albastru închis, 40 negru
- 80 de bluze cu mînecă lungă: jumătate albastre, jumătate roşii
- 80 de tuburi unguente şi sprayuri antiinflamatoare
- 87 de seturi echipament de joc
- 116 perechi ghete de joc: 4 perechi de fiecare jucător (pentru antrenament, joc, cu crampoane turnate şi cu crampoane pe filet)
- 450 de feşe elastice
- 470 de seringi şi ace de unică folosinţă
- 700 de fiole injectabile
- 3.000 de tablete (medicamente: farmacie generală)
- 5.500 de tablete (vitamine)
Echipamentul se spală la maşină, ghetele manual
Cel care se ocupă ca echipamentul în care jucătorii se antrenează zilnic să fie curat e Costel Ciontolac, responsabil şi cu ghetele la Steaua. După şedinţa de pregătire de dimineaţă, echipamentul se strînge şi se duce la spălătoria hotelului la ora 13:00 de unde e luat curat după-amiaza. La fel se petrece cu cel în care jucătorii se antrenează seara. E luat curat a doua zi dimineaţa. În schimb, ghetele sîn curăţate de jucători, dar ulterior sînt luate "la mînă" de Costel Ciontolac, care le spală încă o dată şi le şterge pe fiecare în parte.
Cîte 300 de vitamine pe zi, plus un cocktail
Staff-ul medical a dus în Turcia baxuri întregi de vitamine speciale pentru jucători. Zilnic, fiecare dintre elevii lui Ilie Stan ia cîte două tablete de vitamine dimineaţa, trei la prînz, trei seara, plus alte două înainte de culcare, la care se adaugă apoi un cocktail vitaminizant, un suc special.
Portarii îşi iau singur mănuşile, jucătorii de cîmp îşi comandă apărătorile
Chiar dacă fac parte din echipamentul de antrenament şi de joc, mănuşile portarilor nu sînt achiziţionate de club. Fiecare goalkeeper îşi ia personal mănuşile, pe care le alege în funcţie de gradul de confort, de model, de textura din care sînt realizate, de mărime şi, nu în ultimul rînd, de preţul de achiziţie. Jucătorii de cîmp îşi cumpări singuri apărătorile. Cei mai mulţi le fac pe comandă la o firmă în Italia, prin intermediul lui Lucian Goian. Li se face un mulaj pe tibie, acesta e trimis în Italia, la firma respectivă, care trimite apoi în România apărătorile din carbon.
Bucătarul şi-a adus doar şorţul şi reţetele :)
Steaua nu şi-a adus în Turcia nici un aliment, deşi multe echipe mari din Occident, atunci cînd pleacă în alte ţări, îşi iau cu ele inclusiv ingredientele. Bucătarul Stelei are cu el în Antalya doar echipamentul pe care îl foloseşte în bucătărie, dar şi mai multe reţete de care nu se desparte niciodată atunci cînd merge cu Steaua în străinătate.
46 de persoane numără delegaţia Stelei în cantonamentul din Turcia: 29 de jucători, 12 membri ai staff-ului tehnic, 4 din staff-ul administrativ plus bucătarul
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”