Articol de GSP - Publicat luni, 25 septembrie 2023 20:00 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 23:03
Duelul Rapid - CFR Cluj a fost comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Cristi Geambașu (editorialist GSP) și Remus Răureanu (reporter special). Mai jos, opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.
Rapid - CFR 3-1 final
Dan Udrea: Când l-a transferat pe Krasniqi, CFR-ului i-a fost propus și Rrahmani, cei doi având același impresar. Clujeni l-au refuzat, nu și Rapid. Cam aceasta e povestea meciului din Giulești, în care Rrahmani a bătut-o aproape de unul singur pe CFR. Ajutat și de Petrila, alt fotbalist pe care Clujul nu l-a considerat fotbalist. În prima repriză, CFR fost mai bună.
În repriza a doua, Rapid nu doar că a fost superioară, dar a fost singură pe teren. Victorie meritată!
PS: Am avut dreptate, fără Istvan Kovacs, CFR e vulnerabilă!
Cristi Geambașu: Moda Rrahmani, colecția de toamnă
Rapid a câștigat meciul cu CFR cu 3-1 pentru că a continuat să creadă în tema ofensivă, înscriind încă două goluri după pauză (Rrahmani și Petrila) și având în atacantul kosovar cel mai în vogă atacant al campionatului. CFR a pierdut fiindcă după pauză a încercat să revină la stilul de fotbal zgârcit patentat în Gruia de Dan Petrescu. Și pentru că Krasniqi, kosovarul lor, e sub kosovarul Giuleștiului.
Ultima impresie spune că Rapid a câștigat meritat, pe fotbal. Nu trebuie totuși să ai o memorie enciclopedică pentru a-ți aminti felul în care a fost acordat penaltyul la Funsho și cum a fost anulat golul clujenilor cu ajutorul VAR-ului, pentru un ofsaid posibil doar cu linii paralele care se intersectează. Patent Radu Petrescu, ajutat de Vasile Marinescu.
Remus Răureanu: Rapidul a fost magnific în repriza a doua, ca un boxer extrem de puternic și de nerăbdător să mai puncteze mărunt. Este uimitor impactul pe care îl înregistrează Rrahmani în campionatul românesc! Prestațiile lui Albion fac să fie de lăudat conducerea Rapidului, care a recrutat un astfel de atacant. Pentru nivelul general din competiție avem încă un motiv de îngrijorare: ce fel de campionat este acesta, pe care-l dă peste cap un vârf abia venit din minuscula liga kosovară?
Rapid - CFR Cluj 1-1 la pauză
Dan Udrea: Rapid a început mai bine, dar echipa mai bună a fost CFR. Nivelul e atât de slab în campionatul nostru încât Camora și Deac vor produce goluri și când vor avea 100 de ani, nu doar 74 cât au acum! Despre arbitraj: penalty-ul mi se pare corect acordat, cât despre golul anulat, imaginile cu liniile trase sunt comice. E posibil să fi fost ofsaid, dar VAR-ul parcă trebuia să ne lumineze, nu să ne lase să avem dubii.
Cristi Geambașu: Spectacol! Dacă erau antrenori tot Adi Mutu și Dan Petrescu, făceau crize de nervi. Euforie ofensivă și debandadă defensivă, cum e posibil așa ceva? 1-1 la pauză după o repriză vie, cu fotbal optimist, când din partea Rapidului, când din a CFR-ului. După penaltyul transformat cu sughițuri de Rrahmani, CFR a reacționat cu orgoliu de senior rănit în amorul propriu. Logic, doi seniori au lucrat golul clujean, centrare Camora (Camo!!), șpiț la întîlnire al lui Deac. Ar fi o discuție despre cum se dictează penaltyurile în zilele noastre. Cum o moleculă de gheată a lui Cvek a șters o moleculă de gheată a lui Funsho. Și nimeni nu a avut tresărirea că e posibil să nu fi fost fault. Nici măcar cei de la CFR, asta e fascinant. Poate cu Istvan pe teren altfel stăteau lucrurile.
Remus Răureanu: Atmosfera grozavă face ca jocul să fie la maximum posibil. CFR e o formație mai puternică fizic, matură și capabilă să profite de oportunități. Giuleștenii domină mai mult din entuziasm decât din talent. Avem încă o data un VAR cu linii care nu lămuresc nimic.
Rapid - CFR Cluj, înainte de meci
Dan Udrea: Rapid vrea să bată CFR cu 3 titulari cărora CFR le-a făcut vânt: Braun, Ioniță și Petrila. Complicat de realizat, mai ales atunci când ai ajuns în situația să te plângi că îți lipsește un jucător precum Oaidă. CFR e pe val, are punctaj maxim în ultimele 4 etape, în care media de goluri marcate e demnă de Steaua ‘86: 3 reușite pe meci! Are însă un dezavantaj major: nu arbitrează Kovacs. Nici Istvan, nici Szabolcs! Va fi greu fără nici unul dintre ei!
Cristi Geambașu: Derby ceferist? Nici vorbă, meci de Serie A, Lazio contra Inter. Sigur că Bergodi și Andrea Mandorlini nu se pot substitui echipelor unde odinioară erau stâlpii apărării, dar stilul pe care l-au imprimat Rapidului și CFR-ului este marcă personală. Și, nerespectând clișeul, este ofensiv. Rapid începe cu Alex Ioniță titular pentru prima dată în acest sezon, semn că Bergodi vrea mai mult rafinament decât pot oferi Borja Valle sau Cîrjan. CFR răspunde cu Jurcic în atac, între Bârligea și Avounou. Motive suficiente să nu căscăm 90 de minute, nu?
Remus Răureanu: CFR are cea mai ofensivă formula posibilă, dintre cele pe care le-a mai rulat Mandorlini în mandatul său, cu doi atacanți, Juricic și Bîrligea, plus doi mijlocași pentru construcție, Avounou și Deac. Clujul e presat să nu rămână în urmă după victoria spectaculoasă pe care a înregistrat-o FCSB duminică, pentru Rapid e ca un examen meciul acesta. Bergodi și fotbaliștii lui au ocazia să demonstreze că pot fi luați serios în calculele despre câștigarea campionatului.