Articol de Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia - Publicat sambata, 17 iunie 2023 15:18 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 17:00
Anul trecut, în februarie, Academia Germană de fotbal a câștigat licitația de închiriere a stadionului Sportul Studențesc. De atunci investițiile s-au văzut pe arena din Regie, care de la un stadion complet dispărut din fotbalul național, a ajuns un stadion care ar putea găzdui fără probleme partide din Liga 2.
GSP.ro a asistat la finala Cupei României din liga a IV-a dintre Dinamo și CS Progresul, iar condițiile din casa „Sportului Studențesc” depășesc cu mult chiar și puțin oferite de formațiuni Liga a 2-a.
Stadionul din Regie, readus la viață
De la imaginile din urmă cu câțiva ani cu stadionul Sportului, când era în paragină, schimbările sunt acum evidente. În loc de mărăcini și buruieni, proprietarii au tuns gazonul și au ales să realizeze mai multe spații verzi atât în afara Tribunei I, cât și în spatele Peluzei a II-a.
Tot în afară sunt aranjate două chioșcuri, de unde publicul poate procura snacks-uri sau sucuri. Prețul unei pungi de chipsuri sau unei cutii de popcorn este de 10 lei, în timp ce pentru o sticlă de apă plată spectatorul scoate din buzunar 6 lei.
De asemenea, curățenia este cuvânt de lege, la fiecare ieșire sunt plasate coșuri de gunoi, iar în spatele tribunei oficiale există mai multe coșuri de gunoi cu colectare selectivă. Singurul aspect negativ la acest capitol rămân doar frunzele nestrânse de la Tribuna a II-a.
Turnicheții, al căror sistem a fost demontat total, sunt rămășițe ale vechii arene, alături de graffiti rămase din perioada în care Rapidul a folosit stadionul în Liga 2. Tabela de marcaj și-a păstrat autenticitatea și doar un strat nou de var a mai dichisit-o.
Persoanele care au venit la meci au reușit să parcheze în zona bazinului și pe străzile adiacente.
VIDEO Cum arată stadionul Sportului Studențesc
Cu structura veche menținută în totalitate, scaunele au fost reparate complet și doar pe alocuri, în sectoarele mărginașe, au mai fost păstrate băncile de lemn. Gazonul pus la punct e „biliard” pentru fotbaliștii din ligile unde sunt echipe precum Academia Germană. La fel și zona de rezerve se prezintă decent.
Toaletele pentru public se află în zona vestiarelor de la tribuna oficială. Dacă stăm să facem o paralelă cu stadioane precum Mioveni, Botoșani, Farul sau Voluntari, toaletele din Regie arată lux și în plus prezinta și duș.