FOTBAL  »  LIGA 2  »  OTOPENI - SĂGEATA NĂVODARI 0-1

GALERIE FOTO Experienţa face diferenţa! » Săgeata învinge Otopeniul, 1-0, şi devine favorită la promovare

Foto: Bogdan Fechită +13   FOTO
Foto: Bogdan Fechită

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 02 mai 2013 19:07

Otopeniul pare un Rapid mai mic. Îi place să trăiască intens, să atace pînă la epuizare. Să dea bare frumoase. Mai puţin, să înscrie!

În seria de Est a ligii secunde, promovarea se joacă în cinci. Otopeniul şi Săgeata Năvodari sînt două dintre echipele care se află în lupta pentru accederea în primul eşalon. Din acest motiv, meciul de astăzi, din etapa a XXIV-a a ligii secunde, era important pentru ambele echipe. Cine cîştigă, devine favorită!

Gafa care costă promovarea
Pe o vreme caniculară, meciul începe domol. În primele 15 minute, jucătorii par a se menaja unii pe alţii. Ritmul se rupe în minutul 19 cînd oaspeţii, pe neaşteptate, deschid scorul. Bucuroiu respinge nefericit în faţă, Ţigoianu e pe fază, nemarcat, şi deschide scorul din cîţiva metri. Din acest moment, meciul se transformă într-o cursă continuă a gazdelor în căutarea golului egalizator.

Înrăiţi de reuşita contracandidatei, Otopeniul atacă pe toate fronturile. Peste doar patru minute vine şi cea mai mare ocazie. O centrare perfectă îl găseşte pe Ghiţă în apropierea porţii. Mijlocaşul se ridică, pune capul, dar reuşeşte doar o bară frumoasă (foto 2). Din bară, balonul ajunge la Prodan, dar acesta nu are timp să tragă deoarece este deposedat rapid de adversari.

Peste alte trei minute, Bardu îşi trece şi el numele pe lista ocaziilor frumoase ale gazdelor, cu un şut din careul mare, care trece însă puţin pe lîngă poartă. Pîrvu ('48), Ghiţă ('52), Bucă ('63) şi Pălimaru ('77) au şi ei ocazii importante de a marca, dar rămîn doar cu regretul.

Finalul meciului reprezintă un nou forcing al ilfovenilor la poarta lui Gordin. Oaspeţii  nu mai reuşesc să iasă din propiul careu, iar acest lucru le dă prilejul elevilor lui Viorel Ion să îşi testeze şuturile din toate poziţiile posibile. Nici Săgeata nu se lasă mai prejos şi face un meci perfect în apărare. Partida rămîne decisă de gafa lui Bucuroiu şi golul lui Ţigoianu, dar şi de experienţa superioară a oaspeţilor care în ultimii ani au terminat constant în apropierea locurilor ce duc spre Liga 1.

"Uniţi spre Liga 1!"
Galeria Otopeniului a pregătit atent meciul cu Săgeata. Atmosfera din tribune a fost una de derby. Dotaţi cu steaguri şi vuvuzele (foto 5), suporterii grupării ilfovene au încercat să pună presiune pe oaspeţi. Galeria gazdelor a pregătit şi un banner pentru fotbalişti: "Uniţi spre Liga 1" (foto 4) a fost mesajul celor 200 de microbişti prezenţi la meci. Gruparea condusă de Mugur Porumbacu are un singur sezon în Liga 1, cel din 2008/2009.

Echipele de joc:

Otopeni: Bucuroiu - M. Dumitru ('56 Bucă), Vătavu, Marin, B. Dumitru, Dumitrescu, Dedu, Ghiţă, Bardu ('70 Cocîrlă), Prodan ('35 Pîrvu), Pălimaru (cpt). Antrenor: Ion Viorel

Săgeata: Gordin, Filip, Goşa, Popa (cpt), Aniţoiu, Ologu, Apostol ('77 Bar), Diaby, Vezan ('45 Coconaşu), Zaharia, Ţigoianu ('84 Pantelie). Antrenor: Gheorghe Mina

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
Scor incredibil în Ligue 1 » La pauză era 6-0. Cât s-a terminat
Campionate
Scor incredibil în Ligue 1 » La pauză era 6-0. Cât s-a terminat

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
kiddu90
kiddu90  •  03 Mai 2013, 10:08
Postat de radu.de.la.faru pe 03 Mai 2013, 09:06

ce tare ar fii sa avem doua echipe din judet in LIGA L'U MITICA :))), numai sa scape VIITORUL de retrogradare

Şi se pare că şi Braşovul va avea 2 echipe. Va fi interesant duelul între ele.

radu.de.la.faru
radu.de.la.faru  •  03 Mai 2013, 09:06

ce tare ar fii sa avem doua echipe din judet in LIGA L'U MITICA :))), numai sa scape VIITORUL de retrogradare

Vezi toate comentariile (2)
Comentează