Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2016 18:46
Adrian Mititelu a vrut inițial să țină astăzi o conferință de presă la 24 de ore de la sentința Tribunalului București în dosarul dezafilierii Craiovei.
S-a răzgândit după ce s-a declarat dezamăgit de atitudinea din ultima vreme a unor ziariști din presa locală și a anunțat că nu vrea să mai apară în fața lor.
Totuși, Mititelu a făcut azi unele comentarii pe contul personal de facebook sub titlul "Ce aș fi spus azi la conferință".
În cazul în care hotărârea Tribunalului București va fi menținută și la apel, Mititelu spune că decizia din instanță privind falimentul clubului va deveni automat nulă și că FC U Craiova va fi repusă în drepturi.
"1. Pedeapsa primita de inculpati este nejustificat de blanda in raport cu gravitatea si consecintele faptelor savarsite de acestia, cu prejudiciul material si moral produs dar si modul concertat si premeditat in care au savarsit infractiunile.
Mai mult, pe perioada desfasurarii urmaririi penale, dar si a procesului penal, inculpatii au indus in eroare cu buna stiinta atit procurorii cat si instanta de judecata, urmarind astfel zadarnicirea aflarii adevarului.
2. In legatura cu latura civila vreau sa precizez clar faptul ca sumele de bani stabilite de judecator reprezinta contravaloarea clauzelor de reziliere existente in contractele jucatorilor UNIVERSITATII CRAIOVA la data excluderii. Va amintiti probabil ca la acea vreme am tot avertizat pe SANDU/DRAGOMIR si opinia publica ca daca savarsesc aceste fapte o sa aiba o suma uriasa de plata, insa ei au ales sa ignore aceste aspecte.
Prin urmare prejudiciul stabilit de instanta nu este unul complet avand in vedere faptul ca judecatorul nu s-a pronuntat pe cererile noastre cu privire la daunele materiale cu privire la neparticiparea in campionat atitia anii de zile ,daune morale cu privire la intreg asamblu acestor fapte si consecinte.
Deasemnea, instanta a gresit cand a apreciat ca dobanda legala sa se plateasca de la data cand hotararea ramane definitiva, in mod corect era sa stabileasca ca dobanda legala curge de la data savarsiri faptelor respectiv 20 iulie 2011 si pana in ziua platii.
3. Vreau sa stiti ca suma stabilita de instanta in acest prim verdict nu reprezinta a fi banii lui ADRIAN MITITELU cum in mod gresit a titrat presa ci sunt ai UNIVERSITATII CRAIOVA .
Din suma finala care va fi stabilita de instanta se vor platii creditorii care in prezent constituie o cifra de cca 14 miloane de euro inclusiv Piturca Victor, insa sunt convins ca aceasta creanta va fi anulata intr-un alt proces penal si in consecinta suma totala de plata catre creditori va fi de cca 7 milioane de euro.
Restul sumelor de bani, din cuantumul final stabilit de instanta Curtii de apel Bucuresti si eventual CEDO vor reprezenta capitalul de reconstruire al clubului.
Precizez ca daca sentinta ramane definitiva chiar intr-un cuantum financiar mai mic, automat sentinta tribunalului Brasov de intrare in faliment se anuleaza si astfel clubul va fi repus in viata cu toate drepturile."
Tribunalul București a decis ieri ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.
- Decizia nu este una definitivă, nu se aplică momentan, DNA făcând recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați;
- Sandu și Dragomir trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină;
- Sandu și Dragomir nu vor putea părăsi teritoriul României decât cu acordul unei instanțe pentru o perioadă de probațiune de doi ani;
- Instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF;
- Ca să ne formăm o idee, 14.813.000 euro au fost veniturile FRF în 2015. Totuși, forul a avut cheltuieli de 15,297 milioane de euro, deci un deficit de peste 400.000 de euro. Practic, dacă instanța menține decizia, instituția care conduce fotbalul românesc este, aproape sigur, în faliment;
- Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.