Articol de Răzvan Luţac, Sebastian Culea - Publicat luni, 05 octombrie 2015 00:00
Luna trecută, Gazeta a dezvăluit cum Primăria din Făgăraş s-a îndatorat pentru 20 de ani pentru a plăti ratele unui stadion pe care-l putea avea pe gratis, arenă nefolosită de vreo echipă de seniori.
La 77 ani, Constantin Popa condamnă starea sportului din oraşul Făgăraș şi e tranşant: "Hoţii de aici au făcut totul"
La 77 ani împliniţi luna trecută, un fost fotbalist al Universităţii Cluj şi al Nitramoniei a reacţionat dur după dezvăluirile Gazetei.
"Şi-au bătut joc de sportul de aici toţi hoţii ăştia! Totul s-a făcut «pe negru». Oraşul a dat fotbalişti şi sportivi precum Olimpiu Nodea, Mariana Tîrcă, Octavian Pescaru. Am ajuns să nu avem nici măcar echipă, dar ne-am împrumutat pe 20 de ani. Acest primar îşi urmăreşte doar interesele lui! E acompaniat şi de acea clică de consilieri. Citeam interviul vostru cu el şi mi se părea incredibil cînd el nu şi-a adus aminte cine sînt consilierii, deşi totul se întîmplase în urmă cu cîţiva ani! Aşa minte scurtă are?", a tunat Popa.
"Zero din cauza lor"
Fotbalist la Nitramonia pînă a plecat la Cluj, în 1955, şi apoi conducător din anii '60 pînă în 1976, Popa a renunţat la post şi a rămas inginer în cadrul combinatului. Conchide: "Sîntem zero din cauza lor! Am pus umărul la construirea stadionului, ei au jonglat cu el mimînd o implicare. Iar acum se mai joacă doar nişte copii pe o arenă pe care, odinioară, încăpeau 8.000 de oameni!".
3 echipea bifat în cariera sa Popa, Nitramonia, Ştiinţa - U Cluj şi Metalurgistul Cugir. E fratele lui Mircea Popa, fost căpitan al lui Poli Timişoara, decedat anul trecut
Campion la juniori
În 1956, Popa a cîştigat, alături de Ştiinţa Cluj, titlul de campion naţional la juniori după un 2-1 în finala jucată împotriva Energiei Flacăra Ploieşti. La prahoveni jucau Dridea şi Tabarcea, în timp ce făgărăşeanul avea colegi cu nume în Ardeal, precum Băluţiu, Petru Emil şi Felician Mureşan.