FOTBAL  »  LIGA 2  »  DEZAFILIERE U CRAIOVA

Dezafilierea Universității Craiova: GAME OVER pentru Mititelu și Știința! A venit VERDICTUL: Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, ACHITAȚI!

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2017 14:01

La 4 ani de când a început procesul, Curtea de Apel a anunțat decizia definitivă în cazul dezafilierii Universității Craiova, anulând practic toate condamnările și prejudicile stabilite de Tribunalul București.

Verdictul Curții de Apel

  • Mircea Sandu, fost președinte al FRF, și Dumitru Dragomir, fost președinte LPF, au fost achitați de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru;
  • Nu există niciun prejudiciu, a decis Curtea, iar decizia este definitivă;
  • Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate de abuz în serviciu și de toate acuzațiile aduse;
  • Curtea de Apel respinge ca nefondată acțiunea ANAF, dar menține sechestru asigurator asupra bunurilor inculpaților Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și LPF, până când U Craiova anunță dacă va da în judecată în civil, în termen de 30 de zile;
  • Toată părțile civile vor achita câte 2.000 de lei;
  • "Nu mai am cuvinte. E bulversant ce s-a întâmplat", a spus Mircea Moise, avocatul lui Adrian Mititelu
  • Ce a zis Adrian Mititelu (detalii aici
  • Ce a zis Mircea Sandu (detalii aici

 

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a decis ca  Universitatea Craiova să fie dezafiliată provizoriu. Echipa a fost exclusă definitiv de Adunarea Generală a FRF, care a îndeplinit o formalitate. Locul echipei în liga secundă a fost luat de Juventus Colentina. 

Membrii CEx au votat dezafilierea Craiovei cu 10 voturi pentru şi 2 abţineri. Dintre cei 14 membri au lipsit Cristi Borcea, unul dintre cei doi reprezentanţi ai Ligii 1, şi Dumitru Costin, preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO. Marius Stan şi Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin, s-au abţinut.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu a fost executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Recursul la Curtea de Apel a început pe 5 septembrie 2016. Au fost peste 10 termene. 

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

update 13:20

Verdictul se va anunța din moment în moment! Grefiera a sosit în sală, iar jurnaliștii prezenți la Curtea de Apel intră și ei în sală. 

index

update 12:30

Așteptarea se prelungește. Verdictul se va da ori în sala P55, ori în sala P134, săli în care momentan sunt alte procese pe rol. 

update 11:00

Instanța va anunța decizia în cazul dezafilierii Universității Craiova la ora 12:30!

update 10:00

Completul va da decizia în ședință publică! Încă nu s-a anunțat ora la care se va da veridictul.

  • Cazul îi vizează pe Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF;
  • Va fi a doua decizie în dosarul început în 2013, după verdictul dat de Tribunalul București pe 13 iunie 2016;
  • Conform sentinței de la Tribunal, Mititelu ar trebui despăgubit cu aproximativ 220 de milioane de euro, în primă instanță;
  • Procurorii DNA au cerut pedepse maxime pentru inculpați! Ar fi vorba de câte 14 ani de închisoare, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante;
  • Decizia va fi executorie, adică va produce efecte imediat. Mai poate fi contestată la Înalta Curte, însă doar pe probleme de procedură, nu pe fond. ÎCCJ poate respinge judecarea contestației.

"În cei 24 de ani la FRF n-am comis absolut nicio ilegalitate. Nu am încălcat nicio lege, nu am comis vreun abuz față de vreun club" Mircea Sandu, fost președinte FRF

"Dacă se va accepta recuperarea banilor de la FRF, ar însemna distrugerea începând de azi a fotbalului românesc. Adică distrugerea celui mai iubit sport din România, cu cel mai mare impact în țara noastră. Vă rog să vă imaginați că de azi vor rămâne fără loc de muncă sute de persoane: antrenori, jucători, staff medical. Adică vor dispărea peste 250 de cluburi care aparțin de FRF!" Gabriel Bodescu, secretar general FRF

"Stau liniștit, știu că sunt nevinovat. Toată viața mea mi-a fost frică să nu îmi ia cineva libertatea. De-aia am fost mereu cinstit. Sunt total nevinovat. N-am vrut să fac niciun abuz. Nu am încălcat nicio lege. Mititelu a fost victima propriului jurist, a fost încurajat de avocați să se pricopsească din bani nemunciți" - Dumitru Dragomir, fost șef LPF

"De 6 ani, trăiesc o situație precară în familie. Am avut nebunia de investi în fotbal și m-am trezit fără nimic. Nu vreau ca oamenii să intre în închisoare, deși mi-au făcut mult rău. Sunt interesat de repunerea echipei în situația anterioară dezafilierii. Nu s-a mai întâmplat ca de un club să-și bată joc cineva așa de rău din '47, de când cu Carmen si cu echipa care a înlocuit-o, pe vremea comuniștilor. Se zice că jucătorii nu valorau cât acele clauze. Dar Pițurcă merită 7 milioane de euro pentru ce a facut la Craiova? Universitatea, club martir al fotbalului românesc!"  Adrian Mititelu, patron FC U Craiova

 

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (s-a abținut)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Save

Save

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce notă a primit Drăgușin pentru prestația din Manchester City - Tottenham: „A fost ca un zid în fața lui Haaland”
Stranieri
Ce notă a primit Drăgușin pentru prestația din Manchester City - Tottenham: „A fost ca un zid în fața lui Haaland”
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?
Stiri extrasport
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?
Cum arată la 50 de ani fosta soție a lui Gabi Balint » Mesaj emoționant primit de fostul manechin de ziua ei
Stiri extrasport
Cum arată la 50 de ani fosta soție a lui Gabi Balint » Mesaj emoționant primit de fostul manechin de ziua ei

Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee

Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!


Comentarii (292)
fcu1948
fcu1948  •  16 Iunie 2017, 17:38
Postat de Costel Tudor pe 16 Iunie 2017, 16:16

Ce fac pupincuristii lui mititelu , sunt bine sanatosi ? Sunt un pic ingrijorat !

Da, sunt cu toții bine, nu te îngrijora! Îți poți relua liniștit activitatea zilnică de pupincurist al lui rotărel și al lui sandu mircea. Spor la treabă, ai cu ce să-ți ocupi timpul!

485809194904413
Costel Tudor  •  16 Iunie 2017, 16:16

Ce fac pupincuristii lui mititelu , sunt bine sanatosi ? Sunt un pic ingrijorat !

fcu1948
fcu1948  •  16 Iunie 2017, 14:22
Postat de Popa Basca pe 16 Iunie 2017, 11:30

Mititelu era intr-o situatie imposibila.Jucatorii si antrenorul erau neplatiti de multe luni si ar fi putut pleca oricand,fara probleme,liberi de contract.In acea perioada nu stiam ca Mititelu nu detinea brandul Stiintei si urmaream foarte atent ce se intampla.Am ramas stupefiat si scarbit de cinismul cu care Mititelu a impins in mod deliberat lucrurile spre dezafiliere.Am inteles ca omul vrea sa se scoata...Din pacate,cei doi coioti nu au inteles si i-au facut jocul.Nu i l-au facut in mod constient,ci din ticalosie,fiindca asa credeau ca-si demonstreaza forta.Normal ar fi sa plateasca incat sa-i usture si ei si ceilalti care s-au lasat convinsi de ei sa voteze dezafilierea Craiovei si pierderea jucatorilor.Jucatorii ar fi fost pierduti oricum,dar ar fi trebuit sa faca ei cerere,nu sa fie hotararea unor sacali.Mititelu era mort,dar ei l-au resuscitat.Decizia primei instante a fost absurda,prin valoarea despagubirilor,iar decizia finala este la fel de absurda,prin lipsa oricarei despagubiri.Simplu!

Nu au stat lucrurile cum le prezinti tu. Era suficient ca Mititelu sa ii vanda pe Fl. Costea + Lung Jr. pt a achita debitul fata de fisc si restantele salariale ale jucatorilor. Omiti ca la vremea respectiva in fotbalul romanesc se invarteau sume mari de bani pt transferuri. Iar daca i-ar fi vandut si pe Prepelita, Dorel Stoica si Gangeoveanu, ar fi avut destui bani incat sa se descurce fara probleme in Liga 2. In schimb sandu&compania i-au luat pe gratis TOTI jucatorii. Si nimeni nu este vinovat, nimeni nu a platit 1 LEU.

Vezi toate comentariile (292)
Comentează