FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Rapid a scăpat de faliment! » Planul de reorganizare a fost aprobat

Articol de GSP - Publicat luni, 31 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 31 martie 2014 11:30

UPDATE 09:50 Veste excelentă pentru giuleşteni! Instanţa a aprobat planul de reorganizare al clubului şi Rapid a evitat intrarea în faliment.

Oficialii rapidişti sînt nevoiţi să depună pe parcursul zilei de azi şi dosarul pentru primirea licenţei de Liga 1.

"În baza articolului 101, alineatul 1, din Legea nr.85 pe 2006, privind procedura insolvenţei, confirmă planul de reorganizare al debitoarei Fotbal Club Rapid - în insolvenţă. Fixează termen pentru continuarea procedurii la data de 26 septembrie", se arată în soluţia dată de completul de judecată de la Tribunalul Bucureşti.

-------------

Rapidiştii vor primi azi decizia finală a Tribunalului Bucureşti în privinţa aprobării planului de reorganizare.

Dacă instanţa respinge planul, clubul va intra în faliment şi giuleştenii vor fi nevoiţi să se înscrie în liga a 4-a.

Rapidiştii sînt în insolvenţă de la sfîrşitul lui 2012, iar cei doi acţionari care au cumpărat clubul de la George Copos, Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, au avut cîteva tentative de a vinde pachetul majoritar, însă iniţiativele au eşuat.

În cazul în care instanţa va aproba planul de reorganizare, rapidiştii sînt obligaţi să depună dosarul de licenţă pentru Liga 1 tot în cursul zile de azi.

6 foşti rapidişti cer falimentul
Avocaţii jucătorilor Dănuţ Coman, Ovidiu Burcă, Ionuţ Stancu, Paul Codrea, Marius Bilaşco şi Călin Albuţ au solicitat instanţei respingerea planului de reorganizare şi intrarea clubului Rapid în procedura de faliment.

Aceştia au adus în faţa instanţei mai multe motive printre acestea numărîndu-se şi argumentul conform căruia planul de reorganizare se bazează pe estimări de încasare a unor venituri care nu sînt realizabile. Unul dintre avocaţi a susţinut inclusiv faptul că o parte dintre semnăturile foştilor jucători care şi-au dat acordul pentru planul de reorganizare în cadrul Adunării Generale a creditorilor sînt false. Acesta a dat exemplu un articol din presă conform căruia fostul fundaş Glauber Berti a făcut o plîngere penală în acest sens.

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (133)
1948george
1948george  •  31 Martie 2014, 22:10
Postat de speedy73 pe 31 Martie 2014, 14:12

ma confunzi. nu am jignit si nu am acuzat pe nimeni de nimic. iar de datoriile rapidului nici nu imi pasa. numai ca sunt convins ca utecila stia exact ce face, deci nici vorba de "buna credinta", "suflet curat" si alte traznai din astea. ca si in cazul lui becali. diferenta dintre ei e doar ca utecila e ceva mai stilat, mai educat si mai cult. in rest, o apa si un pamant sunt!

Copos se pricepe bine (are avocati buni ) si de aceea a ''nascocit'' aceasta intrare in faliment . Oamenii lui au facut toate actele si le-au facut bine altfel planul nu era aprobat . Deci salvarea a venit char de la Copos . Zamfir si baiatul asta cu hanul din Tartasesti sunt baieti de mingii fata de Copos . Si acum - nestiind tot dosarul si ce este in actele clubului - nu realizez cum a ajuns la o asa situatie . Mai mult ca sigur ca s-a gandit anticipat la intrarea in incapacitate de plata dar n-a mai avut timp sa duca tot planul la indeplinire . In calitate de datornic majoritar a renuntat la o suma foarte mare obligand toti creditorii sa i se alature . Unii au ..altii nu dar a tinut fita

1745flo
1745flo  •  31 Martie 2014, 21:54
Postat de steaua.libera pe 31 Martie 2014, 15:35

Forza 5teaua! 5teaua-dinamo 5-2!

.si noi ne c'cam pe toata suflarea stelemooista!

inginerul.
inginerul.  •  31 Martie 2014, 21:00
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

:)))

Vezi toate comentariile (133)
Comentează