FOTBAL  »  NATIONALA  »  CULISE

EXCLUSIV Întâlnire secretă între Mircea Lucescu și Edward Iordănescu! Avem toate detaliile: „Ultima șansă pe care i-o acordam!”

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2024 19:01 / Actualizat vineri, 30 august 2024 19:21

Mircea Lucescu (79 de ani) a acceptat să fie noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României. Iar astăzi a anunțat oficial lotul pentru debutul său în noul mandat pe banca „tricolorilor”. GSP.RO are detalii din interiorul Federației despre discuția secretă dintre „Il Luce” și Edward Iordănescu.

Mircea Lucescu urmează să conducă România cu Kosovo (6 septembrie, la Priștina) și cu Lituania (9 septembrie, la București). Pentru „dubla” din Liga Națiunilor, „Il Luce” a convocat 25 de fotbaliști, 16 care evoluează în străinătate și 9 de la formații din Superligă.

Acțiunea începe duminică la Mogoșoaia, atunci când va avea loc și primul antrenament deschis al noului selecționer. Mircea Lucescu,cel care i-a luat locul lui Edward Iordănescu (46 de ani), s-a întâlnit în privat, după ce-a semnat contractul, cu fostul selecționer.

Edward Iordănescu a refuzat să facă referiri la viitoarea selecție!

Iar detalii importante de la întâlnirea secretă dintre Lucescu și Iordănescu au ajuns la Gazeta Sporturilor.

Surse din interiorul Federației Române de Fotbal au dezvăluit pentru GSP.RO că cei doi „au discutat telefonic cu câteva zile înainte ca Lucescu să dea răspunsul final pentru preluarea mandatului”.

Apoi „au avut o masă împreună, unde au discutat despre tot ce se întâmplă în vestiarul echipei naționale”, după cum sună dezvăluirile surselor GSP.

Surse federale dezvăluie că Lucescu a întrebat direct despre jucători și despre ce urmează pentru echipa națională, odată cu debutul Ligii Națiunilor.

A fost o discuție lungă, cu zeci de întrebări. Lucescu a vrut să afle cât mai multe detalii de la Iordănescu. Despre jucători, viața din vestiar, probleme, situația unora dintre cei selecționați. Edward i-a precizat că nu ar vrea să facă recomandări punctuale de selecție pentru meciurile ce urmează”, spun sursele GSP.

Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+29 FOTO

„A lăudat grupul, echipa și nucleul care au dus greul în ultimele luni. A vorbit la superlativ despre jucătorii care au fost convocați și i-a explicat noului selecționer că atmosfera de familie este cea mai importantă și că așa a avut multe de câștigat”, mai sună dezvăluirile.

Discuție amplă despre Alexandru Mitriță

Mai mult decât atât, pe „ordinea de zi” a celor doi a existat inclusiv subiectul Alexandru Mitriță! Jucător care a prins ultima dată lotul României în urmă cu doi ani, în aceeași competiție, într-o partidă cu Finlanda, disputată pe Stadionul Giulești, încheiată cu victorie, 1-0, în care a fost rezervă neutilizată.

„Lucescu a vrut să afle exact motivele pentru care jucătorul Universității nu a fost convocat! A fost o discuție amplă pe marginea acestui subiect, iar Iordănescu i-a spus clar lui nea Mircea că era ultima șansă pe care i-o acorda lui Mitriță odată cu debutul Ligii Națiunilor”, dezvăluie surse demne de încredere.

Care punctează că „Lucescu știa de unele probleme ale lui Mitriță, în ceea ce înseamnă profesionalismul și comportamentul acestuia dincolo de terenul de fotbal, acolo unde are evoluții pe plus în ultima perioadă”.

Mircea Lucescu este jupânul nostru, e decanul, dacă e să mă întrebi, așa că orice decizie a lui, cel puțin acum, la început, e de nediscutat. Eu cred că e o decizie bună că l-a chemat pe Alex Mitriță, că a deschis porțile naționalei. Și am încredere că ne poate califica. Chiar dacă sunt preliminarii de Mondial, avem speranțe. Sunt sigur că Mircea gândește foarte bine toate alegerile sale și ce trebuie să facă fiecare jucător pe care îl cheamă la echipa națională. Dacă a luat o decizie, știe de ce a făcut-o

Sorin Cârțu, fost jucător și antrenor

Patru nume propuse de Iordănescu lui Lucescu

Mai mult decât atât, din informațiile pe care GSP.RO le are în acest moment, Mircea Lucescu i-a solicitat lui Edward Iordănescu o listă scurtă de jucători tineri pe care acesta îi urmărea și îi avea în vedere pentru viitoare convocări, în cazul în care continua pe banca primei reprezentative.

Din informațiile Gazetei aceștia sunt Daniel Bîrligea, Louis Munteanu, Claudiu Petrila și Dennis Politic. Dintre cei patru niciunul nu a prins lotul pentru Kosovo și Lituania. Doar Munteanu a fost convocat de Daniel Pancu, la Under 21.

  • Daniel Bîrligea » atacant, 24 de ani, CFR Cluj
  • Louis Munteanu » atacant, 22 de ani, CFR Cluj
  • Claudiu Petrila » mijlocaș, 23 de ani, Rapid
  • Dennis Politic » mijlocaș, 24 de ani, Dinamo

Mircea Lucescu spune că Edi Iordănescu va reveni la națională: „E tânăr, a reușit o performanță”

Cum arată programul României în grupa din Liga Națiunilor

  • Vineri, 6 septembrie » Kosovo - România
  • Luni, 9 septembrie » România - Lituania
  • Sâmbătă, 12 octombrie » Cipru - România
  • Marți, 15 octombrie » Lituania - România
  • Vineri, 15 noiembrie » România - Kosovo
  • Luni, 18 noiembrie » România - Cipru
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (19)
portardelegenda
portardelegenda  •  31 August 2024, 18:00
Postat de observator_federal pe 30 August 2024, 22:58

Niște "surse demne de încredere" care nu îsi divulgă identitatea dar îl atacă în mod repetat (și cointeresat?) de la adăpostul anonimatului pe Mitriță, par tot mai mult a fi de fapt surse demne de tot disprețul... Care ești băi intrigantul, și cine te plătește să bagi strâmbe??

Te observ de ceva timp si vad ca esti de un subiectivism feroce . Milică ,tu ești mă ??

firaldo
firaldo  •  31 August 2024, 16:42

Deci Lucescu s-a întâlnit cu Iordănescu jr iar gsp a găsit surse care sa le dezvăluie ce au vb cei doi...in afara de Iordănescu jr...ce alta sursa ar putea avea din moment ce la discuții au participat doar cei doi?

dansy
dansy  •  31 August 2024, 11:11

Sperăm ca Lucescu să facă o echipă nouă nu plină de ratați ca Pușcaș sau moșnegi ca Chipciu!A ajuns să ia sfaturi de la Iedy? Cum să lași în așteptare jucători ca Barligea sau Louis Munteanu!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează