FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADVERSARI BARAJ LIGA NAȚIUNILOR

BARAJ EURO 2020 // Cu cine ne batem » Prezentarea posibilelor adversare + Putem avea o semifinală ușoară, dar o finală de foc sau invers

Articol de - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 12:34

Scoția sau Islanda? Ambele sunt echipe de luptă, dar Islanda e mai periculoasă, mai puternică. Dacă trecem de Scoția, dăm de Norvegia sau Serbia. Cu ambele va fi teribil. Dacă depășim Islanda, adversară va fi Bulgaria ori Israel. Aici putem profita!

Vineri, 22 noiembrie, la sediul UEFA de la Nyon, va fi tragerea la sorți a barajului pentru Liga Națiunilor. Câștigătoarele play-off-ului fiecărei divizii LN urmând să se califice la Euro. Patru divizii, patru învingătoare, patru locuri, ultimele pentru turneul final din 2020. Semifinalele patrulaterelor se vor disputa pe 26 martie, iar finalele cinci zile mai târziu.

Pentru noi, există două variante. Prima: să rămânem în divizia C, caz în care vom juca semifinala împotriva Scoției. În deplasare! Dacă învingem, vom întâlni Norvegia sau Serbia! Gazda finalei urmează să se tragă la sorți.
Iată pe cine am putea înfrunta:

SCOȚIA

Jucători buni, rezultate catastrofale

Iată o echipă care stă chiar mai rău decât noi. Scoția, care nu s-a mai calificat la Euro de 23 de ani (CE 1996, ultima participare) și la Mondial de 21 (CM 1998), a jucat slab și în această campanie și e pe locul 4 în Grupa I, după Belgia, Rusia și Cipru. Pornind cu o înfrângere stupefiantă, 0-3 în Kazahstan, și fiind spulberată de principalele adversare: 0-7 cu Belgia (0-3 în deplasare, 0-4 acasă) și 1-5 cu Rusia (1-2 și 0-4). 

Paradoxal, formația antrenată de Steve Clarke, fost asistent al lui Mourinho la Chelsea, are jucători buni. Printre ei, căpitanul Robertson (Liverpool), mijlocașul McTominay (Man. United), McGinn (Aston Villa) și „falanga" Celtic (Christie, McGregor, Forrest). Dar, colectiv, nu e forță.

ECHIPĂ-TIP
McLaughlin - Palmer, Devlin, Findlay, Robertson - McTominay, McGregor - Christie, McGinn, Forrest - Shankland

NORVEGIA

Mai buni ca noi în meciurile importante

Selecționata nordică nu mai are secrete pentru noi. Am jucat de două ori în această campanie, de fiecare dată s-a încheiat egal. 2-2 la Oslo, după ce vikingii ne-au condus cu 2-0. Și 1-1 la București, ei egalându-ne în prelungiri. Cu suedezul Lars Lagerbäck pe bancă, Norvegia are alt stil acum. 

Nu mai joacă axându-se doar pe luptă și lansări în adâncime. Știe și să paseze, să atace și pozițional, dar preferă contraatacurile, cu Ødegaard și Joshua King în rolurile principale. Are probleme însă pe faza defensivă. Se deschide prea mult și lasă spații neacoperite. Totuși, a fost mai bună ca „tricolorii" în partidele esențiale: 3-3 (după 2-0) și 1-1 (după 1-0) cu Suedia, 1-1 și 1-2 cu Spania.

ECHIPĂ-TIP
Jarstein - Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami - Johansen, Berge, Henriksen, Selnæs - Ødegaard - King

SERBIA

Tensiunile ucid talentul

Jucători de mare talent, cunoscuți în Europa, dar un lot plin de tensiuni și o echipă care nu reușește să se concentreze la partidele decisive. În iunie, după dezastrul din Ucraina, înfrângere cu 0-5, selecționerul Mladen Krstajici a fost demis și înlocuit cu Ljubiša Tumbakovici. 

Stranierii săi evoluează în principal în Serie A: Kolarov (Roma), Milinkovici-Savici (Lazio), Maksimovici (Napoli), Milenkovici (Fiorentina), Tadici impresionează la Ajax, Mitrovici e la Fulham, iar Ljajici a ajuns la Beșiktaș. E pe locul 3 în grupa B, după Ucraina și Portugalia, cu șanse minime de calificare. În fața lui Cristiano Ronaldo, Serbia a obținut un egal în deplasare (1-1), însă a pierdut acasă (2-4).

ECHIPĂ-TIP
Dmitrovici - Maksimovici, Milenkovici, Nastasici, Kolarov - Matici, Milivojevici - Tadici, Milinkovici-Savici, Ljajici - Mitrovici

Dacă sorții nu ne scot în față Scoția, atunci vom ajunge în play-off-ul Diviziei A a Ligii Națiunilor. Cu semifinală în Islanda și o posibilă finală cu câștigătoarea meciului Bulgaria - Israel.

ISLANDA

Agresivitatea nu mai ajută la fel de mult

Marea revelație a ultimilor ani în Europa, calificată în premieră la CE 2016 și la CM 2018, Islanda trece printr-o perioadă mai puțin inspirată. Într-o grupă dificilă, a încheiat pe locul 3, după Franța și Turcia. Deși a fost mai bună ca Turcia în confruntările directe: 2-1 acasă și 0-0 în deplasare. Jocul de luptă, extrem de agresiv, nu a mai ajutat la fel de mult selecționata pregătită de suedezul Erik Hamrén. 

Eșecurile suferite în fața campioanei mondiale Franța (0-4 și 0-1) și, mai ales, înfrângerea din Albania (2-4) i-au blocat calea deocamdată spre al doilea Euro consecutiv. Starul Gylfi Sigurðsson, mijlocașul lui Everton, continuă să fie liderul unei echipe periculoase la baraj.

ECHIPĂ-TIP
Halldórsson - Pálsson, Árnason, R. Sigurðsson, Skúlason - Guðmundsson, Gunnarsson, B. Bjarnason, Traustason - G. Sigurðsson - Sigþórsson

BULGARIA

Ultimii! Spulberați de englezi: 0-10

Vecinii sunt în cădere liberă. Într-o grupă grea, cu Anglia și Cehia aproape imposibil de depășit, bulgarii n-au reușit să câștige duelurile nici cu Kosovo și Muntenegru, fiind pe ultimul loc. Fără victorie în seria A, remizând de două ori cu Muntenegru (1-1 și 0-0) și o dată cu Kosovo (1-1). Anglia i-a umilit: 4-0 la Londra și 6-0 la Sofia. 

Antrenați de Georgi Dermengiev, fostul tehnician al lui Moți și Keșerü la Ludogoreț, alb-verzii au doi brazilieni naturalizați în echipă, Marcelinho (35 de ani) și Wanderson (31), ambii de la Ludogoreț. Căpitan e Ivelin Popov, care s-a remarcat în Rusia, la Kuban, Spartak, Rubin și Rostov. În poartă e Iliev, ex-Botoșani și Astra, acum la Ludogoreț.

ECHIPĂ-TIP
Iliev - Pașov, Dimitrov, Zanev, Nedialkov - Ivanov, Marcelinho, Malinov, I. Popov, Wanderson - Kraev

ISRAEL 

Zahavi nu e suficient

Israelul îl atac pe Eran Zahavi, cel mai prolific jucător din aceste preliminarii (11 goluri). La 32 de ani, acesta este în cel mai bun moment al carierei, într-o formă excelentă la club (Guangzhou R&F) și națională. Însă doar el nu e suficient. Cu fostul mare internațional austriac Andi Herzog selecționer, alb-albaștrii au cedat total cursa pe final în grupa G. 

Pe locul 5 (penultimul), nu doar în spatele Poloniei și Austriei, dar și după Macedonia de Nord și Slovenia. Startul a fost foarte bun, cu șapte puncte în primele trei meciuri (1-1 cu Slovenia, 4-2 cu Austria și 3-0 în Letonia. Apoi, n-au mai învins pe nimeni.

ECHIPĂ-TIP
Marciano - Taha, Tibi, Elhamed - Dasa, Bitton, Natcho, Tawatha - Solomon, Dabour, Zahavi

CITEȘTE ȘI:

„Tricolorii” merg la barajul din Liga Națiunilor! Cine sunt cele două adversare pe care le pot întâlni în drumul spre EURO 2020

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Liga Campionilor: două răsturnări de pus în ramă! În minutul 87 erau conduși cu 2-0, dar au întors uluitor » Rezultatele serii + clasament
Liga Campionilor
Liga Campionilor: două răsturnări de pus în ramă! În minutul 87 erau conduși cu 2-0, dar au întors uluitor » Rezultatele serii + clasament
Pus pe liber de Manchester United, Ruud van Nistelrooy va fi instalat antrenor principal în Premier League!
Campionate
Pus pe liber de Manchester United, Ruud van Nistelrooy va fi instalat antrenor principal în Premier League!
După 3 ani, instanța a pronunțat divorțul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf » Cât are de plătit antrenorul. Impresara contestă verdictul
Diverse
După 3 ani, instanța a pronunțat divorțul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf » Cât are de plătit antrenorul. Impresara contestă verdictul

Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat

Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”


Comentarii (20)
fibra
fibra  •  17 Noiembrie 2019, 09:56

Cum adica cu cine ne batem? Ne batem singuri inainte sa jucam,atat de slabi suntem.

10153836040333310
Blonder DC  •  16 Noiembrie 2019, 21:35
Postat de joze_maurinio pe 16 Noiembrie 2019, 17:26

Romania sa aiba meci usor? Bai, la ce fotbal va uitati? Pai, si cu Vanuatu sau Insulele Solomon nu suntem favoriti. Toata lumea o sa vrea sa pice cu Romania, meci usor pentru .... ei!

Ai dreptate,din pacate. In alte vremuri eram un adversar redutabil ,incomod si orice echipa de top dadea cu pumnul de pamant de ciuda:" la naiba,iar jucam cu Romania".

2465293513520638
Victor Neculae Radulescu  •  16 Noiembrie 2019, 18:47

Nu va faceti sperante ca nu ne vom califica la EURO 2020. Cu o astfel de echipa si un astfel tip de joc nu vom castiga cu nicio echipa. Nu sunt nici Malta, nici Islanda. Angajarea lui Contra la echipa nationala a fost o aventura urata ca si cu neamtul. Acelasi joc fara orizont, cu aceeasi jucatori parati. Cum sa faci o nationala cu rezerve? Spuneti-mi si mie ce rezultate nemaipomenite a avut Contra in cariera lui de antrenor? Nu a realizat nimic nici in Spania, nici in Romania. Daca vrea sa devina antrenor bun trebuie sa lase orgoliile deoparte si sa ia antrenoratul de jos, de la o echipa de liga a III-a pe care sa o duca pana sus. Nu direct la liga I si nationala. Este prea mare palaria pentru el. Sa speram ca Burleanu nu va veni cu un nou antrenor de teapa celor doi anteriori.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează