FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

MATCHDAY EXPERIENCE LA KOLN Aici vom juca împotriva Belgiei: stadionul la care ajungi prin pădure! » Ponturi de la echipa GSP aflată în Germania: vă vor ajuta enorm și scăpați de un stres

Un drum de 15 minute desparte parcarea destinată publicului larg de stadionul din Koln // foto: Eduard Apostol (GSP) +21   FOTO
Un drum de 15 minute desparte parcarea destinată publicului larg de stadionul din Koln // foto: Eduard Apostol (GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 14:49 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 16:51

Reporterii Gazetei Sporturilor au luat pulsul la stadionul „Rhein-Energie” din spectaculosul Koln, acolo unde vom juca sâmbătă cu Belgia, ora locală 21:00, 22:00 în România. Detalii despre parcări, prețuri la mâncare și băutură, ponturi de relaxare, toate mai jos.

Belgia - România se va juca sâmbătă la Koln, pe „RheinEnergieStadion”, de la ora 22:00 la noi în țară. Un meci intens, după cel pe care „tricolorii” l-au bifat cu brio la Munchen, contra Ucrainei, scor 3-0. Avem încredere că putem trece de faza grupelor, că putem face un Euro memorabil.

Gazeta Sporturilor a luat pulsul orașului ce va găzdui partida României cu echipa lui De Bruyne și al traseului pe care suporterii noștri vor fi nevoiți să-l parcurgă spre stadion. Vă oferim câteva ponturi și un ghid care sigur vă vor ajuta în weekend.

5meciuri organizează stadionul din Koln la Euro 2024

Primul pont vă va ajuta enorm și scăpați de un stres: parcarea mașinii la P6 sau P7

Da, din start, v-ar ajuta să veniți la arenă cu mijloacele de transport în comun, este fără bătăi de cap și mai ieftin. Noi am asistat la prima partidă desfășurată la Koln, Ungaria - Elveția 1-3, iar mulți suporteri au venit pe jos din zona centrală a orașului.

+17 FOTO

Totuși, foarte mulți au sosit cu mașinile personale, mai ales că veneau direct din țările lor. Multe străzi din jurul stadionului sunt blocate special pentru zilele cu meciuri. Se ridică niște țăruși care blochează accesul. Alte artere sunt blocate de poliție. Te cam învârți, mai ales că stewarzii știu cel mult o "germengleză", cu toată intenția lor de a ajuta.

Dar sunt foarte amabili, dau prin stație, întreabă, iar răspunsul final este că dacă vrei să parchezi automobilul propriu în preajma arenei, atunci trebuie să încerci la P6 sau P7, strada Romerhof, sunt una lângă alta.

Cu mașina la meci? Mare atenție: permisul de parcare în apropierea stadionului costă 24 de euro!

Important de știut pentru cei care vor să vină cu mașina la stadion: există un număr limitat de locuri de parcare, accesibile în baza unui permis de parcare, un parking pass care poate fi achiziționat în regim online, de AICI.

Pentru meciurile de la Euro, în apropierea stadionului sunt disponibile 3 parcări pentru publicul general: P1, P6 și P7. Parcările contracost au un număr mic de locuri comparativ cu cererea, de aceea locurile se epuizează repede.

Pentru Belgia - România a fost scos la vânzare cel mai mare număr de permise de parcare, 2.754, cu aproximativ 200 în plus față de celelalte meciuri rămase de jucat la Koln, dar majoritatea au fost antamate din timp. Mai sunt disponibile permise de parcare doar în P7, puțin sub 600 la ora redactării articolului. Celelalte două parcări, P1 și P6, sunt sold-out.

Un permis de parcare, valabil pentru o mașină, costă 24 de euro. Parcările se deschid cu 4 ore înaintea meciurilor și rămân deschise 3 ore după fluierul final.

ATENȚIE: permisele de parcare NU sunt comercializate în zilele de meci, ele trebuie achiziționate cu cel puțin o zi mai devreme!

15 minutesunt de mers pe jos de la P7 la stadion

Ajungi la meci prin pădure!

De la parcare la stadion parcurgi o cărare de pădure, chiar este fain! Stadionul este localizat într-un cadru natural senzațional, uiți că te-ai învârtit jumătate de ceas pentru a găsi un loc pentru mașină.

+17 FOTO

Te energizează înaintea partidei și e nevoie, pentru un rezultat mare și cu Belgia. Oricum, în drum spre meci poți da de vânzători ambulanți. Cu fulare, cu bere sau cu sucuri, la "scoruri" mai avantajoase decât în arenă, acelea fiind prețuri standard pentru stadioanele de la Euro.

Probabil, prețurile "pe stradă" vor fi aproximativ la fel ca la Ungaria - Elveția. Un fular - 15 euro, o bere - 4 euro, apă - 3,5 euro, suc - 3,5 euro.

+17 FOTO

Prețuri mai mari în interiorul arenei

Dacă tot suntem la prețuri, cele din interiorul complexului sportiv sunt ceva mai piperate. Cuantumul este aproximativ identic cu cel din fan zone. O bere - 7 euro, o apă - 4,5 euro, o băutură non-alcoolică - 6 euro. La prețul fiecărei băuturi se adaugă alți 3 euro paharul de plastic, personalizat pentru Euro. Îl poți păstra sau returna, în acest ultim caz îți primești banii înapoi.

La mâncare, un cârnat în chiflă - 6 euro, un pretzel (covrig uriaș) - 6 euro. În ciuda prețurilor, este coadă la tonetele care sunt una lângă alta pe inelele stadionului. Bineînțeles, cel mai mult se consumă bere.

300de kilometri sunt între Wurzburg, cantonamentul naționalei, și Koln, orașul unde se va juca meciul cu Belgia

Picnic înainte și după meci

După ce treci de niște puștoaice simpatice ce vor să vândă niște obiecte confecționate manual, pentru a-și face rost de bani pentru păpuși și cărți, în față ți se deschide frumoasa arenă din Koln.

În stânga ai pădurea, în dreapta este o pajiște impresionantă, iar mulți suporteri s-au relaxat acolo, înainte și după meci. După care, unii chiar au încins o miuță.

+17 FOTO

Depozit pentru bagajele mai voluminoase

Cei de la UEFA s-au pregătit temeinic pentru acest turneu final. Sunt locuri special amenajate, ca niște containere, unde îți poți lăsa bagajele mai voluminoase. Fiindcă nu ai permis accesul cu ele în incinta arenei!

Există voluntari care au ca niște rame de tablou, poți intra cu rucsacuri care să se încadreze în dimensiunea respectivă. Regulile sunt stricte.

5 euro să-ți pui steagul tricolor pe obraz

Fiecare încearcă să facă un ban la acest Euro. Sunt foarte mulți "artiști" de ocazie, care, pentru 5 euro, te vopsesc pe obraz în culorile drapelului țării tale. Sunt amabili și la mare căutare.

+17 FOTO

Totodată, vezi destul de mulți oameni care caută tichete. Unii sunt de bună-credință, chiar au nevoie de bilet să intre la meci, alții sunt bișnițari, gata să te "agațe", pentru că vor să vândă un bilet la suprapreț.

Două meciuriau fost programate la Koln înainte de Belgia - România: Ungaria - Elveția și Scoția - Elveția

Citește și:

Ovidiu Ioanițoaia, dezvăluire-șoc la GSP Live: „Cred că Edi Iordănescu va pleca. Așa și-a făcut calculul”
Nationala
Ovidiu Ioanițoaia, dezvăluire-șoc la GSP Live: „Cred că Edi Iordănescu va pleca. Așa și-a făcut calculul”
Penalty refuzat României? Legendarul Michael Ballack se revoltă: „Pentru mine e clar! Nici n-au analizat”
Nationala
Penalty refuzat României? Legendarul Michael Ballack se revoltă: „Pentru mine e clar! Nici n-au analizat”
Primul „tricolor” care a vorbit după România - Olanda: „Mă încearcă multe sentimente”
Nationala
Primul „tricolor” care a vorbit după România - Olanda: „Mă încearcă multe sentimente”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close