Articol de Remus Dinu - Publicat joi, 27 iunie 2024 14:53 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 15:29
Bianca Andreescu, 24 de ani, locul 165 WTA, și-a făcut timp pentru a urmări din tribunele de la Frankfurt meciul României cu Slovacia, încheiat 1-1. Jucătoarea cu origini româneșți a urmărit meciul din mijlocul fanilor „tricolori”, iar clipul publicat de tenismenă pe Instagram face senzație pe internet.
Chiar dacă drumurile ei și ale României s-au separat la un moment dat, Bianca Andreescu nu și-a ascuns niciodată sentimentele față de țara în care a copilărit. Canadianca își vizitează în continuare bunicii din Vaideeni, comuna din județul Vâlcea în care au crescut părinții ei, vorbește degajat limba română când e solicitată la interviuri și folosește de fiecare dată cuvinte generoase la adresa României.
VIDEO. Bianca Andreescu, spectacol pe stadion la meciul României
Aflată în Germania, unde luni a cedat în turul inaugural al turneului de la Bad Homburg în fața Annei Blinkova, Bianca a profitat de ocazie și s-a deplasat la Frankfurt pentru meciul României.
Campioana de la US Open din 2019 a publicat mai multe fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare, inclusiv o ipostază în care se comportă ca un veritabil ultras. „Insane! Go Romania”, a scris Andreescu pe Instagram. (n.r.- Nebunie! Hai, România!)”
Bianca Andreescu are legături puternice cu România
Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Bianca vorbea despre anii petrecuți în România. De la șapte la nouă ani, Andreescu a făcut școala la Pitești, unde a și practicat tenisul o perioadă:
„Îmi amintesc că am venit în România inițial pentru nouă luni, după care m-am întors în Canada. Am uitat să vorbesc engleza la întoarcere, vorbeam doar în română. Îmi amintesc că mi-a fost greu cu asta. Tenisul l-am început aici, în România, la Pitești, la 7 ani. Am făcut și școala aici de la 7 la 9 ani.
În 1995, părinții Biancăi au plecat de la Pitești în Canada. Bianca s-a născut în Mississauga, a revenit ulterior în România, dar s-a stabilit definitiv apoi pe continentul american. Pe teritoriul țării noastre, mama Biancăi lucra într-o bancă, iar tatăl acesteia era inginer.
„Părinții mei au emigrat în 1995. Ei au vrut să aibă o viață mai bună. Canada a fost foarte primitoare cu imigranții și cred că au luat decizia foarte bună. Fără suportul «Tennis Canada», nu cred că aș fi fost unde sunt acum”, a mărturisit Bianca în urmă cu mai mulți ani.