FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Burleanu nu-l vrea pe Mutu! Culisele numirii noului selecționer al României » Sunt două tabere la Casa Fotbalului: favoritul șefului FRF vs favoritul lui Stoichiță

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță
Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 15:35 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 20:50

De la plecarea lui Edi Iordănescu de pe banca primei reprezentative, FRF este într-o misiune asiduă de a găsi un „substituent”. După calificarea la Campionatul European, după o pauză de opt ani, forul conducător al fotbalului românesc își dorește calificarea la Campionatul Mondial din 2026, organizat de triumviratul nord-american SUA, Mexic, Canada.

În acest moment, din informațiile GSP, există două opțiuni clare pentru postul de selecționer: Mircea Lucescu și Adrian Mutu.

Hagi și Lucescu, variantele lui Burleanu. Stoichiță și Bodescu insistă pentru Adi Mutu

GSP a aflat cum decurge procesul de selecție al viitorului selecționer. Răzvan Burleanu, președintele FRF, i-ar prefera pe Gică Hagi și Mircea Lucescu, tehnicieni cu experiență, foști selecționeri totodată. Prima variantă a picat, „Regele” preferând să dea curs continuității proiectului de la Farul Constanța.

De cealaltă parte, discuțiile cu Mircea Lucescu se intensifică, Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, opinând, astăzi, la GSP Live, că „Il Luce” va fi soluția finală a Federației.

În schimb, Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice a FRF, și Gabriel Bodescu, secretarul general, insistă pentru aducerea lui Adi Mutu. Varianta „Briliantul” nu este agreată de Răzvan Burleanu.

„Boss-ul” FRF nu a fost mulțumit de modalitatea în care Adrian Mutu a rupt contractul cu FRF, în momentul în care a ales să se despartă de reprezentativa U21, în favoarea unei echipe de club. După despărțirea de națională, survenită în primăvara lui 2021, Adrian Mutu a preluat frâiele celor de la FCU Craiova, însă aventura acestuia în Bănie a fost de scurtă durată, fiind „principal” pentru 12 partide.

„Adi își dorește foarte mult să antreneze o echipă de club. Noi ne dorim să îl avem pe Adi și în următoarea campanie de calificare, dar viziunea noastră este că ne dorim să terminăm campania de calificare cu selecționerul cu care o vom începe”, declara Burleanu, la acea vreme.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (19)
traian_v
traian_v  •  01 August 2024, 19:19

Acum, ca sa o spunem pe aia dreapta, nu prea are Mircea Lucescu cu cine... vorba aceea, cum sa faci bici din ** ba sa mai si pocneasca.

Adrian2500
Adrian2500  •  01 August 2024, 17:57

Ca Burleanu a fost numit politic sau nu, acum nu mai conteaza. Ca ne place sau nu de Burleanu, noi trebuie sa intelegem ca stie sa manegerieze FRF. Două mutări trebuie sa mai faca...sa scape de Stoichita si sa-l numească pe Lucescu in functia deținută de Stoichita. Iar ca antrenor, unul tânăr cu milta materie cenușie si dorința de performanțe...bineinteles nu Mutu. Si are de unde alege: Rădoi, Sumudica, Daniel Isaila..etc. Si de ce nu, chiar antrenorul de la Corvinul, Maxim. E nevoie de oameni tineri dornici de performanțe, megeneriati de Lucescu care este o instituție in materie de fotbal.

Draagan
Draagan  •  01 August 2024, 09:32

Are Burleanu MULTE păcate, dar față de Stoichiță pare un mega leader. Ce naiba de realizări are în federație acest "Lippi"?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează