FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1

Cum a justificat selecționerul cea mai curioasă decizie luată cu Irlanda de Nord: „Dacă nici acum, atunci când?”

Cristi Manea, în dreapta imaginii, a fost printre cei mai slabi  „tricolori” / foto: Raed Krishan (GSP) +44   FOTO
Cristi Manea, în dreapta imaginii, a fost printre cei mai slabi „tricolori” / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 23 martie 2024 03:56 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 09:57

Edi Iordănescu a abordat amicalul cu Irlanda de Nord, încheiat 1-1, cu mai multe surprize în primul „11”, decizia care a provocat cele mai multe dezbateri fiind titularizarea lui Cristi Manea în flancul stâng al defensivei.

Forțat de împrejurări, selecționerul a utilizat pe postul respectiv un fundaș de picior drept, mutare care nu a dat roade, judecând după dinamica jocului și repetatele bătăi de cap pe care Manea le-a avut cu nord-irlandezii.

Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”

În conferința de presă de la finalul partidei, selecționerul și-a explicat raționamentul de a apela la Cristi Manea în banda stângă. Edi a considerat că experimentul la care a apelat a fost pe deplin justificat.

Notele oferite de reporterii GSP sugerează contrariul. CFR-istul Manea n-a primit calificativ de trecere, fiind notat cu 4!

Edi Iordănescu: „Am vrut să facem unele experimente. Dacă nu încerci acum, nu mai ai când!”

„Din punct de vedere individual, am vrut să facem niște încercări, poate chiar experimente. Pentru că dacă nu încerci acum, nu mai ai când. Când a fost vorba de puncte, le-am luat și ne-am calificat en fanfare, acum sunt puținele momente în care ne permitem să încercăm.

Și am încercat, pentru că vrem să avem răspunsuri cât mai multe, cât mai clare, iar în mai-iunie să ieșim cu deciziile cele mai obiective”, a punctat Edi Iordănescu, în conferința de presă de după remiza cu Irlanda de Nord.

Edi Iordănescu: „Nu e ușor să ai un fundaș stânga de picior drept”

Iordănescu și-a continuat argumentația:

Un lucru care mie nu-mi dă pace este raportat la chimia jocului. Din păcate, nici soluțiile care sunt nu vin în ajutorul nostru. Nu e ușor să ai fundaș stânga de picior drept, mai ales acasă, când trebuie să ai amplitudine și profunzime și să-ți creezi superiorități.

În dreapta am creat foarte mult cu fundașii laterali (n.r. - Mogoș și ulterior Sorescu), dar, în stânga, lui Cristi Manea îi vine peste picior... Chiar dacă n-a fost o poziție nouă pentru el, la echipa națională nu l-am mai folosit acolo.

România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical // foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
+39 FOTO

În același timp, avem fundașul central stânga de picior drept, interul stânga de picior drept, winger-ul stânga de picior drept... L-am pierdut pe Bancu în ultima clipă, iar Opruț, cel la care am apelat, a venit acum două zile și nu puteam să-l expunem. Sunt lucruri care ne dau bătăi de cap

Pe Sorescu l-am mai încercat, știm ce avantaje și ce dezavantaje sunt cu el în partea stângă. Probabil că o să vedeți alte soluții împotriva Columbiei, dar e prematur să vă zic lucruri legate de primul «11».

Ce pot să vă spun concret e că am încercat să rotim cât mai mulți jucători, să le dăm minute. Nu ne e ușor nici nouă să le dăm minute unor jucători care nu primesc aceste minute la cluburi, dar acesta-i nucleul care a calificat en fanfare echipa în urmă cu trei luni și jumătate”, a mai spus Iordănescu jr.

Am vrut să vedem anumiți jucători, să-i revedem pe alții care nu au jucat de ceva timp. Am făcut un prim «11» pentru a testa, pentru a căuta soluții și a primi răspunsuri, dar în același timp raportat și la următorul test, cu Columbia, unde veți vedea destul de multe schimbări.

- Edward Iordănescu, selecționer România

Citește și alte știri despre naționala României:

VIDEO + FOTO Ionel Ganea, urcat în mașina Poliției înainte de România - Irlanda de Nord! Scene incredibile la Arena Națională » Cum a fost pedepsit

Protestul ultrașilor români: „Marii traficanți, hoți sau criminali n-ajung la închisoare, iar Statul delirează cu demențe, vânători de vrăjitoare”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Decizie definitivă pentru Elena Udrea! Curtea Supremă a dat verdictul în urma cererii de eliberare în dosarul „Gala Bute”
Special
Decizie definitivă pentru Elena Udrea! Curtea Supremă a dat verdictul în urma cererii de eliberare în dosarul „Gala Bute”
Inimaginabil ce a reușit Norvegia în ultimul meci al grupei la Euro 2024 de handbal feminin
Handbal
Inimaginabil ce a reușit Norvegia în ultimul meci al grupei la Euro 2024 de handbal feminin
„Fusesem spălată pe creier” » „Regina frumuseții” din box a luat o decizie radicală: „Acum pot să fac asta pentru prima dată în viața mea”
Box
„Fusesem spălată pe creier” » „Regina frumuseții” din box a luat o decizie radicală: „Acum pot să fac asta pentru prima dată în viața mea”

„E în primii 3 la fiecare antrenament, cum să nu-l țin?” » Mircea Lucescu, interviu de impact: „S-au mai supărat și nu mă interesează, am fost printre ultimii”

În ce an spune Mark Zuckerberg că vor dispărea telefoanele mobile și ce dispozitiv revoluționar le va lua locul


Comentarii (11)
talpaiadului
talpaiadului  •  24 Martie 2024, 08:44

A face niste experimente intr-un amical este o idee rezonabila. Eu insa nu inteleg cum a vrut el sa rezolve “chimia jocului” facand unele experimente greu de inteles, precum introducerea lui Coman cu Cicaldau si introducerea lui Olaru in locul lui Cicaldau in acelasi timp cu scoaterea din teren a lui Coman. Nu era un experiment mai bun sa foloseasca niste cupluri precum Olaru/Coman si Mihaila/Cicaldau? Si de ce atat de putine schimbari facute atat de tarziu, de parca ar fi fost un meci de calificare si nu un simplu amical? In privinta lui Oprut nu inteleg rationamentul lui Edi, care justifica neintroducerea lui in teren prin faptul ca fusese recent convocat, desi el ar fi jucat pe postul lui si se afla in prim campionat, unde juca titular la echipa de club. Si nici macar in privinta lui Ratiu, pai daca tot e rezerva la echipa de club, de ce sa nu joace in doua meciuri in patru zile, e obosit sau cum? Iar Moldovan, daca vrei sa joci cu el la Euro, nu ar fi normal sa apere macar in toate amicalele, din moment ce la echipa de club nu prinde nici macar un minut pe teren, iar daca mergi pe principiul ca portarul nationalei trebuie sa apere la echipa de club, ce rost mai are sa-l bagi impotriva Columbiei, doar asa, sa vada spaniolii ca “e important pentru noi”?

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  23 Martie 2024, 16:44

Dacă ai "Ochi " de antrenor vedeai clar ca Manea a fost folosit la CFR ,recent ca fundaș stânga, și a fost " Praf " ,fiasco total ,La ce mai pierzi tu timpul ,la națională nu ai vreme de experimente penibile încerci eventual alt fundas stânga de meserie !? Coman joaca cum am mai spus în ultimii maxim 30 de metri ,( La pomana cum se spune ( a ) ) Nu e jucător de națională! Pușcaș cu tot respectul este cel mult mediocru ,asa liniștit poți sa- l duci la națională pe Barligea ! Ianis Hagi ocupa un loc doar ca are spate asigurat ! Ar mai fi pe acolo dar acestea exemple se vad din avion !

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  23 Martie 2024, 15:56

N-are nicio relevanta mecciul asta. Spania a pierdut cu Columbia, despre ce vorbim? Dar de ce nu se poate fundas stanga de picior dreapta? Nae Ungureanu sau Ilie Barbulescu ce au fost??

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close