FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 0-3

„Trebuia să primească cartonaș roșu, a intrat ca la rugby” » Reacția uluitoare din presa olandeză după meciul cu România

Urmările duelului dintre Denzel Dumfries și Vasile Mogoș. Sursă foto: Imago +7   FOTO
Urmările duelului dintre Denzel Dumfries și Vasile Mogoș. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2024 07:32 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 08:55

Johan Derksen (75 ani), cunoscut jurnalist olandez și fost fotbalist, a opinat că Denzel Dumfries ar fi trebuit eliminat pentru faultul la Vasile Mogoș din minutul 31. Fundașul CFR-ului nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit de Bogdan Racovițan. Totodată, apărătorul nerazzurilor i-a spart și capul lui Ianis Hagi, care a continuat totuși partida.

Aventura României la turneul final a ajuns la final. „Tricolorii” au pierdut cu 3-0 în fața Olandei, golurile batavilor fiind semnate de Donyell Malen, cu o „doppietta”, și Cody Gakpo, cel care a fost desemnat și cel mai bun om al partidei.

„A fost un fault extrem de serios, nu e de râs”

Fundașul celor de la Inter, campioana en-titre din Serie A, a fost protagonistul a două momente-cheie din prima repriză a partidei de pe „Allianz Arena”, „casa” celor de la Bayern Munchen: dueluri dure cu Ianis Hagi și Vasile Mogoș.

„E ca și cum ar fi intrat într-un zid! Este o intervenție tipică jucătorilor de rugby”, punctează jurnaliștii batavi Rene van der Gijp și Wilfred Genee, conform fcupdate.nl.

Johan Derksen a comentat totuși gravitatea situației: „Este o intervenție de cartonaș roșu, cred că este un fault extrem de serios. Nu pot râde la astfel de lucruri. Lucrul trist la Dumfries este că nu te poți supăra pe el”.

Actualmente analist sportiv, Derksen a fost fundaș de meserie, între 1966 și 1977, trecându-și în CV trupe precum Go Ahead Eagles, Cambuur, Veendam, Haarlem, Meppen sau MVV Maastricht.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Felix Zwayer a primit nota 4 în presa iberică. „A avut un Campionat European slab, continuând în aceeași dinamică. Chiar dacă partida era relativ ușoară de condus, a fluierat faulturi pentru contact minim și a oprit un atac promițător al românilor, în momentul în care scorul era 1-0, inventând un fault care nu a existat”, notează cei de la archivovar.es.

Denzel Dumfries a făcut două „victime” în România - Olanda 0-3: Ianis Hagi și Vasile Mogoș

Mai întâi, după ce doar două minute se scurseseră din penultimul duel al optimilor de finală, Dumfries i-a spart capul lui Ianis Hagi, decarul primei reprezentative.

România a început extrem de bine partida cu „Portocala Mecanică”, făcând un pressing agresiv încă de la primul fluier al „cavalerului în negru”. În urma acestei presiuni sufocante, băieții lui Edi Iordănescu au recuperat balonul în jumătatea adversă, trimițând o centrare, destinatarul acesteia fiind fotbalistul de la Rangers, împrumutat în sezonul trecut la Alaves. Acesta nu a reușit să câștige prim-planul în duelul cu apărătorul nerazzurilor, care, în săritură, l-a lovit cu mâna în zona capului.

Sângerând, Ianis a ieșit preț de câteva minute de pe teren, având nevoie de intervenția medicilor. Ianis a continuat partida bandajat. Faza nu a fost verificată de arbitrajul video, Dumfries nefiind avertizat de centralul Felix Zwayer, cel care a arbitrat finala de Nations League din 2023, disputată de Croația și Spania. După partidă, Hagi Jr. a fost transportat la spitalul din Munchen, având nevoie de un control medical amănuțit.

+3 FOTO

La o jumătate de oră distanță de accidentarea lui Ianis Hagi, Vasile Mogoș a fost și el luat tare de Dumfries. În urma unui duel în flancul stâng, batavul l-a contrat dur pe român, lovindu-l cu umărul în piept. Fundașul lateral al celor de la CFR Cluj a rămas întins la firul ierbii de pe „Allianz Arena”, gesticulând către staff-ul medical.

Mai mult, acesta a avut și probleme serioase de respirație. Nu a putut continua partida, fiind înlocuit de Bogdan Racovițan.

+12 FOTO

După schimbare, într-un moment de frustrare, acesta a lovit acoperișul băncii de rezerve, fiindu-i refuzată o oportunitate uriașă, fiind titularizat în urma suspendării lui Nicușor Bancu, singurul fundaș stânga veritabil din angrenajul lui Edi Iordănescu.

VIDEO. „Tricolorii”, încurajați frenetic de suporterii de pe „Allianz Arena”, chiar și în urma eșecului cu Olanda, scor 0-3

Citește și:

Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Superliga
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
MM Stoica a răbufnit după FCSB - Corvinul: „Mai jos de atât nu poți ajunge. Oricât te-ai strădui”
Superliga
MM Stoica a răbufnit după FCSB - Corvinul: „Mai jos de atât nu poți ajunge. Oricât te-ai strădui”
Cealaltă față a lui Manuel Neuer » Ce obicei bizar are portarul Germaniei: „Asta mă ține treaz și concentrat”
Euro 2024
Cealaltă față a lui Manuel Neuer » Ce obicei bizar are portarul Germaniei: „Asta mă ține treaz și concentrat”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (34)
Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  04 Iulie 2024, 21:52
Postat de Dobermannul pe 04 Iulie 2024, 20:12

Ce treaba are romanismul cu realitatea ca suntem varza la fotbal?

Varza ești tu! La tot și toate.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  04 Iulie 2024, 21:52
Postat de Dobermannul pe 04 Iulie 2024, 19:55

A fost o echipa de toata jena care a reusit dupa meciul cu Ucraina doar un singur gol si ala dintr-un penalti discutabil in schimb a primit sase.

Scuipi venin. Vezi sa nu te musti și să-ți faci rău! Ok? Dacă bătea România erai în doliu vreo citeva săptămâni.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  04 Iulie 2024, 21:51
Postat de Dobermannul pe 04 Iulie 2024, 19:51

E adevarat, nu ma duce capul sa-mi beau mintile si apoi sa sar ca apucatul pe strazi, schimonosindu-ma si tipand Roooo-mania in extaz bahic pentru ispravile unor nimeni in drum care nici macar sa dea cu piciorul cum trebuie intr-o basica nu-s in stare.

Lasă că ești tu faimos în domeniul tău! Acolo cu vaca pe pășune!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează