FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA 0-0

Edi Iordănescu s-a enervat când a auzit ce a spus Gică Popescu: „A spus măcar un lucru pozitiv? Are probleme personale cu mine sau familia mea”

Selecționerul Edi Iordănescu și-a felicitat elevii pentru dăruire și admite că s-a temut pentru un eșec la „masa verde”.  / FOTO: Captură @antena sport
Selecționerul Edi Iordănescu și-a felicitat elevii pentru dăruire și admite că s-a temut pentru un eșec la „masa verde”. / FOTO: Captură @antena sport

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 00:20 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 07:48

Edward Iordănescu, selecționerul naționalei României, a vorbit despre lucrurile care l-au mulțumit și aspectele care l-au dezmăgit în partida cu Belarus, încheiată 0-0, din preliminariile EURO 2024. Tehnicianul s-a declarat încântat de atitudinea elevilor săi și s-a „aprins” în momentul în care reporterul i-a prezentat analiza făcută de Gică Popescu după meci

Naționala n-a convins în partida disputată la Budapesta, contra Belarusului, însă Edi Iordănescu se declară mulțumit de modul în care „tricolorii” s-au prezentat în fața ex-sovieticilor. Dincolo de rezultatul sub așteptări, selecționerul s-a axat pe evidențierea aspectelor pozitive.

Edi Iordănescu rămâne optimist: „Am încredere că vom fi la Campionatul European!”

„Sunt extrem de supărat, ne-am dorit extrem de mult să câștigăm. Dar sunt optimist, am încredere că acest grup are capacitate de a fi la Campionatul European. Ne-am dorit foarte mult victoria, s-a văzut asta în exprimare, dar n-am reușit să aducem acasă punctele.

Am întâlnit un adversar incomod, Israelul a câștigat greu aici, Kosovo a pierdut. 

Nu am ce să reproșez echipei din  punct de vedere al atitudinii, al spiritului. Trebuie să fim lucizi, să analizăm obiectiv. Am avut un adversar care s-a apărat prin multă densitate. Am greșit puține mingi, am avut undeva la 87% procentaj al paselor reușite, am avut șuturi, cornere... Singurul lucru din cauza căruia am plecat cu un singur punct a fost ultima pasă, ultima execuție. Nu am reușit să profităm de mingile duse acolo”, a spus selecționerul. 

„Totul haotic, la nimereală!” » Gică Popescu, EXPLOZIV după prestația naționalei: „Eu asta am văzut!” + Scos din sărite pe final: „Cum adică? N-am auzit bine?”
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
„Totul haotic, la nimereală!” » Gică Popescu, EXPLOZIV după prestația naționalei: „Eu asta am văzut!” + Scos din sărite pe final: „Cum adică? N-am auzit bine?”

Edi Iordănescu: „V-am spus că nu va fi ușor!”

Iordănescu și-a continuat analiza: 

V-am spus că nu va fi ușor! Nu sunt meciuri ușoare, nu sunt meciuri de dinainte câștigate. Important e să ne ridicăm, cum am mai făcut-o până acum. E important că nu am luat gol, sunt aspecte pozitive de care pot să mă leg. 

Într-adevăr, nu am marcat. Dar o calificare e făcută din mai mulți pași. Urmează alți pași pe care trebuie să-i facem”, a spus Edi Iordănescu, la Antena 1. 

(...) Dacă marcam un gol la situațiile avute, ar fi fost altfel jocul, am fi provocat adversarul să iasă la joc. Din păcate, nu am reușit. Peste trei zile, trebuie să batem Andorra. Nu-mi permit să vorbesc despre ce va fi peste o lună, important e să batem Andorra”.

- Edi Iordănescu

Edi Iordănescu, deranjat de analiza lui Gică Popescu 

Edi Iordănescu a fost chestionat ulterior pe marginea comentariilor făcute de Gică Popescu. „Baciul” n-a fost deloc „blând” și a criticat diverse aspecte negative remarcate în jocul primei reprezentative, ipostază care l-a deranjat pe Iordănescu jr: 

„Nu comentez critcile, dar întreb ceva. De când încercăm să construim și să ajungem la un turneu final, dânsul a spus un lucru pozitiv? Unul singur?! Și reprezintă un club care are jucători aici. 

N-am auzit un lucru pozitiv, nu știu dacă are probleme cu mine sau cu familia, dar e clar că sunt lucruri personale. Îmi asum total responsabilitatea, nu mă las doborât de critici, sunt sigur că vom obține calificarea. Eu sunt sigur că vor fi voci negative și după calificare. Din interviuri, senzația e că abia se așteaptă un pas greșit pentru a se comenta”. 

Gică Popescu i-a răspuns lui Edi Iordănescu: „Din păcate, între noi doi este o mare diferență”

Răspunsul lui Gică Popescu nu s-a lăsat mult așteptat: 

Din păcate, între noi doi este o mare diferență. Eu știu ce înseamnă echipa națională, iar el nu știe. Eu am plâns pentru ea, m-am bucurat pentru ea, lucruri pe care Edi nu le-a făcut până acum. Percepția noastră față de echipa națională este total diferită. 

Vreau să-i spun lui Edi Iordănescu că nu am absolut nimic cu familia lui, am un respect imens față de nea Puiu Iordănescu, alături de care am avut cele mai bune performanțe la nivelul echipei naționale, dar nu pot să vin aici și să aplaud evoluțiile echipei naționale atunci când ele sunt foarte slabe. Ce vrea? 

Facem egal cu Belarus și vrea să-l aplaudăm, când avem o singură situație clară, prin Stanciu, în minutul 10? Ne dorim să ne calificăm, ne dorim să redevenim echipa națională de care să se sperie toată Europa, așa cum era în perioada noastră, dar când trebuie să spunem lucrurile astea, să nu se deranjeze domnul Edi Iordănescu, ci să facă lucrurile de așa natură încât să mergem la Campionatul European.

Întotdeauna am susținut echipa națională, dar trebuie să spunem cum vedem lucrurile. Poate le văd diferit, pentru că am altă percepție, alte pretenții.

- Gică Popescu

România s-a încurcat cu Belarus, iar calculele calificării la EURO 2024 s-au complicat teribil

România a remizat cu Belarus, scor 0-0, în runda cu numărul 7 a grupei I de calificare la EURO 2024. Meciul s-a jucat la Budapesta, fără spectatori. Calculele s-au complicat teribil în urma acestui rezultat.

Citește și alte știri despre naționala României:

Fostul campion al României l-a DISTRUS pe Ianis Hagi: „Leșinatul nu prindea nici liga a 4-a dacă nu era copilul lui Hagi”

După remiza cu Belarus, Mihai Stoica a „luat la țintă” un „tricolor”: „Opriți-vă cu astea! Nu sunt în regulă!” + pe cine cere titular

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (49)
florin44
florin44  •  13 Octombrie 2023, 21:46

Are perfecta dreptate "celebrul" selectioner. Cei din Belarus au fost de-a dreptul nesimtiti, au indraznit sa se "apere prin multa densitate"!?! Mai corect ar fi fost daca ramaneau in vestiar si ne lasau sa atacam lejer. Poate asa Stanciu &Comp. reuseau macar sa nimereasca barele portii!!! Dincolo de gluma, Iordanescu jr. e chiar "de basm"! NU VREA sa vada ca echipa nu joaca nimic, el e permanent multumit "de atmosfera"!?! Du-te mai omule, lasa treaba pe mana altuia mai priceput (nu uita sa-l iei si pe Stoichita cu tine!)

catalinionut
catalinionut  •  13 Octombrie 2023, 15:53
Postat de limepl pe 13 Octombrie 2023, 08:23

Si daca a fost condamnat Popescu nu mai are voie sa iasa din casa? A fost capitanul Barcelonei,are tot dreptul sa vorbeasca! Tot citesc comentarii ca a fost condamnat ,la toate articolele cu el...si? Care e problema? Acum e toata viata condamnat sa taca? Si-a ispasit pedeapsa si atat,are tot dreptul din lume .Pana si Messi,Ronaldo sau presedintele lui Bayern Hoeness au avut probleme,ce fac acum nu mai joaca sau nu mai au niciun drept ?!

Fiecare cu ce-l doare ! Eu nu inteleg de ce televiziunile mai transmit meciurile nationalei! Vad numai echipe bune pe Digi, care joaca fotbal! Nu puteti sa-l da-ti in reluare? Vedem la sfarsit daca s-au inscris goluri! Asta ca sa nu mai pierdem timpul si alte meciuri mai importante!

adrian.7
adrian.7  •  13 Octombrie 2023, 14:13

Echipa națională foarte slabă dar este clar că atât putem. Cât despre relația Gheorghe Popescu-familia Iordănescu cine știe cunoaște clar acuzațiile cumnatului lui Hagi către Nea Puiu pe vremea când Gică era la pușcărie. Mult timp după ce a ieșit Gică Popescu îl acuza peste tot pe Nea Puiu că era „toată ziua bot în bot cu Oprea” și ar fi putut să-i facă pușcăria ușoară cum au avut de exemplu Borcea sau Gigi Becali. Gică Popescu a povestit cât de puternic era Oprea și cum Iordonescu tatăl ar fi putut pune o vorbă pentru el dar a făcut pe corectul. Chiar dacă de atunci de fațadă Nea Puiu și Gică Popescu afirmă că s-au împăcat cei doi nu își vorbesc

Vezi toate comentariile (49)
Comentează