FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 0-3

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Are dreptate Ronald Koeman, au suferit „tricolorii” în stânga?! Am consultat cifrele: concluzii alarmante!

Vasile Mogoș, în duel cu Denzel Dumfries // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Vasile Mogoș, în duel cu Denzel Dumfries // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2024 14:39 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 20:38

După România - Olanda 0-3, selecționerul batav Ronald Koeman a opinat că „tricolorii” au avut „mari probleme în partea stângă, la fel cum a fost și cu Belgia” ♦ Am analizat raportul de joc al meciului, iar concluziile îi dau dreptate olandezului: majoritatea acțiunilor au fost purtate, cu succes, pe partea lui Vasile Mogoș, ulterior Andrei Burcă.

În cele 3 meciuri din grupele Euro 2024, Nicușor Bancu a fost fundașul stânga titular. În duelul eliminatoriu cu Olanda, apărătorul Universității Craiova nu a putut evolua, fiind suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Fără a avea un alt fundaș stânga de meserie în lot, selecționerul Edi Iordănescu a mers pe mâna lui Vasile Mogoș, apărător dreapta de meserie. Vasile a rezistat pe teren doar 32 de minute, fiind înlocuit forțat după o ciocnire violentă cu Denzel Dumfries. Andrei Burcă, stoper la origine, i-a luat locul în stânga apărării.

+12 FOTO

La conferința de presă de la final, selecționerul olandez Ronald Koeman a afirmat că jucătorii lui au exploatat slăbiciunile din banda stângă „tricoloră”. Mai exact, că „au avut mari probleme pe partea lor stângă, unde am jucat un fotbal bun”.

Susțin statisticile spusele lui Koeman? Am analizat raportul de joc al meciului, furnizat de Wyscout, iar concluziile sunt grăitoare.

Mai multe dueluri și acțiuni în banda noastră stângă: olandezii au forțat pe partea lui Mogoș și Burcă

Într-adevăr, olandezii au forțat în partea dreaptă a atacului lor, unde au purtat 25 dintre cele 51 de acțiuni ofensive. Numai 10 au fost în stânga, restul de 16 central.

Tendința lor de a juca în dreapta a fost evidentă și din numărul de dueluri disputate în acea bandă, 49, față de numai 30 în cealaltă parte a terenului.

Dintre cele 49 de dueluri, olandezii au câștigat 27, având o superioritate șocantă în încleștările de la jumătatea terenului: 7 dueluri disputate, 7 câștigate!

„Tricolorii” au stat bine în suprafața de 15-45 de metri față de poarta lui Niță, unde au câștigat majoritatea duelurilor, 15/20, dar au suferit în primii 15 metri de teren, unde Bergwijn, apoi Malen au câștigat 5 dintre cele 8 dueluri.

51 de acțiuni de atacau avut batavii în total, față de 29 în dreptul „tricolorilor”. 29 dintre cele 51 au fost atacuri poziționale, 13 din corner!

Vasile Mogoș și Andrei Burcă au ieșit „șifonați”

Vasile Mogoș, fundașul stânga titular, pe teren 32 de minute, înainte de a fi comoționat și înlocuit, a disputat în total 7 dueluri, câștigând numai două dintre ele, în fața lui Dumfries.

Fundașul dreapta olandez l-a depășit de două ori, precum au făcut-o și Nathan Ake (o dată) și Steven Bergwijn în două rânduri.

36%dintre acțiunile lui Vasile Mogoș au fost reușite. Dintre titulari, doar Denis Drăguș a stat mai rău, cu un procentaj de 31%

Confruntarea cu batavii nu a fost mai blândă nici pentru Andrei Burcă, stoperul mutat în stânga odată cu ieșirea lui Vasile Mogoș. Burcă nu a câștigat niciun duel cu Dumfries (zero din 4) și l-a deposedat o singură dată pe Malen din 4 încercări.

A avut totuși câștig de cauză în singurul duel direct cu Bergwijn, extrema dreapta înlocuită la pauză după ce a acuzat probleme medicale.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Faptul că olandezii au forțat mai puțin în flancul lor stâng este evident și din numărul relativ mic de dueluri pe care le-a disputat Andrei Rațiu, numai 9, dintre care a câștigat 5. Cody Gakpo l-a bătut de două ori, inclusiv la faza golului de 0-1, Xavi Simons tot în două rânduri.

„Bombardament” din dreapta: cum arată graficul centrărilor

Un alt argument care susține spusele lui Ronald Koeman: dintre cele 23 de centrări încercate de olandezi în timpul meciului, exceptând cornerele, 16 au venit din banda dreaptă a lor, iar 4 și-au găsit ținta.

A fost „bombardament” mai ales în prima parte, 11 centrări trimise din zona apărată de Mogoș, apoi de Burcă!

Are dreptate Ronald Koeman, au suferit „tricolorii” în stânga?! Am consultat cifrele: concluzii alarmante!
De unde au centrat olandezii în prima repriză a meciului // foto: grafică Wyscout

VIDEO. Concluziile lui Dan Alexa după România - Olanda: „AM avut o mare problemă la nivelul fundașului stânga”

Citește și:

Nemții fac scandal! „Toată Germania, șocată de decizia arbitrului” » Părerea specialistului: „Este penalty, mâna era clar depărtată de corp” + Gazzetta dello Sport tună: „Cadou făcut Spaniei. Un 11 metri macroscopic!”
Euro 2024
Nemții fac scandal! „Toată Germania, șocată de decizia arbitrului” » Părerea specialistului: „Este penalty, mâna era clar depărtată de corp” + Gazzetta dello Sport tună: „Cadou făcut Spaniei. Un 11 metri macroscopic!”
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Superliga
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant
Superliga
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (2)
Gebeleizis
Gebeleizis  •  03 Iulie 2024, 18:20

Ce rost are analiza asta cand toate golurile s-au luat de pe partea dreapta, chiar si ultimul de pe contraatac? De ce nu analizati ce trebuie?

nicknick
nicknick  •  03 Iulie 2024, 16:46

1. era normal ca olandezii sa speculeze slabiciunile echipei adverse si felicitari antrenorului olandez ca stie meserie. al nostru de ce n-o fi facut asa cu slabiciunile lor?..nu stie?...nu are cu cine? 2. bancu a fost criticat nonstop. nu conteaza cum a jucat el era criticat. ptr ca asa era ordin. ianis, puscas, alibec, coman, stanciu tot timpul joaca foarte bine, dau totul, dar in realitate sunt zero pe teren. dar e ordin sa-i laude. uite cum a fost fara bancu!!! hai sa ne uitam pe cifre sa vedem cine sta cel mai bine dintre fundasi. 3. desi stii ca nu ai decat un titular pe partea stanga si esti antrenor la nationala de atata timp de ce nu esti in stare sa gasesti , sa formezi un alt fundas?? si vi intr un meci asa de important cu niste improvizatii de-a dreptul aberante!!..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează