FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

EXCLUSIV Noul candidat la șefia FRF acuză: "Cum e posibil să pot candida la funcția de președinte la FRF, dar nu și la AMFB?!"

Drăgan (în roșu) lângă Adrian Iencsi, fostul fotbalist al Rapidului
Drăgan (în roșu) lângă Adrian Iencsi, fostul fotbalist al Rapidului

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2018 18:18

Ilie Ştefan Drăgan, preşedintele școlii de fotbal ACP 3 Kids Sport, este ultimul înscris în cursa pentru preşedinţia FRF, la alegerile din 18 aprilie. Are 33 de ani, e absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, are licenţă A de antrenor, din august 2017.

A lucrat un an şi jumătate și în cadrul Şcolii Naţionale de Antrenori de la FRF, ca referend. A jucat fotbal doar la nivel de amatori, pînă la 28 de ani. În 2008 a înfiinţat clubul ACP 3 Kids Sport, cu activitate exclusivă de copii. Acum are 75 de jucători şi 5 echipe, dintre care 3 înscrise în competiţiile AMFB. 

- Domnule Drăgan, ce v-a determinat să candidaţi pentru preşedinţia FRF?
- Totul a venit mai mult din dorinţa de a trage un semnal de alarmă față de tot ce se întâmplă în fotbalul de bază, la nivel de AJF. Este o candidatură-manifest, nu-mi fac iluzii că aş putea să câştig acum. Dar poate peste 4 ani, cine ştie?! Chiar şi aşa, nu vreau să fiu văzut ca un păcălici, care candidează doar aşa, de dragul de a o face, ci pentru că vreau să contribui la schimbarea modului de organizare a fotbalului de bază.

- De ce un semnal de alarmă?
- E o poveste lungă, care a început prin 2013, când am descoperit că la AS Dan Chilom, trei puşti jucau pe baza unor certificate de naştere falsificate. Am sesizat acest lucru, dar nu s-a întâmplat nimic. De atunci mă tot implic în activitatea fotbalistică de la AMFB, dar am început să deranjez. Aşa s-a ajuns, de exemplu, că la cele două Adunări Generale AMFB din 2017, nici nu am fost lăsat să intru în sală, deşi sunt membru afiliat, plătesc taxe, am echipe în competiţiile organizate la acest nivel.

- Pe ce motiv nu v-au permis accesul?
- Credeţi că mi-au dat vreo explicație logică? Nu, m-au oprit cu bodyguarzii, care îmi spuneau că nu sunt membru afiliat. Culmea, deşi clubul meu figura chiar la poziţia 1 în tabelul membrilor afiliaţi! Era acolo, la intrare, domnul Baboia, fostul secretar general AMFB, acum suspendat pentru că este cercetat penal. Cred că el le-a spus să nu mă lase să intru. Prima dată la Adunarea Generală din aprilie 2017, iar ultima în decembrie 2017, când îmi și depusesem candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al AMFB.

- Şi ce s-a întâmplat în decembrie?
- S-au prezentat 87 dintre cei 127 de membri afiliați. Mai mulţi membri au întrebat de ce nu sunt lăsat să intru. Preşedintele Marian Lumânare a tot scăldat-o. Spunea că am un litigiu pe rol cu AMFB. Da, am, dar asta nu-mi anula calitatea de membru afiliat! Eu ştiu regulamentele, ştiu ce drepturi am, vorbesc în Adunările Generale, de aceea sunt incomod. Nemulţumiţi, patru dintre membrii afiliaţi au părăsit Adunarea Generală. Cum rămăseseră doar 83 de membri, nu mai erau în sală două treimi din membrii afiliaţi, deci nu mai puteau vota componența Comitetului Executiv! Era necesar să fie cel puţin 85. Nu s-a consemnat asta în procesul-verbal. Au făcut așa alegeri inclusiv pentru funcția de vicepreședinte, unde a ieșit domnul Cristian Petrea, de la CSA Steaua. Dar n-a fost deloc corect.

- Puteți să explicați de ce?
- S-a decis să se voteze deschis. Au fost 16 voturi pentru candidatura domnului Petrea, vreo 10 împotrivă, iar restul s-au abţinut, nu au ridicat mâna. Am martori, există şi filmări făcute cu telefonul. Dar nu știu cum, în procesul-verbal, scrie că domnul Petrea ar fi avut 73 de voturi pentru. În mod clar, s-au folosit date trunchiate. Nu sunt procuror, să îi acuz de fals, dar asta au făcut!

- Si cu candidatura dumneavoastră cum a rămas?
- Au dat un comunicat că nu îndeplineam condițiile. Fără nicio explicație. Iar eu chiar întruneam toate condițiile! Am anunțat FRF de aceste lucruri, dar nu s-a întâmplat nimic. De aceea candidez acum la FRF, să fac cunoscute aceste lucruri și în plenul Adunării Generale. Oricum, la FRF pot să candidez la funcția de președinte, la AMFB nu pot. 

- Cum adică?
- Statutul AMFB în vigoare este cel vechi, din 2011. Acolo, una dintre condiții, ca să poți candida pentru președinție, e să fi fost cel puțin 4 ani președinte de club sau să fi activat în structurile de conducere ale FRF sau AMFB. Eu sunt însă președinte la clubul meu doar de câteva luni. În schimb, pot candida la FRF! Nu e culmea?! FRF a schimbat Statutul și a cerut și AJF-urilor să facă același lucru. În caz contrar, puteau fi sancționate. Unele AJF-uri au schimbat Statutul, altele nu. AMFB nu l-a schimbat, dar nici vreo sancțiune nu a primit. Am anunțat iar FRF, dar la fel, n-am primit niciun răspuns. Nu vreau ca FRF să ajungă să impună celor de la AJF-uri ce să facă, dar nici așa, să asiste fără să facă nimic, când se încalcă repetat regulamentele! Așteptam un semn, măcar un punct de vedere. Dar FRF nu a făcut nimic.

"Dacă aș fi fost lăsat să intru în sală la Adunarea Generală AMFB din decembrie 2017, sunt sigur că aș fi fost ales eu vicepreședinte, nu domnul Cristian Petrea" Ilie Ştefan Drăgan

"La sesizările mele, MTS a venit în control la AMFB și a suspendat temporar CIS-ul. Dar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Nici nu mai știu dacă MTS a anulat sau nu acea decizie" Ilie Ştefan Drăgan

"Cred că de la conflictul cu domnul Goga mi se trage"

La Adunarea Generală de alegeri de la AMFB din ianuarie 2016, din partea FRF au asistat Octavian Goga, reprezentantul AJF-urilor în Comitetul Executiv FRF, și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct FRF. "Atunci, împreună cu alți membri afliați, am reușit să schimbăm ordinea de zi a Adunării Generale. Domnul Goga nu prea a fost de acord, spunea că nu e bine ce facem. Am reușit totuși să revocăm vechiul Comitet Executiv, vechi din 2013, de pe vremea domnului Vasile Avram.

Era o victorie, schimbam ceva în sistem! Urma să alegem un alt Comitet Executiv. Dar domnul Goga a propus să se aleagă întâi președintele și apoi noul comitet. Lumea era obosită, eram deja de peste 3 ore acolo. Eu i-am zis domnului Goga că dacă se vor face aceste schimbări la AMFB e posibil să se întâmple la fel și la AJF Brașov, unde era dânsul președinte.

Nu i-a plăcut deloc ce i-am spus. Până la urmă, s-a votat președintele, apoi lumea a plecat. Nu s-a mai votat noul Comitet Execuitiv. Dar nici nu s-a consemnat că cel vechi fusese revocat. Probabil că de la acest conflict cu domnul Goga am ajuns să nu mai fiu primit pe la Adunările Generale ale AMFB", a spus Drăgan.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează