Articol de GSP - Publicat luni, 11 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 11 august 2014 14:28
Gazeta Sporturilor publică azi un interviu amplu şi spectaculos cu noul selecţioner U19, Doru Isac, un tip foarte direct, care spune lucrurilor pe nume, fără teamă.
Mai jos am selectat cîteva dintre cele mai spectaculoase afirmaţii ale acestui globe-trotter, care a antrenat prin Franţa, Japonia, Singapore, Arabia Saudită şi Qatar, fiind asistentul unor nume mari ca Arsene Wenger, Carlos Queiros sau Co Adriaanse.
Interviul integral îl puteţi citi în ediţia tipărită, disponibilă acum la chioşcurile de presă, ori în platforma online Gazeta Digitală (AICI)
5 citate extraordinare ale lui Doru Isac
• Am antrenat în Japonia, a fost o lecţie interesantă. Japonezii au un cult special pentru disciplină şi mai ales pentru muncă. Din păcate, la noi, în România, munca e aproape o ruşine. La ei este un lux. Sînt fericiţi că pot să muncească
• Aici, în ţară, cînd începi să explici ceva unui antrenor, nici nu apuci să termini fraza şi te întrerupe: "Păi, ştiu şi eu asta!". Se duc o săptămînă la Ajax şi îşi fac din asta o diplomă, chiar dacă, de fapt, n-au înţeles nimic.
• Se tot spune că jucătorii români sînt tehnici. Vă garantez că la un fotbal jucat la viteză de 5 kilometri pe oră şi eu sînt tehnic. Pe cuvînt! Dar la 8 km pe oră vedem că avem doar deşeuri tehnice. A, sîntem creativi, asta da! E o calitate care trebuie exploatată, dar degeaba dacă n-o cultivi prin muncă şi angajament!
• "Aud că au fost situaţii cînd jucătorii, la un turneu final, au plecat singuri la bere sau au înjurat antrenorii la masă că nu li s-au dat cartofi prăjiţi. Dacă se întîmpla la mine, nu doar că plecau, dar îi şi băteam! Fiţele astea ne-au distrus!"
• "Sfatul meu pentru jucătorii tineri? De mîine, munciţi cîte 4-5 ore pe zi! Părinţii voştri muncesc 8-10 ore şi nu sînt obosiţi. Voi de ce să fiţi, dacă faceţi ce vă place? Lucraţi cu mingea pînă la epuizare! Fiţele sînt bune şi ele, dar lăsaţi-le pentru după antrenament!"
Interviul integral îl puteţi citi în ediţia tipărită, disponibilă acum la chioşcurile de presă, ori în platforma online Gazeta Digitală (AICI)