FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA 3-1

„Uite ce pierdeți!” » Ce scrie presa din Scoția despre Ianis Hagi, după meciul cu Lituania

Ianis Hagi. Foto: Raed Krishan (GSP) +16   FOTO
Ianis Hagi. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2024 10:11 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 10:50

Presa scoțiană a remarcat rolul lui Ianis Hagi (25 de ani), jucătorul lui Rangers trimis la echipa a doua de antrenorul Philippe Clement, în victoria României cu Lituania (3-1) din Liga Națiunilor.

Hagi a fost introdus de Mircea Lucescu în minutul 70, în locul lui Dennis Man, iar în 87' Răzvan Marin a dus scorul la 2-1 pentru tricolori din penalty-ul obținut de fiul „Regelui”. Publicația Daily Record a concluzionat despre Ianis că le-a arătat suporterilor „The Gers” ceea ce pierd.

Ziariștii scoțieni au subliniat, de asemenea, că Ianis Hagi s-a menținut în formă pregătindu-se alături de „satelitul” lui Rangers, în urma deciziei antrenorului belgian Philippe Clement de a nu-i permite internaționalului român nici măcar să se antreneze alături de prima echipă.

Ianis Hagi, lăudat de jurnaliștii scoțieni: „Le-a arătat fanilor lui Rangers exact ce pierd”

„Ianis Hagi le-a arătat fanilor lui Rangers exact ce pierd, după ce a jucat un rol esențial în victoria României cu 3-1 împotriva Lituaniei.

Oamenii lui Mircea Lucescu au început jocul în urma unei victorii frumoase cu 3-0 împotriva Kosovo în deschiderea Ligii Națiunilor C, dar, cu doar trei minute până la final luni seară, păreau că ar trebui să se mulțumească și cu un punct împotriva lituanienilor. Asta până când mijlocașul «luminilor albastre» Hagi - care a fost exclus din tabăra primei echipe la Ibrox - a apărut de pe bancă și i-a obținut echipei sale un penalty crucial.

Tânărul de 25 de ani a primit mingea pe dreapta înainte de a se îndrepta către suprafața de pedeapsă, unde a fost doborât de fundașul dreapta al Lituaniei, Justas Lasickas. Lovitura de pedeapsă nu a fost acordată imediat, dar, în urma unei analize VAR, gazdele au primit un penalty care a fost executat în mod corespunzător de Răzvan Marin, înainte ca Alexandru Mitriță să înscrie un al treilea gol în timpul minutelor de prelungiri.

+11 FOTO

După ce a fost considerat de Philippe Clement că este în plus raportat la pretențiile sale de joc, Hagi s-a menținut în formă antrenându-se cu echipa a doua de la Rangers, pentru care a jucat și în presezon. Se aștepta ca jucătorul să plece în timpul ferestrei de transfer de vară, dar a rămas la club dincolo de termenul-limită, în ciuda interesului din partea cluburilor din patria lui.

Șeful belgian Clement l-a exclus pe internaționalul României din lotul «Gers» pentru Europa League, iar Hagi nu a mai apărut într-un meci competitiv pentru club din august 2023, după ce a petrecut tot sezonul trecut împrumutat la Alaves în La Liga. Hagi este încă contractat cu albaștrii până în 2026”, a notat publicația scoțiană dailyrecord.co.uk.

Ianis Hagi, notat cu 7 de GSP

Ianis Hagi a fost notat cu 7 de GSP pentru evoluița din minutul 70 până la finalul partidei.

„I. Hagi (nota 7) * A intrat în minutul 70 în locul lui Man. Cu dedicație. Și cu ceva care să facă diferența. Cu acel penalty și cu «assist-ul» VAR”, a menționat Gazeta Sporturilor despre Ianis.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Superliga
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (50)
Cripure
Cripure  •  12 Septembrie 2024, 15:49
Postat de dudulici pe 11 Septembrie 2024, 11:08

Tu,si inca multi altii ca tine,nu intelegeti un lucru simplu:atat antrenorul ,cat si clubul NU-L MAI VOR!Au incercat sa-i pacaleasca pe aia de la Alaves,nu a tinut si l-au pus pe liber,doar-doar l-o cumpara careva!Si nu l-a vrut nimeni!L-au bagat si inca il mai baga tac-su si Becalienii la nationala,sa mai scoata un 11 m sau sa prinda un sut norocos,sa-l ia cineva!Dar lumea fotbalului s-a prins deja:nu-l mai vrea nimeni!E prea slab!I-au redus salariul substantial si tot spera scotienii ca pleaca!Dar el nu mai prinde un salariu ca asta nicaieri,chiar si asa redus,asa ca sta cuminte pe banca,isi ia "bulionul" pana se termina contractul si vine gratis la Farul!Acolo e nr. 10,capitan,loc asigurat (tot cu nr. 10) la Nationala,toate mingile trec pe la el....si asa pana iese la pensie si preia clubul!Asta e viitorul lui!

Iar cei ca tine nu inceteaza sa-l compare pe Ianis cu tatal sau ceea ce e o mare gresala. Asa slab cum e, prezenta lui in teren s-a simtit in ultima vreme, de exemplu in meciurile cu Israel, Slovacia si acum cu Lituania. Nu-l vrea nimeni dar nici Rangers nu vrea sa-l dea gratis. De la noi l-au vrut cei de la FCSB si Rapid. Este problema lui ca prefera sa stea degeaba la Rangers, eu hotararea asta nu o inteleg. Este un jucator bunicel din generatia lui si cred ca nu e cu nimic mai slab decat Florinel Coman considerat cel mai bun jucator roman din campionatul intern in sezonul trecut. Si continui sa cred ca e o mojicie faptul ca antrenorul il trateaza ca pe un ciumat si nu-i permite macar sa se antreneze cu echipa.

George111
George111  •  11 Septembrie 2024, 15:54

Ianis cat va dura Generația de suflet, va fi mereu selecționat la echipa națională. La meciul cu Lituania a fost mai bun decât Denis Man.

camcam
camcam  •  11 Septembrie 2024, 12:34
Postat de barghierimihai49 pe 10 Septembrie 2024, 22:22

La campionatul european Ianis Hagi a fost doar al 12-lea jucator din nationala Romaniei dupa notele acordate de catre aplicatiile care se ocupa cu statistica fotbalului(nota cumulata din toate meciurile , inclusiv optimi.Si, atentie-aceste aplicatii sunt independente ,nu pot fi manipulate de catre Hagi-tatal si unii jurnalisti care sunt slugi la curtea "regelui"

o fi si iliutza dumitrescu printre ei ? ca doar acum cateva saptamani spunea ca ianis a fost un lider pe la toate echipele pe unde a fost . chiar aici am ajuns sa incerce sa ne prosteasca ?in afara de viitorul a cam lustruit bancile. lider cu o medie de 8-10 min per meci ?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close