FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

Islanda ne amenință! Joacă echipa care a făcut marea surpriză la Euro 2016: medie de vârstă incredibilă

Jon Bodvarsson. foto: Guliver/Getty Images
Jon Bodvarsson. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 05 octombrie 2020 11:13 / Actualizat luni, 05 octombrie 2020 17:35

ISLANDA - ROMÂNIA. Pentru prima oară, selecționerul nordicilor, Erik Hamren, are toți jucătorii, inclusiv cei care s-au calificat în „sferturile” CE la prima participare la un turneu final. Ar putea folosi joi o echipă cu o medie de vârstă de 32 de ani!

"Niciodată de când am preluat Islanda, în 2018, nu am avut toți jucătorii la lot. Până acum". Sunt cuvintele selecționerului Erik Hamren, în sfârșit mulțumit. Pentru cele trei meciuri din octombrie, cu "tricolorii", Danemarca și Belgia (ultimele două în Liga Națiunilor), a chemat întreaga elită nordică. Și toți fotbaliștii au acceptat convocarea. Nimeni nu a mai refuzat naționala, ca în septembrie, în Nations League, pentru că "vikingii" vor să se califice la Euro. Pentru ei, nu contează decât barajul.

Nouă nume noi față de meciurile din septembrie! 

Hamren a adus toată echipa care a realizat cea mai mare performanță din istoria Islandei, sfert de finală la Euro 2016. Nimeni nu lipsește din acea formulă de start folosită de tehnicienii de atunci, Lars Lagerback și Heimir Hallgrimsson, în fiecare dintre cele cinci meciuri disputate la turneul final din Franța. Mai ales la incredibilul 2-1 contra Angliei, în "optimi", pe 27 iunie 2016, la Nice. De altfel, acesta ar putea fi în linii mari "11"-le de joi. 

Incertitudini planează doar la fundașul dreapta și al doilea vârf. Opt nume noi față de lotul din septembrie. Veteranii Saevarsson (35 de ani, Valur), Ragnar Sigurdsson (34, FC Copenhaga), Gylfi Sigurdsson (31, Everton), Gunnarsson (31, Al-Arabi), Sigurjonsson (30, Astana), Gudmundsson (29, Burnley), Alfred Finnbogason (31, Augsburg) și Kjartansson (30, Valerenga). Plus Sigthorsson (30, AIK Stockholm), care s-a accidentat chiar la încălzirea dinaintea partidei cu Anglia, luna trecută.

"De-abia astăzi am cel mai puternic grup" 

Selecționerul Erik Hamren a reușit să-i convingă pe antrenorii de la cluburi că internaționalii nu vor fi folosiți la toate cele trei meciuri. Au venit în primul rând pentru confruntarea cu noi. 

Și Gudmundsson, de-abia refăcut după o accidentare la genunchi (nu a avut ruptură de ligamente încrucișate, cum se estima inițial), și căpitanul Gunnarsson, pe care Al-Arabi a refuzat să-l lase la națională în septembrie. Hamren l-a readus și pe fundașul dreapta Saevarsson (Valur Reykjavik), al treilea în topul selecțiilor all-time (92), care nu mai evoluase pentru Islanda din martie 2019. "Normal că sunt fericit", a declarat antrenorul în vârstă de 63 de ani. "De-abia astăzi am cel mai puternic grup, cu jucători de mare talent și cu multă experiență

29,03 anieste media de vârstă a lotului Islandei pentru cele trei meciuri din această lună

32,09 anieste media de vârstă a celor 11 fotbaliști din echipa probabilă a nordicilor pentru joi

Saevarsson este foarte bun pentru echipă în aceste meciuri. Întotdeauna trebuie să vedem cu cine jucăm și ce posibilități avem. Saevarsson a jucat bine în campionatul intern și are multă experiență" "Sunt foarte mulțumit că poate veni și Gudmundsson. Știm cât de valoros este. El este unul dintre cei care pot face diferența - Erik Hamren, selecționer Islanda

Echipă probabilă Islanda:

Halldorsson - Palsson (Saevarsson), Arnason, R. Sigurdsson, Skulason - Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason - Sigthorsson, A. Finnbogason (Bodvarsson) 
* Cei din paranteză au fost titulari la Euro 2016; sunt și acum în lot.

VIDEO Islanda - România: totul despre semifinala barajului pentru EURO 2020

Citește și alte știri despre meciul Islanda - România: 

Mirel Rădoi, mesaj de război înainte de Islanda - România: sarcina clară pe care le-a transmis-o jucătorilor

Mirel Rădoi, răspuns pentru ultrașii care contestă convocarea lui Camora: „Nu am cum să câștig această bătălie”

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024! Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024! Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (17)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  05 Octombrie 2020, 15:22

Daca Radoi reuseste sa-i invinga pe astia, ne vom califica la EURO indiferent daca ne vom bate mai apoi cu Ungaria sau Bulgaria. Asta va fi cel mai dur meci de anul asta pentru nationala.

doardinamo1948
doardinamo1948  •  05 Octombrie 2020, 14:46

Aron Gunnarson #17, mănâncă oameni! Trebuie sa fim foarte atenți pentru ca media de vârsta nu contează, e un meci important pentru ei și cu siguranța vor sa se califice pentru ca e ultimul turneu final pentru mulți dintre ei.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close