Articol de Theodor Jumătate - Publicat luni, 25 noiembrie 2019 10:54
Guðlaugur Pálsson, mijlocașul folosit fundaș dreapta la naționala Islandei, spune că „nu contează cu cine jucăm. Suntem acasă și, indiferent de numele adversarilor, vrem să câștigăm. Asta e mentalitatea noastră”.
Am ajuns aici. După o vreme când adversarii știau aproape tot despre naționala și jucătorii noștri, trăim și momentul în care „tricolorii” sunt aproape niște necunoscuți pentru viitorii rivali. Așa suntem pentru islandezi, pe care îi vom întâlni pe 26 martie, în semifinala play-off-ului Ligii Națiunilor.
Într-un interviu pentru cotidianul Morgunblaðið, Guðlaugur Pálsson (28 de ani, 15 selecții) recunoaște: „Pe moment, nu știu prea multe despre români, despre echipă, dar antrenorii vor afla și vom avea o mulțime de informații înaintea meciului cu ei„.
Mijlocașul lui Darmstadt (liga secundă germană), folosit fundaș dreapta de selecționerul Erik Hamrén, spune că „nu contează cu cine jucăm. Suntem acasă și, indiferent de numele adversarilor, vrem să câștigăm. Asta e mentalitatea noastră”.
„M-am uitat pe clasamentul FIFA și am văzut că românii sunt cu 11 locuri deasupra noastră.
Știm că, dacă ne-am califica la Euro, am juca în grupă cu Germania. O echipă mare, ar fi grozav să ajungem acolo, dar e prea devreme să vorbim de Euro. Ne concentrăm pe România, apoi pe finala play-off-ului” - Guðlaugur Pálsson, mijlocaș Islanda
Se pregătesc pentru finală
Freyr Alexandersson, unul dintre asistenții selecționerului Erik Hamrén, le-a spus jurnaliștilor islandezi că „am început deja să strângem informații despre adversarii din play-off.
Ne interesează în primul rând românii, dar și bulgarii și maghiarii, pe care i-am putea întâlni în finală. Spionii noștri vor urmări jucătorii acestor echipe și ne vor da analizele lor”.
Alexandersson a dezvăluit în cotidianul Fréttablaðið că "vom merge la Budapesta și Sofia la începutul lui decembrie, pentru a alege hoteluri și a vedea condițiile pentru antrenament"
29este locul ocupat de România în topul FIFA-Coca Cola, cu 1.495 de puncte; Islanda e pe 40 (1.460p)