FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV / VIDEO Internaționalul slovac din Superliga: „O să îi sun pe Stanciu și Skriniar să facă egal”

Jakub Hromada în tricoul Slovaciei, arbitrat de Hațegan. Foto: Imago Images
Jakub Hromada în tricoul Slovaciei, arbitrat de Hațegan. Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 25 iunie 2024 22:31 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 23:24

Mijlocașul Rapidului, Jakub Hromada, speră ca România și Slovacia să meargă împreună în „optimile” EURO 2024. Internaționalul slovac a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre ultimul duel din faza grupelor pentru cele două echipe naționale.

România va juca împotriva Slovaciei miercuri, de la ora 19:00, la Frankfurt. E ultimul hop de trecut pentru elevii lui Edi Iordănescu până la calificarea în optimile de finală ale Campionatului European.

Jakub Hromada are 4 prezențe la naționala Slovaciei, alături de care a participat la EURO 2020 și a evoluat în două dintre cele trei partide ale grupei, cu Spania și Polonia.

VIDEO. Jakub Hromada despre România - Slovacia: „Va fi un meci de 50-50”

Slovacul vede un meci echilibrat între cele două formații: „Va fi, cu siguranță, un joc greu pentru România, dar și pentru Slovacia. Bine, sunt slovac, voi fi un fan al Slovaciei mâine, dar, desigur, pentru că sunt jucătorul Rapidului și locuiesc în România voi fi un fan și al României!

Sper că amândouă vor merge mai departe! Sper că Slovacia va câștiga cu 2-1 și România va merge mai departe de pe locul trei!”.

Mijlocașul nu consideră că există o favorită clară: „Cred că suntem similari la nivelul fotbalului. Este greu de spus cine este favorita acestui joc. Avem calitatea noastră, dar și România are o calitate mare. Deci jocul va fi 50-50.

Avem fundași centrali foarte buni, Lobotka la mijloc și, de asemenea, portarul. Să spunem că acești trei jucători, Skriniar, Lobotka și Dubravka, au multă calitate și multă experiență. Cred că este greu să fim învinși”.

„Nicolae Stanciu, cel mai periculos jucător al României”

Cât despre jucătorii României care pot pune probleme Slovaciei, fotbalistul Rapidului îl numește, în mod categoric, pe Nicolae Stanciu: „În primul rând, el este prietenul meu. Am jucat împreună mai bine de doi ani, la Slavia Praga. Așa că am vorbit cu el acum câteva zile. Cred că Nicolae Stanciu este cel mai important jucător pentru România și cel mai periculos!”.

Jakub Hromada a fost transferat definitiv la Rapid. Internaționalul slovac a venit în Giulești în luna februarie, de la Slavia Praga.

Hromada (28 de ani) a semnat un contract valabil pentru trei sezoane, însă acesta este momentan în perioada de recuperare, după accidentarea suferită la umăr, în partida cu FCSB din luna aprilie.

România, a doua casă pentru Hromada

„Am familia mea aici, locuim aici. Nu a fost ușor la început, pentru că m-am mutat după șapte ani în Praga. Încă explorez orașul, încă explorez cultura, dar mă simt foarte bine în România. Mă simt foarte bine în București!”.

În cazul unei remize, atât Romania, cât și Slovacia s-ar califica în optimile de finală, iar presa internațională acuză că ar putea apărea un „blat” între cele două echipe.

Scenariul l-a amuzat pe slovacul de la Rapid: „Și eu glumeam, spuneam că o să îi sun pe Nicolae Stanciu și Skriniar ca să facă un egal. Cu 4 puncte, trecem mai departe cu siguranță dacă vom remiza cu România. Însă glumele trebuie să le punem deoparte și să sperăm că vă fi un joc frumos și ambele echipe se vor califica în optimi!”.

Unul dintre obiectivele mijlocașului rămâne acela de a evolua pentru naționala Slovaciei: „Am avut această posibilitate să joc la EURO 2020 și a fost un vis. E visul oricărui sportiv să își reprezinte țara!”.

VIDEO. Jakub Hromada, mesaj pentru suporteri în ziua în care Rapid sărbătorește 101 ani de existență

„Știu că azi e ziua clubului Rapid. Avem niște fani extraordinari, eu cred că sunt cei mai buni din țară. Abia aștept să joc iar în fața lor, pentru că sprijinul lor e de neprețuit. Nu mă așteptam la asta când am venit aici.

Îi doresc toate cele bune clubului Rapid, să sperăm că următorii 100 de ani o să fie și mai buni! Până acum, sunt doar trei titluri câștigate, așa că hai să muncim să vină și al patrulea și să nu mai așteptăm 100 de ani pentru trei titluri, ci să vină în 5-10 ani!”.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează