FOTBAL  »  NATIONALA  »  INEDIT

EXCLUSIV După ce a văzut în Kosovo, Sabău e convins: „E momentul să trecem la următorul nivel”

Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2024 15:47 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 16:04

Nelu Sabău, antrenorul lui „U” Cluj, lidera Superligii, este printre cei care au salutat revenirea lui Mircea Lucescu la cârma naționalei, chiar și după 38 de ani. Are mare încredere în fostul său antrenor de la Dinamo, Brescia, Reggiana și Rapid.

Acum, ca tehnician, poate să înțeleagă și să aprecieze și mai mult calitatea lui „Il Luce”. De aici și convingerea că selecționerul poate duce această generație a naționalei la un alt nivel.

Remarca lui Ioan Ovidiu Sabău: „Noi am avut posesia inteligentă, cea care a contat”

„Moțul” a urmărit atent meciul și victoria detașată a României în Kosovo, 3-0, unde altădată am suferit cumplit. Și spune că „a fost un meci foarte bun, am văzut curaj, entuziasm, responsabilitate, dinamism, jucători care își asumă, au valoare. Am arătat ca o echipă omogenă, disciplinată, în care fiecare știa ce are de făcut.

Știam că nea Mircea va reuși să facă asta. Da, ei au avut posesie ceva mai mare, dar era una aparență, fiindcă nu au reușit prea multe cu mingea. Noi am avut posesia inteligentă. Am jucat ba lung, pe atacanți, care sunt foarte valoroși, ba am făcut posesie când trebuia. De fapt, noi am controlat jocul”.

Siguranța lui Sabău: „N-am nicio îndoială, vom câștiga grupa!”

Nu are dubii, „vom câștiga această grupă, fiindcă e mare diferență de jucători, de valoare, de antrenor. De ce să te îndoiești de asta?! Jucătorii evoluează la echipele lor de club, în Italia, în Anglia. Avem atacanți de mare viteză, tehnici, precum Man, Mihăilă și Drăguș, la mijloc cei doi Marin, plus că vine și Hagi. O apărare bună, destul de compactă. Avem toate atuurile.

Mă bucur și pentru nea Mircea. Avea și el mare nevoie de această victorie, care îi aduce încredere, respect, la revenirea după atâția ani. Fiindcă presiunea e mare, așteptările la fel. Dar știu că va face față cu brio și acestei provocări. Edi Iordănescu a făcut multe lucruri bune, iar Mircea Lucescu va face mai mult, va duce această echipă mai sus".

Mesajul „Moțului”: „Să profităm de această generație și de experiența lui nea Mircea”

Fostul internațional crede că „e momentul ca această generație să facă pasul următor, să treacă la un alt nivel, adică să să pună probleme și echipelor care te pun în dificultate, gen Belgia sau Anglia.

Trebuie să consolidăm curajul de a juca și cu aceste formații. Nu să stăm fricoși, pe două rânduri, să ne apărăm și să așteptăm la ce pică. Avem personalitate, încredere, jucătorii joacă la cluburi. Să profităm de această generație, de experiența și valoarea lui nea Mircea.

Fiecare joc e greu, nu trebuie tratat niciunul cu superficialitate. Dar cu experiența lui, Mircea Lucescu nu va lăsa să se întâmple asta. Ești echipă, joci ca o echipă, ai personalitate, valoare. Ar conta enorm să avem în plus și această șansă a barajului prin Liga Națiunilor.

Eu cred că trebuie să ne bucurăm de aceste momente. Băieții au dovedit deja că știu și pot să-și respecte statutul de favoriți, că joacă un fotbal de calitate. Sunt semne foarte bune, avem atuuri să putem ajunge iar și la un Mondial".

Nu m-a deranjat că ai mei, Chipciu și Cristea, n-au jucat în Kosovo. Le-am spus și lor la plecare că trebuie să se bucure de aceste momente și că dacă au fost convocați înseamnă că sunt printre cei mai buni și în formă.

Acum, dacă și cât vor juca, e decizia selecționerului. Cât sunt acolo nu am nicio emoție, știu că vor fi bine antrenați și pregătiți pentru reluarea campionatului

Ioan Ovidiu Sabău, antrenor „U” Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Superliga
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Opinii
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță
Superliga
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
Todor
Todor  •  07 Septembrie 2024, 16:53

Românii sînt talentați, știam asta demult, chiar dacă se pun bețe-n roate la greu; a se vedea aducerea de străini la greu și lipsa pregătirii copiilor și juniorilor; de două ori pe săptamâna antrenament plătit e orice altceva dar nu fotbal. Revenind, cine-i vinovat de aducerea atît de jos și a acestui sport? Repet aducerea atît de jos nu căderea. Chiar dacă nu era federație nu avea cum să cadă atît de jos.

Maryusk74
Maryusk74  •  07 Septembrie 2024, 16:37

După mister "ilLuce cred că cel mai indicat la națională este Ioan Ovidiu Sabău !!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează