FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Variantă-surpriză pe masa FRF! Oameni cu influență din România l-au recomandat pentru postul de selecționer

Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu / Foto: Imago
Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2024 21:15 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 02:55

Marius Șumudică, 53 de ani, intră în cursa pentru postul de selecționer, antrenorul fiind recomandat de diverși oameni din fotbalul intern lui Răzvan Burleanu și apropiaților acestuia.

Gheorghe Hagi, 59 de ani, a fost primul antrenor cu care FRF a discutat despre preluarea echipei naționale după ce s-a clarificat situația cu Edward Iordănescu, 46 de ani. "Regele" a oficializat astăzi faptul că nu este dispus să accepte funcția oferită. Astfel că a demarat o cursă între mai mulți antrenori, care sunt în atenția federalilor în privința postului de selecționer.

Un adevărat „casting" la FRF pentru postul de selecționer al României

Dacă Adrian Mutu, 45 de ani, și Mirel Rădoi, 43 de ani, au avut sau vor avea discuții cu Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, care vrea să studieze diverse variante, oameni cu influență din fotbalul românesc l-au propus celor de la FRF pe Marius Șumudică.

Tehnicianul de 53 de ani este liber de contract în acest moment, a refuzat niște oferte din fotbalul arab, întrucât nu mai vrea să accepte orice și oricum, întrucât a făcut o promisiune familiei. Conform informațiilor GSP, Șumi ar fi tentat de o eventuală ofertă din partea FRF.

"Are lipici la fotbaliști, se știe cu toți. A luat campionatul cu Astra, a eliminat West Ham de două ori, a ajuns cu o echipă mică, Astra, în primăvara europeană, are experiența campionatului din Turcia... Și nu este nici omul care să pună o sută de condiții, dacă i se oferă ceva concret", au transmis sursele GSP.

Șumudică este recunoscut ca fiind un antrenor apropiat de fotbaliști, fiind de notorietate modul cum a avut succes alături de niște rebeli precum Alibec și Budescu, printre alții.

20de ani au trecut de când Marius Șumudică și-a început cariera de antrenor, activând la: Rapid (secund), Rocar, Inter Gaz, Progresul, Farul, Gloria Bistrița, Rapid, Kavala, Astra, FC Brașov, Kavala, U Cluj, Al-Shaab, Concordia, Kayserispor, Al-Shabab, Gaziantep, CFR Cluj, Malatyaspor, Rizespor și Al-Raed

Marius Șumudică este liber de contract

Marius Șumudică este liber de contract din martie 2024, când a pus punct relației cu Gaziantep. Ulterior, a mai avut oferte din Turcia, din primele două ligi, dar și din țările arabe. Nu a fost impresionat de ofertele pe care le-a avut. În plus, a promis familiei că nu va mai sta departe de casă, după ce în ultimii ani a tot fost plecat.

Marius Șumudică este și nașul internaționalului Denis Drăguș, care s-a căsătorit imediat după Euro. La acel eveniment, antrenorul s-a distrat cot la cot cu mai mulți dintre jucătorii naționalei, prezenți la eveniment.

Răzvan Burleanu va avea ultimul cuvânt în privința selecționerului, dar contează și ce propuneri va primi din partea oficialilor FRF.

700de mii de euro este salariul pe care Șumudică l-a avut ultima oară în Turcia la Gaziantep

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (36)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  31 Iulie 2024, 21:27
Postat de dumitru.serban pe 30 Iulie 2024, 01:01

Asta poate, dar si Sumudica e slab. A facut treaba la Astra cu o echipa deja construita de Isaila. E mai mare antrenor Reghecampf ca Sumudica.

Și Isăilă pe unde e acum dacă e așa bun antrenor?

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  30 Iulie 2024, 17:05
Postat de Barna pe 30 Iulie 2024, 11:54

Ăia inteligenți n-ar da parandărătul celor ce i-au pus! Din acel motiv avem la națională numai nonvalori piloase gen Edi, Mirel, regi, etc! Iar prostimea merge la stadion să vadă câte un egal cu Liechtenstein!

Tu ai dreptate, da' astia n-au de unde sa mai dea si para-ndarat la bruma aia de bani.

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  30 Iulie 2024, 17:03

Daca trebuie sa ai o discutie cu nulitatea Stoichita ca sa ajungi sa vorbesti dupa cu Harry Potter, se cheama ca aia fac ceva pe fiecare candidat... Nu se poate sa te umilesti in asa hal incat sa fii nevoit sa iei acceptul lui Stoichita. Parca-mi si imaginez un Stoichita tolanit p-acolo sa-ti zica : "Ai adus si referinte de pe unde ai antrenat" Ce stii sa faci" si alte de-astea... Probabil ca Lucescu l-ar carpi, Boloni am auzit ca l-a carpit acu cativa ani si tot asa...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează