FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Mihai Stoichiță, comparație surprinzătoare între România 1994 și actuala generație: „Asta este diferența”

Mihai Stoichiță +19   FOTO
Mihai Stoichiță

Articol de , , - Publicat luni, 10 iunie 2024 16:25 / Actualizat luni, 10 iunie 2024 18:27

Mihai Stoichiță (70 ani), directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a oferit ultimele declarații înainte de plecarea delegației „tricolore” în Germania, unde elevii lui Edi Iordănescu vor debuta la Campionatul European pe data de 17 iunie contra Ucrainei (Allianz Arena, ora 16:00).

Acesta se declară a fi optimist înaintea turneului final, primul la care participă reprezentativa noastră după o pauză de opt ani, trasând chiar o paralelă între actuala generație și cea din 1994, care a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial.

Îi propune lui Iordănescu un „11”-surpriză: „Fără Marius Marin și Șut în echipa de start”
Euro 2024
Îi propune lui Iordănescu un „11”-surpriză: „Fără Marius Marin și Șut în echipa de start”

VIDEO. Mihai Stoichiță compară Generația de Aur cu generația lui Ianis, Stanciu & Co.

Directorul tehnic al FRF a avut o concluzie surprinzătoare, considerând că singura diferență între România 1994 și cea din prezent este lipsa de experiență a jucătorilor actuali: „Vrem să trecem de grupe, apoi orice este posibil. Cine se gândea înainte de Campionatul Mondial din 1994 că vom ajunge în sferturile de finală?

Într-adevăr, atunci aveam mai mulți jucători la echipe importante din Europa, însă acum avem un efectiv tânăr, chiar cred că avem una dintre cele mai tinere echipe de la acest European. Cred că jucătorii noștri urmează să evolueze pentru echipe importante din continent. Asta cred eu că este diferența: existau jucători deja consacrați.”

Acesta se declară optimist înainte de Euro, transmițând că cele două partide de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein, locul 202 FIFA și singura țară membră UEFA fără campionat intern, nu servesc ca etalon pentru capabilitățile băieților lui Edi Iordănescu.

GALERIE FOTO. „Tricolorii” au plecat spre Germania

+14 FOTO

„Plecăm cu gânduri bune, speranțele sunt mari, la fel și așteptările mele, nu mă iau după ultimele două meciuri. Știu care au fost circumstanțele, cât de mult au muncit în ultima perioadă. Nu fac paralele cu ce au făcut alte echipe mai puternice, care s-au încurcat cu formații mai slabe ca noi. În fotbal te aștepți la orice, eu mă aștept la lucruri bune la acest turneu final.

Nu trebuie să ne raportăm la meciurile amicale de acum, ci la cele de toamna trecută. Fiecare jucător a vrut să se conserve, să nu intervină probleme înainte de Campionatul European. Nu te dedici total în meciuri fără miză, cu Bulgaria și Liechtenstein. Nu le iau apărarea, dar am fost și eu fotbalist”, a transmis Mihai Stoichiță.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (5)
Haha1989
Haha1989  •  10 Iunie 2024, 23:16

A încurcat pastilele..

klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  10 Iunie 2024, 21:10

Acest *** stoichita ... a inceput sa *** numai tampenii. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maistorkokir
maistorkokir  •  10 Iunie 2024, 20:40

Omu asta nu-i sanatos, sa-mi fie cu iertare. Eu am fost norocos sa prind generatia din 1994, cu Hagi jucator de clasa mondiala (ca sa-l parafrazez pe Sir Fergusson) si inca vreo 5,6 jucatori f buni (Popescu, Petrescu, Lupescu, Belodedici, Raducioiu). Romania in acele vremuri era f buna, si lumea a ramas cu impresia ca se putea chiar mai mult, de pilda Irlanda in 1990 si Suedia in 1994 erau sub noi. Nu inteleg de ce face Stoichitza astfel de afirmatii fara sens, are 70 de ani, probabil se simte bine pe la federatie ca e carat prin diverse deplasari de Burleanu. Vai s-amar.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează