FOTBAL  »  NATIONALA  »  SANDU E CEL MAI LOGEVIV ŞEF DIN ROMÂNIA: ÎN 2014 VA FACE 24 ANI LA ŞEFIA FRF

Mircea Sandu a cîştigat cel de-al şaselea mandat la şefia FRF: Naşu' 192 - Iacov 67

Mircea Sandu, Sandu, FRF
Mircea Sandu, Sandu, FRF

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2010 00:00

Cu o diferenţă de 125 de voturi, Mircea Sandu a obţinut fără emoţii al 6-lea mandat. Iacov a fost şuntat în discurs, iar Dragomir a rămas pe post de responsabil cu partea veselă a Adunării Generale

Voioşie, un pic de strigături şi prilej ca slujbaşii balonului rotund din toate colţurile ţării să se mai îmbrăţişeze şi să uşureze bugetul federaţiei de un pişcot şi o alună. Asta a însemnat ieri Adunarea Generală a FRF, care a strîns în Capitală 259 de votanţi veniţi să-i ofere Naşului o nouă majoritate pentru fotoliul de la Casa Fotbalului.

Înainte de şedinţă, secretarul general Adalbert Kassai încearcă să controleze cu discreţie forfota de la parter. Postează cîte un paznic la fiecare intrare în sală şi nu ezită să facă el însuşi serviciile de portar pentru cîteva minute, controlînd mandatele delegaţilor de la cluburi.

OPOZIŢIA STINGHERĂ
Într-un colţ, rivalul lui Mircea Sandu, Constantin Iacov, e înconjurat de stafful său, iar lumea lasă senzaţia că-l ocoleşte. Primeşte doar saluturi discrete, "ne curăţă, nene, ăştia de la federaţie, dacă ne văd alături de el", gîndesc oamenii de prin fundăturile ligilor mici.

Iar alţii, mai siguri pe ei, dedicaţi Naşului, împrăştie prin mulţime glume electorale: "Abia aştept să-l văd pe Iacov cum ţopăie ca Geoană înainte să se anunţe rezultatul!".

Se mai negociază la un fursec cîte un vot pentru Comitetul Executiv, nea Nicu Rainea, se ţine senzaţional la 76 de ani!, aruncă vorbe de duh printre meleurile de la măsuţele din hol, "Încă mai pot, cumetre, încă mai pot!", dar atmosfera se destinde de-a binelea cînd apare Mitică Dragomir.

Dragomir: "Lăsaţi-mă la un pateu!"
Cu un sfert de ceas înainte de startul Adunării, Corleone e în vervă: "Hai, gata, vă zic două vorbe şi pe urmă mă lăsaţi şi pe mine să iau un pateu", aruncă spre jurnalişti. Apoi se retrage lîngă bufet, la o şuetă relaxată cu vechii tovarăşi Corneliu Costinescu şi Constantin Anghelache.

Începe reuniunea. O introducere a lui Sandu, nu suflă nimeni în sală!, doar Borcea, în prezidiu, se tachinează cu Dragomir şi Florian Walter. "Am fost acuzaţi că furăm banii FRF, noi, care-i facem şi-i administrăm!", tună Naşu' de la pupitru, cu o energie ţinută parcă în frîu. Iacov urmăreşte imperturbabil tirada.

GATA, HAI LA VOT!
Cînd îi vine lui rîndul, sala murmură. "Fotbalul românesc e în colaps. Majoritatea sînteţi băgaţi în seamă doar la alegeri". Laude surpriză către Dragomir: "A adus milioane de euro din drepturile TV, spre deosebire de FRF, unde investiţiile au fost aproape inexistente". Din sală încep fluierături şi contre înspre Iacov: "Gata, domne, s-au dus cinci minute!". Printre agitatori, celebrul Ilie Mălureanu, fostul şef de galerie de la Sportul, şi Mihai Terzi, preşedintele de la Săgeata Stejaru.

Iar apoi, fuga la cabinele de vot, cu acelaşi Dragomir pe post de energizant, într-un colţ de tribună: "Hai, domnilor, mai pe fugă un pic, că nu-i mare lucru!". Şi nu mai mult de jumătate de ceas a durat operaţiunea, cu rezultatul previzibil: 192 voturi Sandu, 67 Iacov. Hai România!

Oltenia, Banatul şi Moldova cu Iacov
O parte însemnată din cele 67 de voturi pentru Iacov au provenit din partea AJF-iştilor. Era ştiut scandalul intre tabăra lui Vasile Avram şi cea a lui Patriţiu Abrudan, iar cei care sînt de partea şefului CCA au votat împotriva lui Micea Sandu. De asemenea, Iacov a fost preferat de reprezentanţii cluburilor sportive şcolare şi a avut de partea sa mulţi susţinători din Banat, Moldova şi cluburile din sindicatul minier.

Avram "vice" la FRF, Igna interimar la CCA!
Lui Vasile Avram i-a expirat ieri mandatul de preşedinte al CCA. El va rămîne însă Comitetul Executiv, fiind ales vicepreşedinte al FRF din partea AJF-urilor. În locul său, la şefia CCA a fost numit interimar Ioan Igna.  Avram (24 de voturi) a cîştigat duelul cu Octavian Goga (12) şi Patriţiu Abrudan (7).

Borcea contestat
Realegerea dinamovistului Cristi Borcea în Comitetul Executiv al FRF a stîrnit nemulţumireprintre conducători. "Nu e corect ca echipele din Bucureşti să aibă un loc în Comitet, la fel ca cele 15 din provincie. Borcea n-a avut contracandidat. Vom rezolva curînd această problemă!", s-a revoltat preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, care a rămas înzăpezit în Turcia şi n-a ajuns la Adunarea de ieri. Mureşan a pierdut, cu 7-10, scrutinul cu Marius Stan.

"Iacov a greşit strategia. Nu vii să critici cînd vrei să fii ales. Mircea sandu e cel mai mare preşedinte din istoria fotbalului"
Dumitru Dragomir

"Domnule Iacov, accesaţi fonduri europene pentru federaţie, cum promiteţi, vă iau în echipa mea şi vă ridic şi o statuie!"
Mircea Sandu

"Un rezultat meritoriu pentru Iacov, pentru o campanie de doar o lună. Nu ştiu dacă a avut şi susţinere politică, se poate!"
Mircea Sandu

"Am votat şi omul, dar şi programul. Nimeni din fotbalul românesc nu ar fi fost capabil în ziua de azi să-l bată pe Mircea Sandu"
Cristi Borcea

"Sper să îndeplinesc tot ce mi-am propus şi să mai prind un mandat şi în 2014. În 2018 nu mai candidez!. Iacov a avut susţinere politică destul de mare"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Speram la mai mult. L-aş ajuta pe Mircea Sandu să acceseze fonduri europene, dar niciodată nu am să mă vînd acestui Hugo Chavez al României!"
Constantin Iacov

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (7)
 •  26 Ianuarie 2010, 18:06

Oare Nasu si Mitica nu citesc si ei pe net si ziarele sa vada ca nimeni nu ii mai doresc Daca unul iti zice sa te duci, mai treca mearga, daca 2 spun acelasi lucru intri la banuieli, dar cand toti te conteste, duceti-va tovarasi dupa secera si ciocanul care va asteapta

 •  26 Ianuarie 2010, 18:01

Rusine celor care l-au votat pe Nasu. Habar nu au prin ce va trece fotbalul nostru. Pana nu scapam de Nasu si Mitica nu vom mai progresa si vom cobora mareu in clasamente, de calificari nici nu poate fi vorba nici din greseala

 •  26 Ianuarie 2010, 09:20
Postat de pe 26 Ianuarie 2010, 04:32

Doamne cat imi doresc sa fie niste ceanura in paharele alea sa scape lumea de voi, sunteti ca o ciuma ...nu mai scapa omu de voi ...poate numai mortii

mafia din fotbal si-a spus din nou cuvantul.cu acesti oameni in fruntea fotbalului nu putem avea performanta.acum de ce ii da licenta lui dinamo cu datoriile pe care le are la stat si pe sportul au retrogradato imediat?nu avea patronul bagat in mafie cum este borcea?si mai spuneti ca avem autoritati si ca base cu mafia lui de comunisti lupta contra coruptiei.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează