Articol de GSP - Publicat joi, 19 aprilie 2018 11:36
⦿ Burleanu ar trebui să renunțe la stilul bipolar pe care l-a patentat în primul mandat. Pe de o parte, a modernizat și a curățat zone sau proceduri pe ici, pe colo, dar în același timp a conservat ori chiar a rafinat multe practici șmecherești de pe vremea lui Mircea Sandu. Impostura nu poate fi mereu deghizată în discursuri cu multe neologisme, la fel cum combinațiile nu pot fi acoperite sub pretextul "da, dar a făcut și câteva lucruri bune". Nimeni nu aplaudă întoarcerea spre trecut.
⦿ Burleanu ar trebui să nu interpreteze victoria de ieri ca pe un merit exclusiv al său, ci să ia în calcul și mediocritatea paralizantă a unui contracandidat care a avut 3 ași serviți (susținători cu super-nume, sprijin politic public, suport majoritar al microbiștilor), dar a pierdut fără măcar să ajungă la “turn” și “river”. O analiză realistă îi poate aduce lui Burleanu mai multe beneficii decât i-ar garanta un comportament cu versuri din manele, gen “i-am belit, i-am ciuruit, mușchii mei de președinte n-are minte și de-acuma o să le-o trag mai rău ca să vadă cine sunt eu”. Nimeni nu aplaudă cocalarii.
⦿ Burleanu ar trebui să-și curețe echipa de personaje dubioase și să le dea mai mult credit public celor dedicați, cu idei și pasiune. Nimeni din public nu reține vreo virtute palpabilă a lui Bodescu, mâna dreaptă a președintelui, sforarul șef și principalul furnizor de episoade jenante, cu înjurături și amenințări. În schimb, oameni care au mișcat lucruri n-au primit nici recunoaștere, nici protecție publică. Doar un exemplu: Andrei Vochin. Ne-a fost coleg, acum ne este adversar. Dar asta nu mă împiedică să cred că fiind cel mai vizibil – prin postura sa de invitat permanent la TV - a luat în piept toate criticile adresate întregii administrații, deși el a comis-o doar cu Daum, dar în același timp a curățat pe cât a fost posibil zona de copii și juniori și a promovat insistent regula U21, pe care acum toți o lăudăm. Poate Burleanu i-ar inspira și pe ceilalți oameni din echipa sa dacă nu și-ar aroga el toate meritele lucrurilor bune făcute în FRF. Nimeni nu aplaudă nedreptatea.
⦿ Burleanu ar trebui să nu mai viseze războaie unde nu-s și nici dușmani unde sunt doar critici. Aici sigur e o legătură cu paragraful de mai sus, cu“injecțiile” cu venin pe care le primește de la diverse personaje toxice din preajma lui. Acele personaje îi vor spune acum “noi ți-am câștigat alegerile, de-acum trebuie să mergi și mai orbește pe mâna noastră! Hai să călcăm pe cap cluburile care nu ne-au votat și oamenii din fotbal care nu ne-au susținut!”. Nimeni nu aplaudă ofticoșii.
⦿ Burleanu va trebui să-și plătească ratele la timp. Tocmai a făcut un credit de nevoi personale pe 4 ani, promițând să înapoieze voturile sub formă de pași înainte pentru fotbalul românesc: o viață mai bună pentru cluburi, condiții pentru dezvoltarea copiilor și a juniorilor, rezultate la echipele naționale, respect pentru suporteri și pentru fotbaliști. Progrese reale, nu doar în PowerPoint! Pentru că nimeni nu aplaudă (la nesfârșit) mincinoșii.
Voi ce credeți că ar trebui să facă Răzvan Burleanu și administrația FRF în următorii 4 ani? Scrieți ideile voastre mai jos, iar cele mai interesante comentarii vor fi adăugate în articol.
Iată comentariile relevante de până acum:
Postat de Petre Popescu
la 19 Aprilie 2018, 16:12
1. Sa scape de grecul de la conducerea arbitrajului . 2. 14 echipe in liga A , eventual fara play off , play aut . 3. Arbitraj video cat mai curand . 4. Toate stadioanele cu gazon incalzit iarna . 5. Sa ne mai slabeasca cu futsalul si fetele si sa bage banii in centre de copiii si juniori
Postat de ungurul_vesel
la 19 Aprilie 2018, 15:25
Trebuie facute trei lucruri mari si late, nu singur ci impreuna cu administratorii cluburilor. 1. Grupe de copii pe toate varstele la fiecare club din primele doua ligi. 2. Campionat de tineret la nivelul echipelor din prima liga. 3.teren cu sistem de dtenaj si incalzire pe fiecare stadion ce gazduieste meciuri de liga 1. Iti permiti, partucipi la competitie, daca nu, te apuci de agricultura ca multe suprafete de joc aeamana cu niste ogoare.
Postat de Silviu Gheorghe
la 19 Aprilie 2018, 13:46
ar trebui sa investeasca in academii si sa ajute cluburile din orasele mari macar sa aibe echipe de juniori, sa promoveze fotbalul pentru tineri, apoi sa modifice regulile pentru cursurile de antrenor, eu amtrenez de 3 ani si astept sa intru in curs pentru licenta Uefa B, toate calificarile le fac in alta tara unde si antrenez, asta dupa ce am vazut ce cerinte sunt la cursurile din tara, pe langa o lista intreaga de acte mai sunt si multe alte competente, in loc sa inveti ceea ce trebuie, te pun sa alergi de nebun
Postat de crysinho
la 19 Aprilie 2018, 13:31
Ce ar trebui sa faca in urmatorii 4 ani? Pentru inceput sa mai lase arogantele deoparte. Apoi o restructurare la liga 1 si anume; sa se mentina sistemul playoff/play-out dar modificat dupa cum urmeaza: in playoff sa se intre cu punctele facute intre echipele calificate in sezonul regulat (asa s-ar elimina discutia cu injumatatirea punctelor si s-ar lua strict pe valoarea fiecaruia); dupa terminarea celor 26 de etape din sezonul regulat sa retogradeze direct ultimele 2 clasate si mers in play-out cu 6 echipe. La finalul play-outului sa mai retrogradeze inca 2 echipe.
La liga 2, sa se mentina 20echipe [ar trebui ca fiecare echipa sa prezinte o garantie la inceputul sezonului ca au de un platit tot sezonul: ori deplasarile ori salariile jucatorilor, dupa care frf ar trebui sa vina in sprijinul cluburilor cu blocarea banilor (bani obtinuti din drepturi tv si/sau sponsorizari) intr-un cont pentru fiecare echipa pentru plata uneia din variantele de mai sus (de ex. clubul sa faca dovada garantiei ca pot plati jucatorii tot sezonul iar frf sa plateasca cazare/deplasarea din fondurile revenite pentru liga 2 si/sau invers)]. Ar trebui sa promoveze primele 2 echipe clasate. Locul 3-4 sa joace meci tur-retur, urmand ca pierzatoarea sa mai aiba o sansa intr-un playoff in sistem semifinale si finala cu echipele de pe 5,6,7. Ar promova in total 4 echipe si ar avea toate pentru ce lupta si nu ar mai juca pentru pariuri. La liga 3 se poate merge pe acelasi princiupiu. (Asta e parerea mea)
Postat de Bogdan Mihailescu
la 19 Aprilie 2018, 13:26
Sa modifice regulamentul in asa fel incat cluburile sa trebuiasca sa tina o anumita suma de bani blocata pentru salarii, cheltuieli, etc... In felul asta sa nu mai existe salarii neplatite sau cluburi care se desfinteaza in mijlocul sezonului, fiind “aranjate” de presedinti. Nu stiu cum dar ar trebui incurajata sustinerea cluburilor de traditie. Ma mira cum mai exista foarte putine cluburi care existau si acum 10 ani in liga 1. Ori in felul asta nu sunt suficienti suporteri, nu vin bani suficienti la club si avem un campionat de 5-10 ori mai slab decat am putea avea. De asta echipe precum Unirea Urziceni, Chiajna, Voluntari, Juventus nu au avut si nu vor avea nici un viitor. Nu prea vad nici o echipa in liga 1 interesata cu adevarat de suporteri. Ultima parere este ca trebuie finantate grupele de juniori mai puternic. Din cate stiu s-a mers in directia asta dar poate trebuie mers pe acelasi profil cu academia lui Hagi si in alte parti ale tarii. Si daca cluburile nu sunt in stare sa le faca, sa le faca federatia cu bani de la cluburi si sa puna in frunte pe cineva capabil. Eu cred ca daca i-am da lui Hagi mana libera si fonduri sa faca acelasi lucru in alte locuri din tara eu cred ca el ar face asta. Stie deja ce are de facut. Imaginati-va ce campionat am avea cu 12 echipe care ar promova juniori precum Viitorul.
Postat de smdb
la 19 Aprilie 2018, 13:11
Ar trebui sa continue ceea ce se pare ca a inceput deja sa faca (vezi 168 voturi), si anume sa investeasca de la fundatie in sus si nu invers. Sa inceapa cu centrele de juniori, cu copiii, cu ligile inferioare, cu fotbalul "mic" cum il numesc peiorativ unii "oameni de fotbal". Si acolo ar trebui sa lucreze la tot, de la infrastructura la nutritie, antrenori de calitate (care pe langa partea stric fotbalistica sa aiba si cunostinte solide despre lucrul cu copiii), psihologie (sa insufle juniorilor o mentalitate sanatoasa cu valori ca disciplina, munca, seriozitatea, ambitia de a reusi vs. cultura ce o au fotbalistii nostri acum: lene, misto ieftin, manele, pitipoance, masini, bautura). Doar cu o baza solida poti face un lucru bun, si asta e valabil in orice domeniu. Dar, sigur, romanul (si nu numai) e preocupat doar de ceea ce se vede la exterior (echipa nationala de seniori) si vrea rezultate azi, acum (calificare la urmatorul mondial).