FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 0-3

VIDEO / EXCLUSIV Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live: „Cred că Edi Iordănescu va pleca. Așa și-a făcut calculul”

Edi Iordănescu înainte de România - Olanda
Edi Iordănescu înainte de România - Olanda

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2024 21:30 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 12:10

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, crede că selecționerul Edi Iordănescu va părăsi banca echipei naționale, după eliminarea de la Euro 2024. România a pierdut în „optimi”, 0-3 cu Olanda.

Ioanițoaia a analizat și prestația naționalei la acest Euro, afirmând că echipa a făcut tot ceea ce a putut pentru aceste rezultate.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live: „Uitați-vă pe cifre, Olanda a jucat de două ori mai mult decât noi!”

„Încă o dovadă că și poveștile frumoase au un sfârșit. Pe bună dreptate, o echipă de suflet, dar care nu are o valoare să viseze la mai mult. Echipa nu trebuie criticată, a făcut tot ce i-a stat în putință. Însă a întâlnit o echipă mai bună. E o explicație simplă, Olanda e de 6 ori mai valoroasă decât România, e pe 7 în lume, noi pe 47.

Ei joacă la Liverpool sau Borussia Dortmund, iar noi facem tușa la echipe de Liga 2. S-a putut mai mult decât am crezut. Astăzi a fost sfârșitul unui drum frumos. Trebuie să tragem învățăminte, dar, fără individualități, e greu să facem o echipă națională cu care să ajungem mai sus de optimi.

Scorul pare puțin exagerat, am luat două goluri când nu mai conta. La primul gol, au greșit Rațiu și portarul Niță, care a fost printre cei mai buni oameni ai turneului, dar care n-a închis ca lumea colțul scurt la șutul lui Gakpo.

Nu poți să dai cu pietre în niște jucători care au dovedit calitate. Să remarcăm că a fost un drum mai lung și mai frumos decât ne-am fi imaginat. Am avut 15 minute în care am presat, în care am părut că suntem egalii olandezilor. Dar gândiți-vă că 3/4 din timp ei au jucat cu fundașii la centrul terenului.

Au avut 65% posesie, au jucat de două ori mai mult decât noi. Dar a fost un 3-0 ușor exagerat”, a explicat Ovidiu Ioanițoaia într-o intervenție telefonică la GSP Live.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

61%a fost posesia Olandei, 39% pentru noi, conform UEFA

„Cred că Edi Iordănescu va pleca”

Cred că Edi Iordănescu va pleca. Nu s-a grăbit să semneze fiindcă a avut încredere în echipă și a așteptat rezultatele de la Europene, ca să negocieze din alte condiții.

Și-a atins scopul, așa că are altă cotă ca antrenor și cred eu că va negocia altfel eventualele propuneri. Înțeleg că sunt probleme și de salariu, nu atât al lui, cât al staffului său. El a adus vreo 12 milioane de euro la FRF, dacă nu mai mult. Nu mă substitui lui Burleanu, poate face o ofertă, însă nu cred că Edi va continua”, a completat Ioanițoaia.

23de faze de poartă a avut Olanda, România doar 5

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (24)
gasperica
gasperica  •  03 Iulie 2024, 09:03

daca vrem mai mult da, trebuie sa plece. toti antrenorii romani au limite. se ridica generatii de romani care practica de mici fotbalul afara si asta se vede. au nevoie de un manager pe masura. in tara fotbalul s-a becalizat , pe spatii foarte largi si ingaduitoare puse la dispozitie de presa, iar asta e tragedia prezentului adica, din rau in mai rau exact la fel ca fatarnicia impricinatului.

sorin_marcela
sorin_marcela  •  03 Iulie 2024, 08:42

toata viata ai jucat la cacialma... nu asa face un ziarist... 1-0 pt romania, pronosticul tau...? ai imbatranit degeaba

Mondo
Mondo  •  03 Iulie 2024, 07:43

Poate ne spune Edi de presiunile care s-au pus pe el sa-l ia in lot pe Ianis, sa-l bage in echipa, sa-i fure tricoul cu numarul 10 lui Stanciu. S-a pus intereul machedonilor mai presus de interesul Romaniei si a echipei nationale, pentru "Ianis petarda nationala"

Vezi toate comentariile (24)
Comentează