FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Piţurcă vrea să renunţe definitiv la patru jucători: ar scăpa astfel de vocile puternice din vestiar

Renunţarea la Raţ şi
Renunţarea la Raţ şi "Goe" înseamnă, automat, o defensivă pe jumătate nouă la "naţională"

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 20:21

"Naşu'" a anunţat o conferinţă a selecţionerului, "probabil săptămîna viitoare, cînd va anunţa proiectul pentru aceste calificări"; DolceSport anunţă că renunţarea la veterani e măsura drastică a lui Piţi.

După 2-2 cu Ungaria şi 0-4 cu Olanda, selecţionerul a replicat scurt şi apăsat celor care îi cer să renunţe: "Nu putem să ne dăm demisia aşa de uşor, avem un contract. Trebuie să facem o echipă puternică pentru următoarele preliminarii". Şi imediat a punctat: "La nivelul acesta vom mai pierde jocuri". Cuvintele selecţionerului capătă acum importanţă: potrivit DolceSport, Piţi vrea să renunţe la Raţ, 31 ani, Tamaş, 29 ani, Goian, 32 ani, şi Mutu, 34 ani, avînd în vedere vîrsta lor şi prestaţiile recente.

Rămîne cu "mieluşeii"
Anunţarea deciziei nu are încă o dată stabilită, aceleaşi surse precizînd că hotărîrea urmează să fie făcută publică fie înaintea "dublei" din toamnă, cu Ungaria şi Turcia, fie după asta.

Piţurcă are ca obiectiv în contractul cu FRF calificarea la Euro 2016, iar renunţarea la careul de stranieri ar estompa criticile: una din principalele acuze la adresa selecţionerului e tocmai folosirea, în prezent, a unor fotbalişti care nu vor mai fi la acelaşi nivel, din cauza vîrstei, în campania viitoare.

Asta cîtă vreme tocmai Piţurcă mută discuţia de la actuala campanie spre cea următoare! Un alt argument: Piţi ar scăpa de vocile cu autoritate din vestiar, care îi pun la îndoială stilul şi atitudinea, urmînd să aibă la dispoziţie doar fotbalişti docili.

Argumentul vîrstei nu ţine!
Preliminariile Euro 2016 vor începe în septembrie 2014: Tamaş ar avea 31 de ani, vîrstă deloc înaintată pentru un apărător. Nici Goian, la 34 de ani, nu poate fi considerat 100% "terminat". În plus, în meciurile din actuala campanie de calificare au apărut fotbalişti cu vîrste apropiate celor 4 la care e tentat să renunţe Piţi: Bornescu are 32 de ani, Lobonţ a ajuns la 35, Lazăr împlineşte 32 de ani luna viitoare. Cociş a ajuns la borna 30, la fel Daniel Niculae!

279 de selecţii au împreună Tamaş, Goian, Raţ şi Mutu, ultimii doi fiind căpitanii "naţionalei" la ultimele acţiuni

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (50)
robert1205
robert1205  •  29 Martie 2013, 22:36

TAMA trebuia sa joace alaturi de CHIRICHES ,nu fundas dreapta fratilor,iar Mutu e util cu UNGARIA si TURCIA la Bucuresti

petrusm
petrusm  •  29 Martie 2013, 22:19

Renunta la acestia si aduce alti jucatori ai lui GIOBANNY SCUIPATORU : GAMAN, BARBOIANU, ETC ETC ... COCSIS,

anrazvan
anrazvan  •  29 Martie 2013, 22:06
Postat de ovi81ugw pe 29 Martie 2013, 18:26

cine sa dea pase lui torje,chipciu,popa,maxim,mucu si maricica???danut lupu?

mai bine Pițurcă ar anunța cine e noul nr 10 din centrul terenului al naționalei, omul cu pase decisive și cine va juca de obicei în tandem cu Chiricheș în apărare în viziunea lui. De aici trebuie pornit că alte posturi sunt mai ușoare și mai ai de unde alege.. Aici nu am văzut nici încercări nici soluții... și dacă ar mai căuta și alți oameni de atac în afară de Bogdan Stancu - aia e poziția lui Alexe de exemplu, ar fi și mai bine!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează