FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA, MARŢI, 21:30, TVR 1, DOLCESPORT, RADIO GSP ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Raţ: "Dacă nu credem că putem bate Franţa, cu siguranţă vom pierde"

Răzvan Raţ
Răzvan Raţ

Articol de GSP - Publicat luni, 05 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 septembrie 2011 14:02

Căpitanul echipei naţionale, Răzvan Raţ, este de acord cu selecţionerul Victor Piţurcă în ceea ce priveşte şansele de calificare la Campionatul European, apărătoul lui Şahtior spunînd că doar cu o victorie mai putem spera că putem ajunge la turneul final de anul viitor.

"Am avut cîteva zile la dispoziţie, i-am analizat, sîntem pregătiţi pentru Franţa. Dacă nu avem încredere că îi putem bate, intrînd în teren cu cel mai mic gînd că Franţa te poate bate, e clar că vei pierde. Trebuie să intrăm pe teren cu încredere, depinde doar de noi, de ce vom arăta pe teren. Victoria este singura variantă care ne menţine în cursa pentru calificare.

Sîntem fotbalişti cu toţii, sîntem egali din toate punctele de vedere. Atît cît pot, încerc să le inspir încredere jucătorilor mai tineri. Încerc să îi aduc la un nivel mental la fel ca al meu. Nu este o presiune mare asupra noastră, am fost atîta timp la naţională. Sînt mulţi jucători care au trecut prin astfel de momente.

Sper să se remedieze starea gazonului, ceea ce se află sub gazon nu este bătătorit, tasat suficient. Ne vom simţi acasă pe National Arena, aşa cum ar fi trebuit să ne simţim în toate aceste meciuri în care nu am avut un astfel de stadion şi cred că ăsta e un atu al nostru în faţa francezilor. Aştept ca spectatorii să ne încurajeze pe toată durata partidei. Cred că voi fi căpitan şi mîine.

Am exersat loviturile libere, fazele fixe, e clar că Românie nu se va apăra, chiar dacă Franţa ne este superioară, fiind mai valoroasă", a spus Răzvan Raţ.

România - Franţa se va juca marţi seară, cu începere de la ora 21:30, în direct pe TVR 1, DolceSport, Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.RO.

Clasament Grupa D
1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
3. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Meciuri jucate pe 2 septembrie:
Luxemburg - ROMÂNIA 0-2
Belarus - Bosnia 0-2
Albania - Franţa 1-2

Ce meciuri mai sînt de jucat:
6 septembrie: ROMÂNIA - Franţa; Bosnia - Belarus; Luxemburg - Albania
7 octombrie: Bosnia - Luxemburg; ROMÂNIA - Belarus; Franţa - Albania
11 octombrie: Albania - ROMÂNIA; Franţa - Bosnia

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Liga 3
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Superliga
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”
Campionate
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (5)
ill7ven
ill7ven  •  06 Septembrie 2011, 09:04
Postat de andreirapid1923 pe 05 Septembrie 2011, 15:32

Sunt realist cand spun ca Romania e mai buna decat franta in acest moment! DACA NU JOACAUNULITATILE DE MARICA SI COCIS TE ASIGUR CA II PUTEM BATE LEJER, franta nu mai e ce a fost, franta daca era asa buna intro grupa cu echipe foare slabe 3 nu cred ca sau calificat vreodata la europene, bosnia, luxemburg, albania, nu sunt sigur de belarus sa calificat vreodata?, FRANTA trebuia sa aiba maximul de puncte are cumva maximul?

Sa speram ca ai dreptate, eu nu vad smecheria posibila. Nu e permis sa pierzi 10 puncte intr-o asemenea grupa.

florin.radu
florin.radu  •  05 Septembrie 2011, 19:23

si magarul se crede leu dar tot magar e

andreirapid1923
andreirapid1923  •  05 Septembrie 2011, 15:35

DACA NU JOACA NULITATILE(scz de greseala)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează