FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA

VIDEO Selecționerul Greciei vrea să învingă România la debut + ce îl leagă de Dan Petrescu: „O să vorbesc cu el”

Gustavo Poyet / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gustavo Poyet / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat joi, 24 martie 2022 18:45 / Actualizat joi, 24 martie 2022 19:59

Gustavo Poyet debutează vineri seara, în amicalul cu România, pe banca naționalei Greciei. Selecționerul a explicat la conferința de presă de astăzi motivul pentru care meciul din Ghencea are o importanță aparte pentru el.

  • Edi Iordănescu va debuta pe banca României pe 25 martie, de la ora 20:15, acasă, pe stadionul din Ghencea, împotriva naționalei Greciei. Urmează un test cu reprezentativa Israelului, marți, 29 martie, la Netanya.

„Simt că trebuia să am mai mult timp, mai multe zile, dar așa sunt meciurile internaționale. Am făcut tot ce am putut în acest timp și sper să avem un meci bun mâine, din partea ambelor echipe. Știu că este și debutul lui Edward Iordănescu pe banca naționalei. 

Chiar dacă e un meci amical, nu e unul obișnuit. Ambele naționale vin cu un selecționer nou. Va fi un meci intens, fiecare vrea să înceapă cu dreptul. E un meci foarte important pentru noi”, a transmis Poyet. 

Gustavo Poyet: „O să vorbesc cu Dan Petrescu”

Gustavo Poyet nu l-a uitat pe bunul său prieten Dan Petrescu, cu care a împărțit vestiarul la Chelsea între 1997 și 2000. Selecționerul elenilor spune că îl va contacta pe fostul său coleg înaintea meciului de vineri.

„O să vorbesc cu Dan Petrescu, suntem foarte buni prieteni, încercăm să ne vedem cât mai des. Vom vedea dacă ne vom întâlni undeva ca adversari în viitor. Ultima mea vizită la București a fost pentru nunta lui”.

Gustavo Poyet, noul selecționer al Greciei

Poyet, în vârstă de 54 de ani, a antrenat echipele britanice Brighton și Sunderland și a avut o perioadă în Grecia când a condus AEK Atena. 

De asemenea, Poyet a mai pregătit formațiile Universidad Catolica (Chile), Bordeaux, Shanghai Shenhua și Real Betis și a fost, de asemenea, antrenor secund la Tottenham Hotspur, Leeds United și Swindon Town. 

Ca jucător, Poyet a adunat 26 de selecții la echipa națională a Uruguayului, cu care a câștigat Copa America în 1995, iar la nivel de club a jucat pentru Chelsea, Tottenham, Zaragoza, River Plate și Grenoble. La Chelsea, Poyet a fost coleg cu Dan Petrescu, în perioada 1997-2000.

Schimbări în lotul Greciei, înaintea amicalului cu România

Naționala Greciei vine la București, pentru amicalul de vineri cu România, fără doi dintre cei trei fotbaliști convocați de la Olympiakos, liderul campionatului elen.

Selecționerul Gus Poyet, aflat la prima acțiune, nu poate conta pe serviciile extremelor Marios Vrousai și Giorgos Masouras, ambii infectați cu COVID-19.

Tehnicianul uruguayan în vârstă de 54 de ani a completat lotul doar cu Tasos Chatzigiovanis (24 de ani), extremă dreapta de la Panathinaikos.

Un alt jucător este incert. Dimitris Limnios (Twente) suferă de un virus și nu s-a antrenat marți, potrivit presei elene.

În lotul Greciei pentru amicalul cu România se regăsesc doi jucători calificați în sferturile Champions League: portarul Odysseas Vlachodimos (Benfica) și fundașul stânga Konstantinos Tsimikas (Liverpool).

Toate informațiile înainte de amicalul România - Grecia

Citește și alte știri despre echipa națională:

Edi Iordănescu, înaintea partidei cu Grecia: „Dacă jucătorii înțeleg asta, vor avea o viață lungă cu mine la lot”

„Să înțeleagă ce înseamnă echipa națională” » Sfaturile lui Răzvan Lucescu pentru Edi Iordănescu: „Așa nu ajungem nicăieri!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează