FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARGENTINA, 10 AUGUST, 21:45, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Taxele pentru tichetele la meciul cu Argentina echivalează cu un TVA fixat de FRF » Plus 24%

Articol de , - Publicat miercuri, 13 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2011 12:01

Procentul reprezintă costul suplimentar mediu pe care trebuie să-l plătească oamenii care vor să-i vadă pe viu pe Messi şi Tevez. Banii se duc la curierul TNT şi la cele patru site-uri de bilete agreate de federaţie.


Destul de piperate pentru omul obişnuit, biletele la meciul de gală România- Argentina vor fi substanţial mai scumpe decît preţul lor nominal. Iar fanii au descoperit că e mai facil să ţi le procuri online, dar şi că-i arde mai tare la buzunar: din cauza taxelor, preţul mediu al tichetelor creşte cu circa 24% faţă de costul propriu-zis al biletului!

Siteurile încasează 7,5 la sută pe taxa de procesare şi de rezervare
Procentul suplimentar acoperă trei taxe: procesare, rezervare şi curierat. Primele două, 5%, respectiv 2,5% în medie, sînt încasate de cele 4 site-uri care comercializează online cele 45.000 de bilete pentru meciul cu Argentina: biletefotbalonline.ro, bilete.ro, myticket.ro şi eventim.ro. "Românii trebuie să înţeleagă că încercăm să mergem spre civilizaţie. Aceste site-uri au angajaţi pe care trebuie să-i plătească. Nu nişte roboţi răspund la telefoane şi fac rezervări! A încercat cineva să-şi ia online un bilet la un meci internaţional de la UEFA? Şi ei au site care se ocupă de asta, ticketmarkt. Şi numai serviciul de rezervare e taxat cu 25 de euro!" a explicat Florin Leonte, patronul Dancopro, partenerul FRF care gestionează afacerea legată de vînzarea biletelor.

Curierul TNT ia grosul
Cea mai mare parte a acestui " TVA" al biletelor ajunge însă la firma de curierat TNT, care se va ocupa ca tichetele să ajungă la oameni. Pe site-ul biletefotbalonline.ro, situaţia este prezentată clar. Se plătesc 18 lei, indiferent dacă e vorba de o comandă pentru un singur bilet sau pentru două, fie că suporterul e din Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Braşov sau Sighetul Marmaţiei.

"Cam mult!" spun oamenii. Acelaşi Florin Leonte replică printr-un nou argument, necunoscut pînă acum: "Biletele cumpărate astfel sînt asigurate. E nul pericolul ca persoana care a plătit să nu poată intra la meci. Dacă opinia publică va da semne de nemulţumire, ne putem întoarce la cozi, la bişniţari, la toate lucrurile de care ne săturaserăm. Dar nu cred că va dori cineva cu adevărat aşa ceva".

Bilet mai ieftin, dar mai scump! :-)
O problemă rămîne totuşi nerezolvată. Taxa de curierat de 18 lei e aceeaşi pentru un bilet VIP de 600 de RON, dar şi pentru unul de categoria a IV-a de 50 RON. Dacă în primul caz această taxă reprezintă un procent de 3 la sută din preţ, în cel de-al doilea se ajunge la 36%!!!

Unde au mai obiectat oamenii? La imposibilitatea de a-şi asigura direct locul şi rîndul. Sau măcar sectorul. "Pe nici o mare arenă din lume nu se poate rezerva exact scaunul pe care vei sta, la partidele echipelor naţionale. Pentru meciurile formaţiilor de club mai există inclusiv această facilitate, dar acolo e o altă situaţie", a precizat un federal.

Barcelona vinde cu loc, la Franţa poţi rezerva doar sectorul
Spre exemplu, Barcelona oferă posibilitatea să achiziţionezi online locul pe care-l doreşti, dintre cele disponibile, iar dacă duci mouse-ul chiar pe scaun ţi se deschide imaginea pe care o vei avea către gazon din poziţia respectivă!

În schimb, la partidele reprezentativei Franţei îţi poţi rezerva cel mult sectorul, organizatorii operînd apoi aşezarea precisă a spectatorilor în tribună. "E o practică generală, n-a descoperit acum federaţia o metodă proprie", a punctat un alt oficial.

Planul locurilor nu se mai pupă cu realitatea
Şi încă o precizare venită tot pe căi FRF: alegerea organizatorilor de a vinde la meciul cu Argentina bilete doar la nivel de tribună şi peluză, fără a restrînge aria de rezervare către sector, se leagă şi de faptul că stadionul a suferit unele modificări la capacitate, faţă de planul iniţial.

Asta fiindcă, din motive de securitate, anumite rînduri s-au restrîns şi există riscul să vinzi nişte locuri care nu mai există fizic, aşa cum sînt ele desenate pe schiţe! Inclusiv numărătoarea scaunelor la zi a ridicat destule probleme, astfel încît organizatorii au preferat ca, la primul eveniment de gală de pe arenă, cu Argentina, să adopte un model mai larg pentru rezervări. "Cu Franţa va fi altceva, fiindcă va exista deja în spate experienţa cu sud-americanii", spun organizatorii.

Repartizare: de la centru către margini
Cum se vor distribui locurile după ce toate biletele se vor fi vîndut? O întrebare la care răspunde Florin Leonte de la Dancopro: "Regula e simplă şi universal valabilă. Prin calculator, repartizarea scaunelor se va face de la poziţiile din centru către margini, iar cei care au cumpărat tichete la început vor avea prioritate. Evident că pe lateral vor ajunge oamenii care achiziţionează ultimele bilete disponibile în tribunele respective".


"Taxele de curierat conţin şi o asigurare. Dacă omul mergea la coadă şi pierdea biletele, nu mai putea intra la meci. Online, comanda rămîne în computer, iar curierul plăteşte un duplicat dacă nu livrează tichetul la timp, din vina lui"
Florin Leonte, patron Dancopro

1,3 milioane euro ar fi reţeta financiară pentru toate cele 45.000 de bilete scoase la vînzare de FRF, toate online, pentru meciul România-Argentina

325.000 de euro e suma totală a taxelor: 220.000 de euro vor ajunge la curier, iar restul la cele 4 site-uri care comercializează biletele

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (27)
godfroid
godfroid  •  13 Iulie 2011, 14:14

Am primit confirmarea validarii comenzii de bilete. Cica: "In termen de 10 zile lucratoare, comanda dvs. va fi expediata prin metoda aleasa de dvs. " =))) Tare, nu? Va multumesc ca-mi respectati decizia si metoda aleasa. SCARBELORRRR!!!!

vladutz13
vladutz13  •  13 Iulie 2011, 12:23
Postat de sorinel200 pe 13 Iulie 2011, 11:45

Vreau sa fac niste precizari.In Franta, la meciul din preliminarii Euro 2012, contra Romaniei, in momentul achizitionarii biletului, stiai sectorul si locul care ti-l alegi. Apoi, in aproape toate comentariile lumea se plange, ca acei 18 lei sunt importanti, si ar fi ca si cum majoritatea microbostilor ar sta in banii astia. Poate intr-adevar e un pic cam mare pretul, daca ne gandim ca pachet trimis cu un curierat rapid e in jur de 10 lei, dar nu este un capat de lume, asta daca iti doresti sa vezi meciul de pe stadion, caci acesta este un privilegiu cred, care daca ne gandim cu totii, nu putem sa ni-l permitem.

Omule, nu taxa de curierat este problema.... pretul e mai mare decat normal, dar e de inteles. Nu mai sunt de inteles taxele alea de procesare.... trebuiau incluse din start in costul biletului, dar e Romania, intelegem si asta.... dar nu se mai poate intelege, este de ce nu exista case de bilete!!! De ce un bucurestean care sta chiar langa stadion, trebuie sa plateasca la fel de mult ca un cumparator din Oradea!!!

lp64
lp64  •  13 Iulie 2011, 12:13

Si ne mai spune florinel:"... iar curierul plăteşte un duplicat dacă nu livrează tichetul la timp, din vina lui". Cum adica, din vina lui? Ar cui ar mai putea fi vina, in situatia in care platesti cei 18 lei si nu primesti biletul? A platitorului? Si daca, odata platit biletul, nu-l primesti, asa cum insinueaza florinel, si nu din vina lui, atunci ce faci? Bilet platit, comisioane platite, curier platit, dar nu ai bilet! Vezi, ma' florinele, ca inainte de a publica ceva, ar trebui sa mai si gindesti!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează